Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον... ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον Βλάνταν Ίβιτς που έχει καταφέρει να κερδίσει ένα... χαμένο, μέχρι πριν λίγο καιρό, στοίχημα. Οι παίκτες πιστεύουν στο πλάνο του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τα αποτελέσματα τον κάνουν ακόμα πιο ισχυρό.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον... ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
pelkas

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον εαυτό του στη Λιβαδειά, και όχι τόσο τον Λεβαδειακό. Τέτοια ήταν η νίκη στη Λιβαδειά. Και ο Ίβιτς έβαλε και άλλους βαθμούς στο προσωπικό σακούλι του. Έτσι όπως κυλούσε το ματς, το…φάντασμα του Ροντρίγκες έκοβε βόλτες πάνω από τον Δικέφαλο του βορρά, και ο Ίβιτς φρόντισε να το διώξει. Όταν είδε το το plan a δεν του έβγαινε, πέρασε στο plan b, το οποίο απέδωσε.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε προετοιμαστεί να δώσει φανέλα βασικού στον Μυστακίδη και αν δεν του έβγαινε, να έκανε το “τρικ” με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο ακραίου οργανωτή και τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Οι δυο τους, έδειξαν πως όχι μόνο έχουν την αίσθηση του χώρου, αλλά πατούν περιοχή. Διότι στη φάση του γκολ, βρέθηκαν και οι δυο στην “καρδιά” της άμυνας του Λεβαδειακού.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά ήταν καλύτερη από αυτή στην Κέρκυρα. Και αυτό διότι στην Κέρκυρα, θα πρέπει να προσμετρήσουμε και το γεγονός ότι το ματς του βγήκε από το 2’. Για τις ομάδες που πηγαίνουν σε μια έδρα στην οποία θα αντιμετωπίσουν αντίπαλο που θα κλειστεί στα καρέ του, έχει μεγάλη σημασία το τι θα κάνουν στο διάστημα από το πρώτο σφύριγμα μέχρι τη στιγμή που θα προηγηθούν. Τέτοιο παιχνίδι παίχτηκε στην Κέρκυρα για 1,5 λεπτό. Στην Λιβαδειά, είδαμε 84 λεπτά τέτοιου αγώνα, και ο ΠΑΟΚ είχε πίστη σε αυτό που έκανε, είχε επιμονή και είχε και υπομονή. Και αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα που πιέζεται και από τον αντίπαλο και από το χρονόμετρο.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ ορθολογικά στο 90% των τελικών προσπαθειών που έκανε. Δεν υπήρχε ούτε… γιόμα της απελπισίας, ούτε σουτ από… το πουθενά, ούτε τραβηγμένες φάσεις. Οι Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ και Πέλκας έψαχναν είτε την κάθετη πάσα είτε τον ακραίο που θα έκανε το γέμισμα. Σε ένα ματς από το οποίο έλειπε ο Ροντρίγκες και “έλειπε” και ο Μάτος, που “εμφανίστηκε” και πάλι σε στημένη φάση, έχοντας δοκάρι στο 81’. Όλα αυτά τα στοιχεία, κάνουν την συγκεκριμένη εμφάνιση καλύτερη, εντός και εκτός εισαγωγικών, από αυτή στην Κέρκυρα. Και η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, θα είναι πιο δύσκολη. Ακολουθεί η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, που δεν είναι ομάδα που θα κλειστεί.

Το αν έχει πλάνο ένας προπονητής είναι σημαντικό, αλλά πιο σημαντικό είναι να δείχνουν οι παίκτες ότι το πιστεύουν, ότι δεν καταφεύγουν σε κινήσεις βγαλμένες από το κεφάλι τους. και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν να… πιστεύουν ξανά στο πλάνο του προπονητή τους. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματά του και αυτή τη στιγμή είναι στα πάνω του. Άλλοτε έδειξε πως το έχει, και άλλοτε έδειχνε ομάδα που δεν είχε όρεξη, δεν είχε πίστη σε αυτό που έκανε. Ο ΠΑΟΚ, με αυτό το σερί, και ειδικά με νίκη όπως αυτή με τον Λεβαδειακό, πείθει πρώτα από όλα τον εαυτό του. Απλά, πλέον…πάει όπου βγει. Το ότι έφτασε στην ενδεκάτη θέση της βαθμολογίας για να πάρει μπρος, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Πέλκας λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στην Λιβαδειά
Θα πάρει ο ΠΑΟΚ παίκτη που δεν παίζει στην Ευρώπη;

News 24/7

24MEDIA NETWORK