Μεγάλο πισωγύρισμα αυτή η ήττα

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ήττα από την Καραμπάκ με… μαθηματική ακρίβεια. Οι ασπρόμαυροι, στο φινάλε του σερί διαδοχικών αγώνων μοιάζουν να έχουν κλατάρει. Και το κακό δεν είναι το σωματικό κλατάρισμα, αλλά το “εγκεφαλικό”. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Μεγάλο πισωγύρισμα αυτή η ήττα
paok stenaxorimenoi ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κανείς δε μοιάζει να έχει καθαρό μυαλό, με το φιλί της ζωής που έδωσε ο Μάτος το βράδυ της Κυριακής στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να… τον κρατά στη ζωή αλλά να μην είναι αρκετό για να τον βγάλει από την "εντατική".

Στην αρχή, ο ΠΑΟΚ είχε δικαιολογίες. Έκανε φάσεις. Έτρεχε. Είχε πολλούς διαφορετικούς σκόρερ. Είχε διαφορετικούς δημιουργούς. Είχε πράγματα πάνω στα οποία θα μπορούσε να "χτίσει" κάτι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ με βάση της ευκαιρίες που δημιουργούσε, όμως αντί να συνεχίσει και να εξελίξει το παιχνίδι του, έγινε μονοδιάστατος, σε βαθμό που ο εκάστοτε αντίπαλος τεχνικός χρειαζόταν απλά να κάνει τα βασικά για να τον κόψει στα δυο.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται προβλέψιμος, και οι προβλέψιμες ομάδες "σώζονται" με δυο τρόπους. Είτε με εμπνεύσεις του προπονητή είτε με ατομικές προσπάθειες των παικτών. Και ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, πέρα από έναν Περέιρα που έρχεται από τον πάγκο και προσπαθεί να "ανακατώσει" την αντίπαλη άμυνα με γεμίσματα και δικές του "μπούκες", δεν έχει ούτε μια σταθερά. Ο Αθανασιάδης δεν έχει… επιστρέψει ακόμα από το Λίμπερετς, ο Ροντρίγκες παίρνει τη μπάλα στα αριστερά και συγκλίνει προς τον άξονα, και πέραν αυτού, τίποτε άλλο, ο Μπίσεσβαρ μοιάζει να είναι βαρύς και απλά με κάποια ξεσπάσματα, ο Τζάλμα που δημιουργεί, τα χάνει, ο Σάχοφ ξοδεύεται σε τρεξίματα, κοντινές πάσες αλλά από… τηγανιά τίποτα.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι στον άξονα. Οι εξτρέμ του έχουν δείξει οτι έχουν μπλοκάρει. Και ο Τζάλμα, και ο Ροντρίγκες, με τον Μυστακίδη να μην έχει βρει ρυθμό. Στα άκρα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει οτι θα δει ξανά τους εξτρέμ του να παίρνουν μπρος. Ο άξονάς του όμως ήταν και παραμένει εκτός δημιουργίας, εκτός τελικής πάσας και εκτός σκοραρίσματος.

Η ήττα από την Καραμπάκ είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον ΠΑΟΚ. Τον αφήνει κατά 99% εκτός της επόμενης φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, και στην Ευρώπη, πλέον, έχει μόλις μια πρόκριση στους 32 του θεσμού τα πέντε τελευταία χρόνια. Οι "καλές" του χρονιές μένους εκτός μετρήματος. Όλα αυτά θα τα βρει ο ΠΑΟΚ μπροστά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών ο ΠΑΟΚ
Πλάκα κάνει η Φιορεντίνα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK