Οι μεν μπάλα, οι δε διαιτησία

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την επόμενη ημέρα του ντέρμπι και τη γεύση που αφήνουν στον ΠΑΟΚ όλα όσα έγιναν.

Οι μεν μπάλα, οι δε διαιτησία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επόμενη μέρα του αγώνα στο "Καραϊσκάκης" βρίσκει τον ΠΑΟΚ υποχρεωμένο να "χωριστεί" εσωτερικά έτσι ώστε το αγωνιστικό τμήμα να συνεχίζει τον εντός γηπέδου αγώνα του και το διοικητικό τον εκτός γηπέδου αγώνα του, καθώς όποιο από τα δυο κομμάτια σκεφτεί να... μπει στα χωράφια του άλλου, το "μοιραίο" θα έρθει νωρίς - νωρίς.

ΕΒΓΑΛΕ ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και έκανε στον Πειραιά όλα όσα ειπώθηκαν - δημοσίως αλλά και εσωτερικά -από τη πλευρά των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού του τιμ. Άφησε πίσω του το παιχνίδι με την Καραμπάκ στο Μπακού. Ο άνευρος, άχρωμος, άγευστος ΠΑΟΚ έδωσε τη θέση του σε ένα σύνολο παικτών που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο στις ανάγκες του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Ο Δικέφαλος του βορρά έβγαλε και πάλι γκολ από στημένη φάση, τις οποίες αρχίζει και εκμεταλλεύεταισε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα τελευταία χρόνια, έδειξε ότι μπορεί να παίξει με μυαλό σε μια "καυτή" έδρα, και απέδειξε οτι δενπρέπει να αγχώνεται για το τρόπο με τον οποίο θα βγάλει φάσεις, καθώς διαθέτει αρκετούς, αλλά για το τρόπο με τον οποίο αυτές θα τελειώσουν.

Ο ΜΙΛΙΒΟΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο... ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΠΕΡΕΙΡΑ

Τα δυο σημεία αναφοράς στο παιχνίδι, στα οποία γίνεται ο... διαχωρισμός των δρόμων είναι η ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Μιλιβόγιεβιτς και το χαμένο τετ-α-τετ του Τζάλμα. Και πριν βιαστεί κανείς να κρίνει, τα βάζω σε χρονική σειρά και όχι σε σειρά σπουδαιότητας ή βαθμού "επιρροής" ενός αγώνα. Με το πρώτο, οφείλει να ασχοληθεί αποκλειστικά το εξωαγωνιστικό και όχι το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν στη συγκεκριμένη φάση ζητώντας κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα στον Μιλιβόγιεβιτς, και μετά προχώρησαν. "Συνέχισαν" το παιχνίδι. Γιατί το λέω αυτό;

Διότι η συγκεκριμένη φάση ήρθε σε σχεδόν ίδιο λεπτό με το ακυρωθέν γκολ του Περέιρα στη Βέροια. Λίγο πριν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπουν στα αποδυτήρια. Θυμίζω πως μετά το τέλος του αγώνα στη Βέροια, ο Μαλεζάς είχε δηλώσει πως " ειδικά στο β' ημίχρονο ασχολούμασταν με άλλα πράγματα και όχι με τον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι". Στο "Καραϊσκάκης", λοιπόν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκαν με "άλλα πράγματα" βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα αποδυτήρια δεν... άνοιξαν και δεν άφησαν μια λάθος διαιτητική απόφαση να τους "μπλοκάρει" το μυαλό.Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για να χρησιμοποιήσω μια ατάκα που λένε συνέχεια οι παίκτες, καθώς είναι βγαλμένη από το "ξύλινο" λόγο τους θα πρέπει να "κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να δουλεύουν συνέχεια" πάνω και σε αυτό.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ... "ΧΩΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ

Όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι,εκείνο οφείλει από τη μια να βοηθήσει όσο μπορεί στο να μείνει η διαιτησία εκτός αποδυτήριων. Δεν είναι εύκολο, καθόλου, αλλά τουλάχιστον το βράδυ της Κυριακής, ο Ιβάν Σαββίδης, με το μήνυμα στήριξης και πίστης στους ποδοσφαιριστές που έστειλε μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε ένα μικρό πρώτο βήμα. Και παράλληλα με τη συγκεκριμένη προσπάθεια, να συνεχίσει, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση, την προσπάθεια που ευαγγελίζεται ότι έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο.

Και όπως το διοικητικό τμήμα λέει κατά κάποιο τρόπο "παίξτε εσείς μπάλα και εμείς θα τη βρούμε την άκρη", το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά φαντάζομαι και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, λένε το "οι παίκτες θα παίξουν μπάλα, αλλά...παίξτε και εσείς καλύτερη "μπάλα" στο δικό σας τομέα". Γι' αυτό και μιλάω γιαέναν οργανισμό που οφείλει να διαχωρίσει το που θα κινηθεί ο καθένας μετά από ένα ακόμα κομβικό βράδυ.

Ο ΙΒΙΤΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟ 'ΧΕΙ

Πάντως, θα πρέπει να καταγραφεί η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το κάνει αυτό μέσα στο 2016, το πέτυχε.

Μετά τα όσα είχαν γίνει στη Τούμπα πριν από 7,5 μήνες, στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ένας λαβωμένος σε πολλά επίπεδα ΠΑΟΚ, "σουλουπώθηκε" σε μεγάλο βαθμό από τον Βλάνταν Ίβιτς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με μια ομάδα πληγωμένη τόσο σε σωματικό επίπεδο (λόγω διαδοχικών τραυματισμών) όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας και μυαλού. Βέβαια, φέτος, η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκινά από τα τέλη Οκτωβρίου και όχι από τις αρχές Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάλλον έχει δίκιο ο Ιβιτς, ε;
Ο ηγέτης Λούκα διόρθωσε τα λάθη του Μπέντο
Εγκεφαλικό! Ολη η σεζόν στο χαμένο τετ-α-τετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK