Ο τρίτος φετινός "τελικός"

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταγράφει τα δεδομένα πριν από τη σέντρα στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι".

Ο τρίτος φετινός "τελικός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα δυο πρώτα "μεγάλα" ματς που έδωσε ο φετινός ΠΑΟΚ, έχασε με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Το τρίτο ματς μοιάζει να είναι και το πιο δύσκολο, με βάση την δυναμικότητα του αντιπάλου, την φόρμα του αντιπάλου, την φόρμα του ΠΑΟΚ και τις απουσίες που προβληματίζουν τον Ίβιτς. Όλα είναι εναντίον του, όπως ήταν και στο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Τότεναμ και την Ντόρτμουντ, στο παρελθόν...

ΤΙ... ΕΝΩΝΕΙ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Με βάση την ποδοσφαιρική λογική, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεπεράσει τον μέχρι τώρα φετινό του εαυτό για να πάρει κάτι θετικό στο "Αρτέμιο Φράνκι". Θα πρέπει να είναι συμπαγής, να κρατήσει μπάλα και να τελειώσει αξιόλογα τις όποιες φάσεις δημιουργήσει. Στους δυο φετινούς "τελικούς" που έδωσε ο ΠΑΟΚ, σε δυο ματς που θα τον έδιναν το κάτι παραπάνω και είχαν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από όλα τα υπόλοιπα, αυτά με τον Άγιαξ στη Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" ο ΠΑΟΚ, όχι απλά έχασε. Έχασε οδυνηρά. Έχασε στο φινάλε, έχασε σε ματς στα οποία όχι μόνο βρήκε το τρόπο να προηγηθεί νωρίς, αλλά σπατάλησε και ευκαιρίες να τα καπαρώσει. Και έχασε χωρίς ο αντίπαλός του να του δημιουργήσει πολλές μεγάλες φάσεις. Και στα δυο παιχνίδια δέχθηκε την ισοφάριση από δικά του λάθη, και το δεύτερο γκολ από μια αδράνεια.

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Τζαβέλλα, Αθανασιάδη και Περέιρα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Ίβιτς έχει μάθει να πορεύεται με κάθε μια από αυτές τις απουσίες ξεχωριστά, αλλά για πρώτη φορά θα τις έχει μαζεμένες. Ο Τζαβέλλας απουσίασε από το "Καραϊσκάκης", ο Αθανασιάδης "απουσιάζει" εδώ και καιρό και αν δεν ήταν τιμωρημένος, δεν θα μπορούσα να θεωρήσω δεδομένη την παρουσία του στο παιχνίδι με όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, και ο Περέιρα δεν ήταν ποτέ ούτε πρώτη, αλλά ούτε και δεύτερη επιλογή του Ίβιτς. Όλα αυτά, δεν μειώνουν το ρόλο που μπορούν να παίξουν αυτές οι απουσίες. Απλά τις βάζουν σε μια σειρά. Αν έλεγαν στον Ίβιτς οτι θα μπορούσε να έχει έναν από τους τρεις στο ματς, έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, τον Τζαβέλλα θα επέλεγε.

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟ

Αν υπάρχει κάτι που κάνει, βαθιά μέσα του, έναν φίλο του ΠΑΟΚ αισιόδοξο γι' αυτό το παιχνίδι, δεν είναι άλλο από το μέταλλο που βγάζει τα τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος του βορρά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ή μάλλον, στα εκτός έδρας "μεγάλα" παιχνίδια. Αν υπάρχει όμως κάτι που προβληματίζει όλους έντονα δεν είναι άλλο από την κατάσταση που δείχνει να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Και δεν είναι θέμα απουσιών και παρουσιών. Την ιστορία την γράφουν οι παρόντες. Το θέμα έχει να κάνει με το πόσο έχουν "ενσωματωθεί" όλοι αυτοί που βρίσκονται στην Ιταλία στην ομάδα, για να... βρουν και να βγάλουν το μέταλλο που έχει καταφέρει να βγάλει αυτή η ομάδα σε παιχνίδια που τα γήπεδα "γέρνουν", που ο αντίπαλος είναι φορτσάτος, είναι μεγαλύτερη ομάδα, είναι μεγαλύτερο όνομα. Στο Λονδίνο, ο ΠΑΟΚ έβγαλε διπλό στην έδρα της Τότεναμ με τον Γεωργιάδη και τον νεόκοπο τότε Σταφυλίδη, χωρίς τους Λίνο και Βιεϊρίνια. Στο Ντόρτμουντ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε διπλό στην έδρα της τοπικής ομάδας με τον Σκόνδρα, τον Κωνσταντινίδη και τον Μυστακίδη, με τον Τούντορ να αφήνει εκτός τον Αθανασιάδη και τον Ροντρίγκες. Και τους πέντε αυτούς παίκτες που "διάλεξα" από τις ενδεκάδες των δυο αγώνων δεν τους αναφέρω ως... τις τελευταίες τρύπες του ζουρνά, αλλά ως κομμάτια μιας ομάδας που στα αποδυτήρια έβρισκε το τρόπο, πριν από τέτοια ματς, να κάνει τον κάθε παίκτη "κομάντο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK