Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει τη... Θεσσαλονίκη

Μετά την πρώτη απώλεια της σεζόν ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον ΠΑΟΚ που οφείλει να νικήσει την εσωστρέφεια της ίδιας του της πόλης.

Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει τη... Θεσσαλονίκη

Για να νικήσεις στο ποδόσφαιρο θέλεις ικανότητα, ευστοχία και τύχη. Ικανότητα να κάνεις φάσεις, ευστοχία για να τις κάνεις γκολ, και τύχη που χρειάζεται παντού και πάντα. Κόντρα στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ είχε ικανότητα, δεν είχε ευστοχία, και όσο για τη τύχη, αυτή ήταν στο 50%-50%. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πολλά από τα στοιχεία που του έφεραν τα γκολ στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, αλλά ακόμα και έτσι, με τη "βοήθεια" της Ξάνθης, έκανε φάσεις για να πάρει το ματς, αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια, όπως ακριβώς έκανε και με τους βαθμούς που πήρε την περασμένη Δευτέρα.

Ο θυμόσοφος λαός λέει πως "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα". Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν "κλέφτης", αλλά για τρίτη φορά έπαιξε με τη φωτιά και τελικά κάηκε. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, οι "ασπρόμαυροι" πέτυχαν δυο γκολ και έχασαν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα στο φινάλε του αγώνα να καρδιοχτυπήσουν.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ είχε το ματς στα μέτρα του και όσο δεν το "καθάριζε" οι Αρκάδες ήλπιζαν πως μπορούν κάτι να πάρουν από αυτό. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, οι Ακρίτες ήταν η ομάδα που έπαιξε πιο αμυντικά από όλες. Αυτό κάποια στιγμή θα γινόταν. Γι' αυτό άλλωστε προετοιμάστηκε ο "Δικέφαλος του βορρά". Για παιχνίδια όπως αυτό με την Ξάνθη και την κάθε Ξάνθη που είτε θα αναγκαστεί είτε δεν θα μπορεί να παίξει διαφορετικά. Διότι η Ξάνθη και λόγω απουσιών αναγκάστηκε να παίξει αμυντικά. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να αξιοποιήσει τους Νιέτο, Σολτάνι και Λάζιτς, που έβγαλαν μόλις μια αντεπίθεση χάνοντας κραυγαλέα ευκαιρία.

ΜΟΝΟΠΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΚΑ

Ο Ίβιτς επέλεξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Κουλούρη αντί του Αθανασιάδη. Ο νεαρός, που είχε δυο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες στην Τρίπολη, έχασε τετ-α-τετ στο 9' και έκτοτε δεν φάνηκε ξανά. Οι Μάτος και Τσίμιροτ κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ο Τζάλμα είχε πολλή κίνηση μέσα στο γήπεδο αλλά ελάχιστη ουσία και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να παίζει "μονόπατα" και συγκεκριμένα από τα αριστερά, με τους Λέοβατς και Ροντρίγκες. Η Ξάνθη έβγαλε μια όλη κι όλη αντεπίθεση στο 61' και ο Νιέτο αστόχησε σε φάση που έμοιαζε με μπασκετικό "μπάσιμο" που χάθηκε από υπερβολική άνεση.

Ο Ροντρίγκες... ντύθηκε Νιέτο και έχασε το "άχαστο" στο 83', σε μια ευκαιρία που "στιγμάτισε" όχι μόνο τον ίδιο - που έβαλε αυθόρμητα τα κλάματα μετά το τέλος του αγώνα - αλλά τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον τέσσερις παίκτες, βλέποντας τη φάση ετοιμάστηκαν να πανηγυρίσουν και... έμειναν ξεροί όταν είδα τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του (κέρβερου) Ζίβκοβιτς. Εκεί άρχισε να βγαίνει και το "δε μας θέλει σήμερα" στους παίκτες του ΠΑΟΚ, που πλην της ευκαιρίας του Τιάμ, δεν ήταν ότι δεν τους ήθελε - από εκείνη τη στιγμή και μετά - αλλά άρχισαν τις "τσαπατσουλιές". Η διαχείριση της πίεσης που δημιουργεί η ανάγκη για νίκη είναι το πρώτο βήμα πρωταθλητισμού.

Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ

Και τώρα ήρθε η ώρα για τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει τη... Θεσσαλονίκη. Την γκρίνια των ερτζιανών της, τους "φωνάζαμε για φορ", τους "Κουλουρικούς" και τους "Αθανασιαδικούς". Ακόμα και γι' αυτό, για να μη πω κυρίως γι’ αυτό, ο ΠΑΟΚ θέλει να γίνει το παιχνίδι στο Λίμπερετς με τη Σλόβαν. Το στραβό αποτέλεσμα ξεχνιέται μόνο με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, νόμος που δεν πρόκειται να αλλάξει στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έχει θέμα με την... Τούμπα ο Ίβιτς
Έχασε τ' άχαστα και έμεινε στο μηδέν ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη

News 24/7

24MEDIA NETWORK