Κέρδισε με τακτική... Football Μanager

Μια από τις αγαπημένες ατάκες των ΠΑΟΚτσήδων είναι (και) το “ΠΑΟΚ να ‘σαι, και μη φοβάσαι”. Ο δικέφαλος κέρδισε όταν κατάλαβε ότι δεν έχει τον παραμικρό λόγο να φοβηθεί τον συγκεκριμένο Ολυμπιακό. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
prijovic olympiakos paok MOTIONTEAM

Ο Δικέφαλος του βορρά δεν έκανε εμφάνιση από αυτές που “βγάζουν μάτια”. Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο. Η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού είναι αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη νίκη ιδιαίτερη.

ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ

Ο Ίβιτς εξήγησε στην συνέντευξη Τύπου τους λόγους που προτίμησε τον Κρέσπο αντί του Λέοβατς. Ήθελε τον Ισπανό που είναι καλύτερος ανασταλτικά και πιο προσεκτικός όσον αφορά τα μαρκαρίσματά του. ίσως μέσα του να ήξερε πως ο Μάτος, που τελευταία έχει κάνει αρνητικό σερί με τις κίτρινες κάρτες, κάποια στιγμή θα την έβλεπε και δεν ήθελε να έχει και τον Λέοβατς στην άλλη πλευρά που είναι επίφοβος. Αυτό που δεν δούλεψε ήταν η κάλυψη του Πέντρο Ενρίκε, ακόμα και όταν άρχισε να γυρίζει για να δώσει βοήθειες στον Κρέσπο, το έκανε άτσαλα και είχε δώσει ένα φάουλ στον Ολυμπιακό που ήταν μισή ευκαιρία από μόνο του. Όταν ο Πέντρο Ενρίκε άρχισε να γυρνάει σωστά, όταν ο Σάχοφ άρχισε να δίνει βοήθειες σε εκείνη την πλευρά, το πρόβλημα λύθηκε.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο… ΤΖΑΛΜΑ

Η φάση στο 34’ γυρίζει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο Τζάλμα έκανε αυτό που κάνει συχνά, που είναι το χαρακτηριστικό του. Είναι “σκύλος” όταν πρόκειται να πιέσει ψηλά, και να πιέσει σωστά και έξυπνα. Και είναι και τσαπατσούλης όταν πάει να τελείωσε τη φάση. Η πίεση στον Ρέτσο, που έφερε το κλέψιμο, βάζει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι για πρώτη φορά. Και από εκεί και μετά, ο ΠΑΟΚ “υπάρχει” στο παιχνίδι, ανεβαίνει, πατάει καλά στα πόδια του και… καταλαβαίνει ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι, δεν έχει λόγο να περιμένει. Και μπήκε στο δεύτερο μέρος με αυτή τη λογική.

ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ

Και ένας προπονητής επιπέδου Football Μanager έχει μάθει πλέον, μετά από τόσους μήνες, τις κομπίνες των παικτών του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις. Τον Μάτος στο δεύτερο δοκάρι στα φάουλ που εκτελούνται ανάμεσα στην μεγάλη περιοχή και την μεσαία γραμμή, αλλά και την παρουσία του κεντρικού αμυντικού στο πρώτο δοκάρι. Ειδικά με αυτό το “κόλπο” με τον κεντρικό αμυντικό στο πρώτο δοκάρι, στο FM όλοι οι “προπονητές” έχουν βάλει γκολ με το τσουβάλι. Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ φάση που ξεκινά με φάουλ - γέμισμα στον Μάτος και συνεχίζεται με κεφαλιά τον κεντρικού αμυντικού στο πρώτο δοκάρι. Αυτό, τι άλλο;

ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού, μια νίκη που δίνει ψυχολογία. Μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είχε ως πρωταρχικό στόχο να μην χάσει. Τώρα όμως, πηγαίνει σε μια “στοιχειωμένη” έδρα, στο ΟΑΚΑ, και θα παίξει απέναντι σε μια ομάδα που θα θέλει να κερδίσει. Απέναντι σε μια ομάδα με την οποία θα δώσει μίνιμουμ άλλα δυο παιχνίδια, ίσως και άλλα τέσσερα μέχρι το τέλος της σεζόν. Και η “πρώτη γνωριμία“, διότι και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν αλλάξει από τότε που πρωτοβρέθηκαν μέσα στην σεζόν, μετράει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK