Έπαθε και... (επιτέλους) έμαθε ο ΠΑΟΚ

Τρία χρόνια μετά, ο ΠΑΟΚ έκανε όλα τα βήματα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για τον θεσμό του κυπέλλου. Και το πέτυχε τη πρώτη φορά που άρχισε να διαφαίνεται πως ο τελικός (αν και πήγε) δεν έγινε αυτοσκοπός, αλλά στόχος. Την ίδια ώρα που ο Μίχελ έκανε μεταγραφικό ταξίδι Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
projovic paok omadiki MOTIONTEAM

Άλλωστε, κάθε φορά που είχε μετατραπεί σε κάτι τέτοιο, η… απουσία πλάνου έβγαζε μάτι. Το 15θήμερο ανάμεσα στους δυο ημιτελικούς δεν είχε πώρωση και "εμείς ή κανείς" από την πρώτη μέρα. Και αθλητικούς δικαστές, παρατηρητές, βίντεο που χάθηκαν, ακόμα και μεταγραφικούς στόχους.

Ο ΠΑΟΚ “ΚΑΙΓΟΤΑΝ” ΚΑΙ Ο ΜΙΧΕΛ… ΤΑΞΙΔΙ

Την περασμένη Δευτέρα, μέσα στην…. τούρλα του δεύτερου ημιτελικού, με τον οργανισμό του ΠΑΟΚ έχει έχει ρίξει το βάρος του στην αναμέτρηση στην οποία ο Δικέφαλος του βορρά έμπαινε με το -2 στη πλάτη, ο Λούμπος Μίχελ βρέθηκε στο Βουκουρέστι, σε ένα ταξίδι που δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να το κρύψει. Το είχε γνωστοποιήσει από την προηγούμενη μέρα χωρίς να… δεχθεί πίεση, ενώ και από την πλευρά των Ρουμάνων η παρουσία του “καταγράφηκε” πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το παιχνίδι, με δηλώσεις του Σλοβάκου τεχνικού διευθυντή. Όλα αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες, αλλά μόνο λεπτομέρειες δεν είναι.

ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν το υπ. αριθμόν 50 επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν. Χρειάζονται περισσότερα για να μπορέσει ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι παίκτες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΠΑΟΚ της σεζόν 2017-18; Αλίμονο. Και για το πάμε και πιο κάτω. Χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια για να καταλάβει μια διοίκηση αν οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του αγωνιστικού τμήματος εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΠΑΟΚ της σεζόν 2017-18; Αλίμονο. Είτε λοιπόν ο ΠΑΟΚ δίνει το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, είτε δίνει τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου με τον πρώτο να έχει τελειώσει με 2-0 υπέρ του αντιπάλου, το πλάνο είναι εκεί, προχωράει. Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πλάνο για τη νέα χρονιά πριν πρακτικά τελείωσε η επόμενη ήταν το 2015, όταν και η χρονιά είχε ουσιαστικά τελειώσει από τα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου και τις τραγελαφικές καταστάσεις που έζησε ο Δικέφαλος του βορρά με Αναστασιάδη, Τζαβέλλα, Γεωργιάδη, Παπαγιαννόπουλο, Νομπόα.

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΦΟΒΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

Την Μεγάλη Τετάρτη του 2014, ο ΠΑΟΚ μπήκε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό με νοοτροπία "να προκριθούμε πάση θυσία". Την περασμένη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ πήγε με την νοοτροπία "στη Τούμπα φέτος, μπορούμε". Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, στην τελευταία προπόνηση πήγαν και μίλησα για τρία λεπτά στους παίκτες. "Μπείτε και βάλτε τους στα δίχτυα, θα σπρώξουμε και εμείς". Ούτε "αλλιώς θα δείτε τι θα γίνει" ούτε "μα και μου". Όλα αυτά, παίζουν ρόλο, άλλες φορές μικρό, άλλες φορές μεγάλο, αλλά παίζουν.

Ο ΙΒΙΤΣ ΤΑ... ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί να είναι νωρίς, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρα. Και αυτό για έναν και μόνο λόγο. Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει δοκιμάσει κάθε πιθανό σχηματισμό στο κέντρο της άμυνας, στους εσωτερικούς μέσους, τα δίδυμα των γραμμών (μπακ - εξτρέμ). Και τα έχει δοκιμάσει και σε "μεγάλα" και σε "μικρά" ματς. Είναι τέτοιος ο όγκος πληροφοριών που μέσα από αυτόν θα έχει λίγα ερωτηματικά. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα είναι πλήρης, χωρίς τιμωρημένους ή τραυματίες (αν όλα κυλήσουν ομαλά).

Η ΕΦΕΣΗ... ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αναφορικά με την έφεση που έχει ασκήσει ο ΠΑΟΚ κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής για την υπόθεση του πρώτου ημιτελικού του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, μια χαρά... δουλειά θα κάνει, όπως και η αρχική ενασχόληση με την υπόθεση. Μεγάλο βάρος πέφτει εκεί και η ομάδα κάνει τη δουλειά της. Για σχεδόν δέκα από τις 15 ημέρες μετά την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες έβλεπαν στα πρωτοσέλιδα και διάβαζαν στα σάιτ για -6, για καταθέσεις, για κάμερες, για χαμένα βίντεο, για οτιδήποτε άλλο από τον δεύτερο ημιτελικό. Δεν τους "έτρωγε" κάθε μέρα η λέξη ανατροπή. Μπήκε στην κουβέντα όταν έπρεπε, όσο έπρεπε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK