Χαμένος στις αλλαγές του

Ο ΠΑΟΚ, ως μία από τις λίγες ομάδες προπονητή στην Ελλάδα, περίμενε πολλά από τον Βλάνταν Ιβιτς τα οποία δεν βρήκε ποτέ. Ο Σέρβος τεχνικός προχώρησε σε κινήσεις που δεν είχε ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν κάτι που τελικά στοίχισε στην ομάδα του. Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Χαμένος στις αλλαγές του

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να προσαρμοστεί πάνω στον Παναθηναϊκό με αρκετές επιλογές να είναι διαφορές από αυτές που (μας) είχε συνηθίσει. Η πρώτη έχει να κάνει με την απουσία του Τσίμιροτ από την ενδεκάδα, με τον Βόσνιο να βλέπει για πρώτη φορά φέτος ένα “μεγάλο” παιχνίδι από τον πάγκο. Ο Σέρβος τεχνικός τοποθέτησε τον Κάνιας στο χώρο μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και τους Σάχοφ και Ουάρντα μπροστά του, με τον Αιγύπτιο να παίζει από τα αριστερά και τον Σάχφο από τα δεξιά.

Προφανώς ο προπονητής που ΠΑΟΚ περίμενε από τους Σάχοφ και Ουάρντα να πιέσουν ψηλά, μαζί με τον Κουλούρη, για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Η δεύτερη προσαρμογή είχε να κάνει με την παρουσία του Τζάλμα στο αριστερό άκρη της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Πέντρο Ενρίκε στην δεξιά. Ο Τζάλμα πήγε πάνω στον Κουλιμπαλί, με τον Ίβιτς να περιμένει από τον Ανγκολέζο να δείξει την συνέπεια στα μαρκαρίσματα που έχει. Η τρίτη επιλογή είχε να κάνει με την παρουσία του Πέλκα και Πρίγιοβιτς στην 18άδα αντί των Μπίσεσβαρ και Αθανασιάδη.

ΜΙΣΟ ΛΑΘΟΣ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός, μέσα σε ένα δίλεπτο, αρχικά μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ με την αριστερή του πλευρά και τον Χουλτ. Ο Πέντρο Ενρικε δεν είναι και ο πλέον συνεπής στο τακτικό κομμάτι, με τον Βραζιλιάνο να προέρχεται από τραυματισμό δυο λεπτά νωρίτερα που τον αποσυντόνισε, με αποτέλεσμα να… χαθεί. Οι πράσινοι μπήκαν στη μεγάλη περιοχή του Δικεφάλου, έμειναν εκεί και τελικά έφτασαν στο γκολ με τον Μολέντο. Για άλλα πέντε λεπτά, ο Δικέφαλος του βορρά ήταν στα χαμένα και πλήρωνε, μεταξύ άλλων, και την αδυναμία του να δημιουργήσει παιχνίδι.

ΜΗΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

Μέχρι ο ΠΑΟΚ να απειλήσει για πρώτη, και μοναδική φορά στο πρώτο 45λεπτο, ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης ήθελε τον Γλύκο να σημαδεύει με γεμίσματα τον Πέντρο Ενρίκε. Αυτό έγινε για έντεκα (!) φορές και μόλις μια φορά ο Βραζιλιάνος κατέβασε την μπάλα και προσπάθεια να δημιουργήσει φάση. Οι ασπρόμαυροι έμοιαζαν κομμένοι, με τη μεσαία τους γραμμή να υπολειτουργεί και τον Κουλούρη να είναι “χαμένος” . Παρ’ όλα αυτά, η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, με τους Ουάρντα και Λέοβατς ήταν η μοναδική που έδωσε σημάδια ζωής. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέντε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Ουάρντα να σπαταλά τα τέσσερα από αυτά και τον Λέοβατς να εκτελεί το ένα, που έφερε ένα κόρνερ.

ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ

Και ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο Χουλτ έκανε ο,τι ήθελε, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο του έδωσε το δικαίωμα να το επαναλάβει, αλλά στο παιχνίδι μπήκε και ο Εμποκού, με τον ΠΑΟΚ να… πετάει αετό. Η πρώτη παρέμβαση του Ίβιτς στο παιχνίδι ήταν ο Πέλκας αντί του Πέντρο Ενρίκε, χωρίς να αλλάξει κάτι. Η δεύτερη ήταν η παρουσία του Κίτσιου αντί του Τζάλμα. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός έπαιξε ως ακραίο χαφ μπροστά από τον Μάτος και… κατόπιν εορτής, έβαλε φρένο στον Χουλτ, με τη ζημιά να έχει γίνει. Στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός, που βάσει της συνολικής εικόνας “δικαιούταν“ το δεύτερο γκολ, το βρήκε, διότι η τύχη πηγαίνει με το μέρος αυτού που την προκαλεί περισσότερο.

ΜΗΔΕΝ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Αυτό το “μηδέν” με το οποίο τελείωσε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι όσον αφορά τις τελικές στην εστία είναι το σημείο που με κάνει να πω… “over and out”. Ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε τρεις επιθετικούς στην αποστολή, τους Κουλούρη, Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδη. Άφησε τον Αθανασιάδη εκτός αποστολής και είχε τον Πριγιοβιτς στον πάγκο, και δεν τον χρησιμοποίησε ούτε μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ

Και να δω ξανά το παιχνίδι, δε νομίζω να βρω παίκτη που να αξίζει να πάρει πάνω από 4/10. Αλλά για τον Δικέφαλο του βορρά, μια από τις λίγες “ομάδες προπονητή” στο φετινό πρωτάθλημα, ο προπονητής του ήταν αυτός που βγήκε εκτός της μέχρι τώρα πεπατημένης, στο πιο κρίσιμο τεστ και για τον ΠΑΟΚ και για εκείνον, και έγραψε κάτω από τη βάση. Η απουσία του Τσίμιροτ από την ενδεκάδα και η αλλαγή πλευράς Τζάλμα και Πέντρο Ενρίκε ήταν δυο κινήσεις που δεν τις έχουμε δει άλλη φορά, και ήρθαν μαζεμένες σε ένα παιχνίδι που έκαιγε. Και αν ο Ουάρντα που έπαιξε αντί του Τσίμιροτ το πάλεψε όσο μπορούσε πάνω από τη μεσαία γραμμή, ούτε η αλλαγή πλευρών Τζάλμα - Πέντρο Ενρίκε λειτούργησε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK