Αδιάφορο το ΠΑΟ - ΠΑΟΚ; Δεν νομίζω...

Είναι δεδομένος πως αν βάλει κανείς στη ζυγαριά το ΠΑΟΚ - ΠΑΟ της Κυριακής και το ΠΑΟ - ΠΑΟΚ την Τετάρτης, αυτή θα γείρει προς το μέρος του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου που θα γίνει στην Λεωφόρο. Ακόμα όμως κι έτσι, δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες να βρουν το αποτέλεσμα του αγώνα πρωταθλήματος μπροστά τους τον Μάιο...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ
paok panathinaikos omadiki EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι η ομάδα που διαθέτει το μεγαλύτερο βάθος παικτών, κάτι που θα πρέπει όμως να αποδειχθεί και στις πράξεις και το παιχνίδι της Κυριακής. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είναι το ιδανικό, καθώς από τη μια είναι ένα παιχνίδι που είναι και "πρώτης" λόγω του ονόματος του αντιπάλου αλλά και "δεύτερης", λόγω του αγώνα κυπέλλου που ακολουθεί, σημασίας.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Βαρέλα, ο Κάτσε, ο Ουάρντα, ο Πέλκας και ο Αθανασιάδης έχουν εξελιχθεί σε παίκτες πάγκου, καθώς το να βρεθούν αντ' αυτών οι Μαλεζάς, Σάχοφ, Πέντρο Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Κουλούρης στην ενδεκάδα, δεν αποτελεί θέμα συζήτησης ή έκπληξης. Γι' αυτό και το ροτέισον στο οποίο θα προχωρήσει ο Βλάνταν Ίβιτς δεν είναι ίδιας βαρύτητας με το ροτέισον που θα κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν έχει ο ΠΑΟΚ επιθετικό με 25 γκολ που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι "τι θα κάνει χωρίς αυτόν". Δέκα ματς όλα κι' όλα πρόλαβε να παίξει ο Πριγιοβιτς.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ

Με τα τωρινά δεδομένα, που θέλουν τον Πανιώνιο να έχει αντέξει σε όλο τον δεύτερο γύρο και να θέλει ένα καλό φινάλε, και τους τρεις από τους τέσσερις του big 4 να έχουν κάνει σημαντικές βελτιωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο (ο ΠΑΟ σε προπονητή, ο ΠΑΟΚ σε επιθετικό, η ΑΕΚ και στα δυο) τα φετινά πλέι οφ δείχνουν οτι θα είναι τα πλέον αμφίρροπα, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και ένας βαθμός μπορεί να κάνει διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο κόπο για να φτάσει να έχει έστω και αυτή την απόσταση των έξι βαθμών από την ΑΕΚ, και είναι σίγουρο πως δεν θέλει να την πετάξει. Και το ματς της Κυριακής θα έρθει στο μυαλό όλων τον Μάιο, αφού θα έχει γίνει ο τελικός του κυπέλλου και οι ομάδες θα παίξουν τα παιχνίδια των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι δεδομένο πως και οι δυο προπονητές μετά το τέλος του αγώνα, στην συνέντευξη Τύπου, είτε το παιχνίδι τελειώσει 0-0 είτε κάποιος νικήσει με 4-0 θα πουν πως " Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και ξεκινάει από το μηδέν".

Ναι, αλλά κάποια πράγματα θα μείνουν. Σίγουρα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν και τα δυο ματς γινόταν στο ίδιο γήπεδο, καθώς τώρα έχουμε αλλαγή της έδρας. Όσο και να το πεις όμως, κάτι θα αφήσει το αποτέλεσμα στην κάθε ομάδα.

ΕΧΕΙ 180 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Πλέον, ακόμα και οι λάτρεις των αριθμών και των στατιστικών (όπως εγώ) σταμάτησαν να μετράνε τα αγωνιστικά λεπτά, τις αγωνιστικές και τις ημέρες που έχει να βάλει γκολ ο Αθανασιάδης στο πρωτάθλημα. Με δεδομένο οτι θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από το παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής, έχει 180 λεπτά προθεσμία να αποφύγει το μηδέν στο φετινό πρωτάθλημα. Θα αλλάξει κάτι δραματικά; Ίσως όχι, αλλά πλέον αυτό που έμεινε είναι... το γαμώτο.

Μέχρι στιγμής στην καριέρα του δεν υπήρξε σεζόν στην οποία να μην πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν στα πρώτα 10 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχει με τέτοια διαφορά από σεζόν σε σεζόν, έχοντας παίξει 20+ παιχνίδια πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK