Ο Λουτσέσκου πάει για... πόλεμο στην Ξάνθη

Λίγο πριν από μια κρίσιμη αναμέτρηση προέκυψαν ένα σωρό δεδομένα που "φόρτωσαν" ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Στην Ξάνθη ο "δικέφαλος" ψάχνει διπλό προκειμένου να ασχοληθεί από την Κυριακή με όλα τα θέματα που τον απασχολούν. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατάλαβε πως πάει σε... πόλεμο και άφησε πίσω του ασθενείς και... κωλυόμενους. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
lutseskou EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη πηγαίνει για... πόλεμο και αντίπαλος του είναι ένας και μοναδικός. Και μάλιστα ο πιο δυσκολοκατάβλητος. Τι ποιος; Ο ΠΑΟΚ, ποιος άλλος; Μια μέρα πριν από την αναμέτρηση στην ακριτική πόλη, προέκυψαν ένα σωρό ειδήσεις, που στην Θεσσαλονίκη, αν τις μετέφερε στόμα με στόμα ΠΑΟΚτσής σε ΠΑΟΚτσή, το πρώτο πράγμα που θα έλεγε ο ένας στον άλλον θα ήταν το “πω ρε αδερφέ, πόσο ΠΑΟΚ είμαστε....”.

“ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ”

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε στις 12:30 τηνliveτοποθέτησή του στα κανάλιαNovasportsκαι μια ώρα μετά τα Μέσα είχαν κατακλυστεί από ειδήσεις που αφορούν τον “Δικέφαλο του βορρά”. Ο Πρίγιοβιτς έπαθε διάστρεμμα (που οι εννιά στους δέκα όταν το άκουσαν είπαν αμέσως “ρε σίγουρα έπαθε διάστρεμμα, ή....” διότι το μυαλό τους είναι ποτισμένο στην καχυποψία και στην εξυπνάδα), ο Λέοβατς έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ (κάτι που είχε κάνει πριν από ημέρες αλλά ο Λουτσέσκου αποφάσισε να το γνωστοποιήσει 30 ώρες πριν από την αναμέτρηση με την Ξάνθη, που ήταν ήδη “φορτωμένη” με μπόλικες ειδήσεις) και ο Λεβέκ ετοιμάζεται για νέα επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για άλλους τρεις μήνες, συν τους τρεις που είναι ήδη εκτός.

Τι; Θέλετε κι άλλο; Και φυσικά έχει κι' άλλο. Ο Κάρλος Σαμπράνο έμεινε εκτός αποστολής, με τον Λουτσέσκου να αποφεύγει να ανοίξει το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Μπήκε και ένα φρένο κάποια στιγμή.

ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρόπο να ηρεμήσει μετά την αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη, εκεί που πρόσθεσε άλλη μια από τις “γνωστές” εκτός έδρας εμφανίσεις. Αν υπάρχει κάτι που μέχρι τώρα κάνει ο ΠΑΟΚ με... επιτυχία και συνέπεια όταν βγαίνει εκτός Τούμπας είναι το να χάνει ευκαιρίες. Το “αν” στη ζωή σε τρελαίνει. Για όλους υπάρχει ένα “αν”. Και πολλές φορές όχι μόνο ένα. Ε, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, εκεί που πάει να αφήσει πίσω του το ένα “αν” προσθέτει και άλλο. Το δοκάρι του Μακ στη Ριζούπολη, το “τσαφ” στο γκολ που δέχεται στη Λάρισα, η καραμπόλα Μάτος – Τζάλμα στον Πειραιά, η ευκαιρία Πρίγιοβιτς στη Νέα Σμύρνη. Μια αλληλουχία πραγμάτων που συνθέτουν τη μελωδία της αποτυχίας εύρεσης νίκης εκτός έδρας, που έχει κάνει μερικούς εξυπνάκηδες να λένε οτι “ο ΠΑΟΚ κάτω από τα Τέμπη, δε μπορεί”. Ε ναι μωρέ, ο Μακ στη Ριζούπολη αυτό σκεφτόταν, και ο Μάτος με τον Τζάλμα στον Πειραιά.

Ο καθένας, στη ζωή αντέχει όταν καταφέρνει να σηκώσει όλα όσα του έρχονται. Ο Λουτσέσκου το είπε και φοβάμαι ότι δεν το άκουσαν πολλοί. Ρωτήθηκε για το αν η αναμέτρηση με την Ξάνθη είναι κομβική και είπε “μετά την Ξάνθη έχουμε άλλο ένα ματς, και μετά από αυτό έχουμε άλλο ένα, και μετά άλλο ένα”. Ξέρω, είναι εύκολο να το λες, δύσκολο να δείξεις οτι το κατάλαβες. Και όχι σε φάση “δε τρέχει τίποτα αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη”. Θα... τρέχει και θα παρατρέχει, αλλά αν πεις “πάει, τελείωσε” ε τότε, νομοτελειακά, αυτό θα εμφανιστεί στο πρώτο επόμενο στραβό αποτέλεσμα.

Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Μια μια ανάγνωση της Παρασκευής ήταν αυτή της υπερπληροφόρησης. Η άλλη όψη του νομίσματος λέει άλλα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για περίπου μια ώρα στους ποδοσφαιριστές του πριν από την προπόνηση της περασμένης Τρίτης. “Βαλτε πλάτη όπως βάζω εγώ για σας” είπε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, είχε δείπνο με τους αρχηγούς και εκεί ειπώθηκαν πολλά περισσότερα. Και λίγες ημέρες μετά ο προπονητής του ΠΑΟΚ βγήκε και είπε πως “ο Λέοβατς μου είπε που δεν μπορεί άλλο” και άφησε εκτός 18άδας τον Κάρλος – 1.200.000€ – Σαμπράνο, μιας και πολλοί τα μετράνε όλα με τα λεφτά. Παντού και πάντα, την ιστορία, την γράφουν οι παρόντες. Σε ένα κρίσιμο ματς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποφάσισε πως θα πάει με όσους θα βάλουν πλάτη. Έκατσε κάτω, τα μέτρησε, μίλησε στους ποδοσφαιριστές.

Σα να τους είπε “αυτοί είμαστε, πάμε πόλεμο;”. Φαίνεται απλοϊκό, αλλά δεν είναι. Και δεν εξετάζω αν έχει πάρει λάθος ή σωστές αποφάσεις. Και ούτε μετά το τέλος της αναμέτρησης θα τον αποθεώσω αν δικαιωθεί ή θα τον σταυρώσω αν δεν δικαιωθεί. Αυτό που μπορεί να πιστωθεί ο Λουτσέσκου είναι πως από την περασμένη Δευτέρα δεν έμεινε στάσιμος. Μου έδειξε να λειτουργεί λίγο... στρατιωτικά. Σα να καταλαβαίνει ότι πηγαίνει σε “πόλεμο” όχι λόγω έχθρας με τον αντίπαλο, αλλά διότι αυτό το ματς είναι κρίσιμο και μέσα στην εβδομάδα έκανε “προσκλητήριο και αναφορά” μέτρησε “κωλυόμενους” και “απόντες” και πορεύτηκε.

ΛΑΡΙΣΑ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΟΚ

Μπορεί να φανεί πως συνδέω ανόμοιες καταστάσεις, αλλά θα το τολμήσω. Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λάρισα στο τέλος μιας εβδομάδας στην οποία στη Λάρισα είχαν προκύψει αρκετά εσωτερικά θέματα. Και του έκοψε βαθμούς η ομάδα με τα εσωτερικά θέματα. Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Νέα Σμύρνη στο τέλος μιας εβδομάδας στην οποία ο Πανιώνιος είχε γίνει άνω – κάτω. Και του έκοψε βαθμούς η ομάδα που είχε γίνει άνω – κάτω. Το είχα κάνει και τότε, θα το κάνω και τώρα.

Πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ο Στέλιος Μαλεζάς είχε δηλώσει: “Από την εμπειρία που έχω, ότι τα εξωαγωνιστικά προβλήματα θα συσπειρώσουν τον Πανιώνιο. Θα κάνουν όλη την ομάδα να αγωνιστεί με περισσότερο πάθος για να αποδείξει πράγματα”. Και το ερώτημά του είναι αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει... Πανιώνιος. Εκεί είναι όλο το “ζουμί”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK