Έχει μια… παρένθεση να κλείσει

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και τέταρτο διαδοχικό βράδυ σε ξενοδοχείο και θα μαζέψει τα πράγματά του προκειμένου μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, να επιστρέψει στη βάση του. Τι θα έχει όμως στις… αποσκευές του; Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Έχει μια… παρένθεση να κλείσει

O Δικέφαλος του βορρά καλείται να "επουλώσει" τις πληγές που άνοιξε, όχι μόνο η ήττα από την Καραμπάκ, αλλά κυρίως η εμφάνιση το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μπακού.

ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΟΚ

Στο Αζερμπαϊτζάν, οι ασπρόμαυροι δεν θύμιζαν σε τίποτα τον ΠΑΟΚ των προηγούμενων έντεκα αγώνων της φετινής σεζόν. Οι φάσεις που δημιούργησαν στην αντίπαλη εστία ήταν ελάχιστες, οι φάσεις που δέχθηκαν από τον αντίπαλο ήταν περισσότερες και πιο "ουσιαστικές" από κάθε άλλη φορά, η κατοχή μπάλας ήταν υπέρ του αντιπάλου κάτι που είχε να συμβεί από την εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άγιαξ, και η ήττα ήταν η δεύτερη σε δώδεκα παιχνίδια μετά από εκείνη από τον Άγιαξ στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά ήρθαν στο παιχνίδι πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης". Σε μια αναμέτρηση στην οποία ο ΠΑΟΚ πηγαίνει όντας τέσσερις βαθμούς πίσω από τους ερυθρόλευκους, την ώρα που εκείνοι δείχνουν να καταγράφουν ανοδική αγωνιστική πορεία. Στα τρία τελευταία του παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Βέροια, επιβλήθηκε μόλις με 1-0 του Ηρακλή και ηττήθηκε με 2-0 από την Καραμπάκ.

Η... ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ "ΙΔΑΝΙΚΗ" ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ, με την εμφάνισή του. άνοιξε μια παρένθεση σε σχέση με την συνολική εικόνα της σεζόν. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, την περασμένη Πέμπτη σταμάτησε η συζήτηση που αφορούσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας των ασπρόμαυρων, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελαν στον ΠΑΟΚ. Δεν σταμάτησε επειδή οι ασπρόμαυροι άρχισαν να σκοράρουν, αλλά επειδή… δεν κατάφεραν να κάνουν παρά ελάχιστες φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Αυτή την παρένθεση που άνοιξε ο Δικέφαλος του βορρά, καλείται να τη κλείσει σύντομα, καλείται να τη κλείσει σήμερα, στο "Καραϊσκάκης". Η ενδεκάδα που θα αναμένεται να παρατάξει ο Βλάνταν Ίβιτς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πειραιά είναι η κατά 10/11 "ιδανική". Και αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Ο μόνος που θα απουσιάσει δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο 28χρονος αμυντικός κατέβηκε στην Αθήνα και προπονήθηκε τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τονίζουν πως ευελπιστούν να τον δουν να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ "ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ"

Αν και ο Ίβιτς έβγαλε εισιτήριο επιστροφής σε πέντε παίκτες (και συγκεκριμένα στους Βελλίδη, Πούγγουρα, Γιαννούλη, Κοροβέση και Δεληγιαννίδη) οι οποίοι από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, δεν έκανε το ίδιο με τον Τζαβέλλα. Η μια ανάγνωση έχει να κάνει με τον ρόλο που έχει ο Τζαβέλλας εντός αποδυτηρίων. "Θα υπάρχει πίεση, αλλά δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό θα το πούμε και στα καινούργια παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα" δήλωσε στη " Νοva" ο Στέφανος Αθανασιάδης, και ένας από εκείνους που μπορεί να μιλήσει και "στα καινούρια παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα" είναι και ο Τζαβέλλας είναι από εκείνους που τα ξέρει τέτοια ματς, από την καλή και την ανάποδη. Εφόσον το σενάρια που θέλει τον ΠΑΟΚ να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο με τους Γλύκο, Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Τζάλμα, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες και Αθανασιάδη, οι επτά από αυτούς δεν έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στο "Καραϊσκάκης". Και το συγκεκριμένο παιχνίδι θέλει "διάβασμα" από όλους και για όλα.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ... ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να βοηθήσει τους Μάτος και Ροντρίγκες να δράσουν, να κλείσει τον χώρο που θα προσπαθήσει να δράσει ο Φορτούνης, και να έχει σε καλή μέρα τους Τσίμιροτ, Τζάλμα, και να δει τον Μπίσεσβαρ να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Όλα αυτά, σε αγωνιστικό επίπεδο. Από τη στιγμή που όλα αυτά θα κληθεί να τα κάνει σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα έχει 30.000 κόσμο να "σπρώχνουν" τον αντίπαλο, και έναν διαιτητή για τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει φωνάξει προκαταβολικά, χρειάζεται και μυαλό, αλλά και ψυχή. Ειδικά το τελευταίο που έμοιαζε να λείπει την Πέμπτη, εκεί που ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε εντελώς… φλατ. Όσο για το θέμα του διαιτητή, για το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε, ίσως για πρώτη φορά, όσο θόρυβο "έπρεπε". Τοποθετήθηκε μετά τον ορισμό και μετά το άφησε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το "είμαι προετοιμασμένος" από το "είμαι προκατειλημμένος". Αν ο ΠΑΟΚ δείξει το πρώτο, καλώς θα πράξει. Αν δείξει το δεύτερο, θα κοιμηθεί όπως στρώσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK