Ο ΠΑΟΚ που πήρε αυτό που ήθελε και ο Λημνιός

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Περιστέρι και για τους τρεις βαθμούς, και για τη πρώτη νίκη στο Λεκανοπέδιο, και για μια πειστική εμφάνιση, και για τον Λημνιό, και γύρισε στην Θεσσαλονίκη με... κέντα. Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί τα κέρδη των ασπρόμαυρων από το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα του Ατρομήτου....

Ο ΠΑΟΚ που πήρε αυτό που ήθελε και ο Λημνιός

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ήταν μια από τις πιο πετυχημένες εκτός έδρας φετινές παρουσίες του Δικεφάλου του βορρά. Έψαχνε το πρώτο του "διπλό στο Λεκανοπέδιο στη φετινή Σούπερ Λιγκ; Το βρήκε. Ήθελε τους βαθμούς για να περάσει στην δεύτερη θέση και να περιμένει να δει αν θα μείνει και σήμερα το βράδυ εκεί; Το έκανε. Ήθελε μια νίκη "καλύτερη" από αυτή που πέτυχε προ λίγων ημερών επί της Λάρισας; Έτσι και έγινε. Θέλει να αποκτήσει έναν από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες παίκτες της ομάδας του Περιστερίου; Είναι πιο κοντά από ποτέ. Ας τα βάλουμε σε μια τάξη..

ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Ο Ατρόμητος δεν έπαιξε "φοβισμένα" όπως η Λάρισα, Θέλησε από το 1' να βγει μπροστά και να πάρει ο ρόλο του γηπεδούχου, και στο 2' ο ΠΑΟΚ με γρήγορη κάθετη πάσα και δυο διαδοχικά ατομικά λάθη από τους παίκτες του Ατρομήτου έδωσαν τον Μπίσεσβαρ το δικαίωμα να... φανεί γρήγορος και με αυτό το "ατσούμπαλα ντελικάτο" τρέξιμο του να ανοίξει το σκορ και να αλλάξει όλο το παιχνίδι με το που άρχισε. Ήταν σα να λέγε ο ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο "αν θες τώρα, βγες μπροστά, ξέρεις τι μπορώ να κάνω". Ο Δικέφαλος του βορρά διαχειρίστηκε το ματς άψογα. Ο Τσίμιροτ ξαναβρήκε...την χαρά του. Ποια είναι η χαρά του Τσίμιροτ; Ο Κάνιας. Όταν ο Βόσνιος αισθάνεται ότι στη πλάτη είναι ο Ισπανός, πατά καλά στα πόδια του Δίπλα του και ο Κάτσε, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, με τον ΠΑΟΚ να "κλειδώνει" το κέντρο απέναντι στον Μανιάτη που...πελαγοδρομούσε. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και να τις χάνει, με αποτέλεσμα να δίνει στον Ατρόμητο το δικαίωμα να σκεφτεί πως αν κάνει μια φάση "θα τη βρει την άκρη". Ο Κουλούρης όμως του ξέκοψε τον βήχα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Το γκολ του Κουλούρη ήταν από εκείνα τα γκολ που δεν τα συνοδεύει μόνο το επιφώνημα "γκολ" αλλά και το "επιτέλους". Για οποιονδήποτε επιθετικό, 551 λεπτά χωρίς γκολ είναι μαρτυρικά. Ο Έλληνας επιθετικός δεν είχε την ανάγκη να τον πανηγυρίζει, αλλά να γονατίσει και να κοιτάξει τον ουρανό. Λυτρώθηκε, ησύχασε, του έφυγε ένα βάρος. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο (και) ποδόσφαιρο. Να είσαι καλά, να έχεις "αέρα" να πατάς γερά στα πόδια σου.Ο Κουλούρης έκανε το ήμισυ του παντός.

Ο "ΧΑΜΑΛΗΣ" ΤΖΑΛΜΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Ο Τζάλμα Κάμπος δεν έχει την καλύτερη δυνατή επαφή με την αντίπαλη εστία. Ακόμα εκείνο το χαμένο τετ-α-τετ στο "Καραϊσκάκης" για να κάνει το 0-2 δεν το έχει "ξεπληρώσει" ως φάση. Όταν δεν σκοράρεις και όταν πάσες σου δεν γίνονται ασίστ λόγω αστοχίας, τα στατιστικά του, για εξτρέμ είναι φτωχά. Το παιχνίδι του Τζάλμα στο Περιστέρι όμως, πιστεύω οτι ο Ίβιτς μπορεί να το δώσει στους συνεργάτες του, να κόψουν όλες τις φάσεις στις οποίες συμμετέχει ο Ανγκολέζος και να το δώσει στον Πέντρο Ενρίκε λέγοντάς του "γι' αυτό σε έκανα αλλαγή με την Λάρισα". Ο Τζάλμα αποδεικνύεται παίκτης προπονητή στο τακτικό κομμάτι και αν είχε και το εύκολο γκολ θα άξιζε κάθε σεντ που παίρνει ετησίως.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Για πρώτη φορά μετά το ματς με την ΑΕΚ, η "βαθμολογία" των παικτών του ΠΑΟΚ είναι μικρές αποστάσεις. Η μεγάλη διαφορά είναι πως στο ΟΑΚΑ όλος ο ΠΑΟΚ είναι τους 3-4 και στο Περιστέρι όλος ο ΠΑΟΚ ήταν του 6-7. Δεν αναφέρω τυχαία αυτά τα ματς. Και στα δυο μπήκε γκολ στο πρώτο δίλεπτο. Στο ένα ο ΠΑΟΚ το δέχθηκε, και δεν σήκωσε κεφάλι ποτέ, και στο άλλο ο ΠΑΟΚ το έβαλε και δεν κατέβασε κεφάλι ποτέ. Και αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΜΑ

Ο ΠΑΟΚ περιμένει πλέον να δει αν εντός της ημέρας θα παραμείνει στην δεύτερη θέση και αν θα κρατά στα χέρια του και δεύτερο βαθμό ενόψει πλέι οφ. Δεν εξαρτάται απο εκείνον, αλλά τη δουλειά που έπρεπε την έχει κάνει, έχοντας πάρει μάλιστα "διπλό" στο Λεκανοπέδιο, που το ήθελε και να για ψυχολογικούς λόγους. Άλλο Περιστέρι και άλλο Λεωφόρος, άλλο Ατρόμητος και άλλο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό το " άλλο το ένα και άλλο το άλλο" πόσοι θα το έλεγαν αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε τη νίκη ούτε σε αυτή την παρουσία του στην πρωτεύουσα;

ΠΕΡΙ ΛΗΜΝΙΟΥ

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος φαίνεται να τα έχουν βρει για τον Δημήτρη Λημνιό. Μπορεί να αποφεύγουν να το πουν, αλλά αυτό προκύπτει από το περιβάλλον και των δυο πλευρών. Η πλευρά του παίκτη δεν είναι αρνητική, αλλά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αρκετοί ποδοσφαιριστές, ή μάλλον το περιβάλλον τους, έχοντας... δεμένο μια συμφωνία, μπορεί να τη δείξει σε όποιον ενδιαφέρεται να την "χαλάσει". Και εδώ έχει να κάνει με το τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθεί ο ΠΑΟΚ. Αν θα "απαιτήσει" από τον παίκτη να το τελειώνουν ή αν θα τον αφήσει και θα περιμένει ελπίζοντας πως αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στο όλο deal.

News 24/7

24MEDIA NETWORK