Με τον Βλάνταν Ίβιτς δεν... μπλέκεις

Τα "βαριά χαρτιά" που ήταν... αλλού, ο Μπίσεσβαρ που τα 'βαλε με λάθος άνθρωπο,ο Χαρίσης που αποτέλεσε τον ορισμό της μαχητικότητας και η παρέλαση του Μπαστακού στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει την ισοπαλία-πισωγύρισμα στο "Καυτανζόγλειο".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες στους παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή. Διότι με βάση την εικόνα των ασπρόμαυρων στον αγωνιστικό χώρο (με εξαίρεση έναν παίκτη) ή δεν τους τα εξήγησαν καλά ή απλά μια που τα άκουσαν και μια που τα ξέχασαν. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο πρώτη φάση που κάνει στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, με τον Πρίγιοβιτς - από θέση οφ σάιντ - να συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί, καθώς μετράει έξι γκολ με την φανέλα του Δικεφάλου του βορρά, στις πρώτες του οκτώ τελικές προσπάθειες. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ άφησε τον Ηρακλή να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε ο “γηραιός”.

ΟΛΑ ΤΑ "ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ" ΗΤΑΝ... ΑΛΛΟΥ

Όλες οι μονάδες του ΠΑΟΚ υστέρησαν. Ο Λέοβατς δεν μπόρεσε να βγάλει μια σέντρα της προκοπής, ο Μάτος συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, ο Τσίμιροτ έχει πολλά τρεξίματα αλλά λίγη ουσία ο Ουάρντα για ένα ακόμα παιχνίδι δείχνει να είναι ο πιο “κεφάτος” αλλά παράλληλα και ο πιο “τσαπατσούλης”, καθώς ναι μεν κατάφερε πολλές φορές να πάρει μπάλα, να αποφύγει τον αντίπαλό του και να έχει χρόνο να σκεφτεί τι ακριβώς θα κάνει. Ο Πέντρο Ενρίκε, όσο αγωνίστηκε, έκανε μόνο μισές δουλειές. Ο Πρίγιοβιτς από την πλευρά του έμοιαζε μόνος και έρημος, καθώς δεν μπόρεσε να βγάλει συνεργασίες με κανέναν συμπαίκτη του.

Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ

Όσον αφορά τον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός δεν ήταν κακός, αλλά… τράβηξε όλα τα βλέμματα του Ίβιτς, ειδικά από τη στιγμή που του έκανε δυο φορές παρατηρήσεις για το τι ακριβώς του ζητάει, και εκείνος τον αγνόησε επιδεικτικά.

Το τι θα συμβεί με τον Ολλανδό από εδώ και στο εξής είναι άγνωστο, διότι ο Ίβιτς έχει (απο)δείξει ότι σε τέτοια θέματα δεν “μασάει”. Και μόνο με την αλλαγή που έκανε, φτάνει…

ΝΑ 'ΧΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΚΑ ΧΑΡΙΣΗΔΕΣ

Αν ο Μπίσεσβαρ ήταν στο ένα άκρο, ο Χαρίσης ήταν στο άλλο. Ο 22χρονος ήταν ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ που.... έπαιζε σε ντέρμπι. Ο ορισμός της μαχητικότητας, αλλά το μόνο που του έλειπε ήταν το να έχει τα κότσια να γυρίσει να κοιτάξει τους συμπαίκτες του και να τους βάλει τις φωνές. Και, πως γίνεται όλο αυτό το πάθος και τη δίψα να τη βγάζει ο παίκτης με το μικρότερο συμβόλαιο από όλους τους υπόλοιπους, και με το μικρότερο χρόνο συμμετοχής από όλους; Οι άλλοι, τι; Έδεσαν γάιδαρο, ή "έχουν ως μεγάλο στόχο το κύπελλο" που έχουν δηλώσει οι Πρίγιοβιτς και Τσίμιροτ σε εκτός Ελλάδος συνεντεύξεις που παραχώρησαν;

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΚΟΥ

Και έρχεται η φάση του 80’ που ο Ηρακλής έχει κερδίσει κόρνερ και… κάποιος πατάει το “pause” για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που παρακολουθούν τον Μπαστακό να σκοράρει σχεδόν ανενόχλητος. Το κόρνερ εκτελείται, και οι παίκτες του ΠΑΟΚ κοιτάζονται μεταξύ τους. Η μπάλα φτάνει στον Μπαστακό και οι παίκτες του ΠΑΟΚ κοιτάζονται μεταξύ τους. Ο Μπαστακός πιάνει την κεφαλιά, σκοράρει και οι παίκτες του ΠΑΟΚ κοιτάζονται μεταξύ τους. Επίπεδο συγκέντρωσης κοντά στο 0% την ώρα που ο Ηρακλής “λάου - λάου“ αφού πρώτα ροκάνισε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς να δεχθεί φάση, πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης και παίρνει ζωή. Και αν στη φάση του κόρνερ, όλος ο ΠΑΟΚ πιάστηκε “στον ύπνο”, μέχρι το τέλος του αγώνα, ο “ύπνος” συνεχίστηκε. Ο Ηρακλής έχει πάρει ζωή, τρώει σίδερα, τα παίζει όλα για όλα και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι στο κόσμο του. Από την Πέμπτη μέχρι και χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ακούσει όλους τους γύρω τους να τους εξηγούν τα πάντα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το πάθος που έχει, την σημασία που έχει.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Και, που φτάνουμε; Ο ΠΑΟΚ… κατάφερε να χάσει την ηρεμία που είχε, σε ένα παιχνίδι που του στρώθηκε χωρίς να ιδρώσει, να έχει μουρμούρα λίγο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και να κάνει ένα μεγάλο βήμα πίσω, την ώρα που είχε καταφέρει αρκετά βήματα μπροστά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK