Περιμένοντας για την ουσία

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να παίξει... επίθεση στη σύσκεψη ιδιοκτητών και το πώς δεν ανέχεται να χάσει.

Περιμένοντας για την ουσία
Σαββίδης-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι δεδομένο, πως η χθεσινή συνάντηση θα είχε κατά 90% επικοινωνιακό χαρακτήρα και 10% ουσία. Και μόνο να σκεφτείς πως η συνάντηση έγινε "με κλειστές πόρτες για τον Τύπο" αλλά δεν χάθηκε ούτε "και", αρκεί.

Μεταξύ μας, δεν θα μας άρεσε να υπάρχει κάμερα που να καταγράφει και να μεταφέρει live τα όσα συνέβαιναν. Θα ήταν όλοι πιο "κουμπωμένοι". Έτσι, και εκείνοι έπαιξαν όπως ήθελαν να παίξουν το επικοινωνιακό παιχνίδι και εμείς μπήκαμε στο τρυπάκι να παρακολουθήσουν από την "κλειδαρότρυπα" και τα ακούσαμε όλα.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε δείξει τις προθέσεις του. Είχε αποφασίσει να δώσει το "παρών" για να παίξει όπως άρμοζε χθες ο "αγώνας". Ο επικοινωνιακός "αγώνας", διότι χθες είχαμε ένα τόνο μπλα μπλα και αν όλα αυτά τα στύψεις, θα σου μείνουν μόνο οι αντεγκλήσεις, τα τσιγκλίσματα, οι κατηγορίες, με τον καθένα να παίζει με τα "χαρτιά" που έχει.

Η όλη αυτή ιστορία πάει να συμπληρώσει μια εβδομάδα τώρα και ο Σαββίδης δείχνει να είναι πανέτοιμος να μπει σε αυτήν τη διαδικασία. Και η φρασεολογία του δεν ήταν τυχαία. Αυτό το "πόλεμο θέλετε, θα τον έχετε".

Ακόμα και όταν τέθηκε ζήτημα επανέναρξης του θεσμού του κυπέλλου, όχι μόνο είπε πως δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ, εμμένοντας στην αρχική απόφαση, αλλά έδειξε να είναι πανέτοιμος ακόμα και γι' αυτό το ενδεχόμενο. Ανέπτυξε ολόκληρο σχέδιο για φιλικό αγώνα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ εκείνη την ημέρα και τα έσοδά του θα δοθούν στην επιτροπή "ασφάλεια Τούμπας" που θα συστήσει, για να εκλείψουν τα κρούσματα βίας στην έδρα του ΠΑΟΚ. Προφανώς και δεν είναι κάτι που του ήρθε εκείνη την ώρα.

Παίζει επίθεση ο Ιβάν

Συνέχεια θα υπάρξει, είναι δεδομένο. Συνέχεια σε επίπεδο συζητήσεων, ίσως με την παρουσία της Πολιτείας. Ουσία θα υπάρξει; Κατάθεση ξεκάθαρων προτάσεων πάνω στις οποίες θα γίνει συζήτηση; Θεωρώ πως ο Σαββίδης θα το κάνει και αυτό. Έχει βγει μπροστά σε όλη αυτήν την ιστορία, που ούτε τον παίρνει να υποχωρήσει, αλλά δεν έχει κατά νου να το κάνει.

Στο επικοινωνιακό κομμάτι ήταν ξεκάθαρο πως ο Σαββίδης ήθελε χθες να βγει στην επίθεση και η άλλη πλευρά αμυνόταν. Επέλεξε, άλλωστε, να μην παραταχθεί με όλους τους "παίκτες" της. Προφανώς και χθες κατέβηκαν οι αμυντικοί και ο... επιθετικός περιμένει να μπει, όταν θα το επιτρέπει το παιχνίδι.

Ο μεγαλομέτοχος της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ νιώθει ικανοποίηση για το τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα (που ουσιαστικά εκείνος τα οδηγεί), όμως μέχρι στιγμής οι εξελίξεις τρέχουν σε επικοινωνιακό επίπεδο. Ακόμα κι αυτό τον ενδιαφέρει τον Σαββίδη και δεν έχει άδικο να τον ενδιαφέρει.

Το "αγκάθι" του αγωνιστικού

Το σημείο στο οποίο υστερεί και παίζει άμυνα, ενώ η άλλη πλευρά παίζει επίθεση, είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Έφτασε να έχει μπει στο επίκεντρο η ατάκα του Σάββα Θεοδωρίδη πως ο Σαββίδης του είπε ότι θα διώξει τον Ιγκόρ Τούντορ. Αυτήν τη στιγμή, το τελευταίο που απασχολεί τον Σαββίδη είναι το συγκεκριμένο θέμα. Είτε αυτό είναι λάθος είτε είναι σωστό, έτσι έχουν τα πράγματα.

Η άλλη πλευρά, βέβαια, προτιμά να μιλά για ποδόσφαιρο, να θυμίζει σε όλους τη κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη διάθεση για κατάκτηση και του κυπέλλου. Λογικό και αναμενόμενο να θέλει κάπου να πιαστεί. Η κάθε μια πλευρά παίζει επίθεση εκεί που θεωρεί πως είναι δυνατή, εκεί που θεωρεί πως έχει όπλα.

Βέβαια, η χθεσινή συζήτηση έγινε για άλλο λόγο και για να πετάει τη μπάλα εκεί η μια πλευρά, καταλαβαίνουν όλοι τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το αγωνιστικό είναι το μεγάλο "αγκάθι", ο μεγάλος καημός του Σαββίδη, αλλά αυτή τη στιγμή επιλέγει να δώσει το βάρος του σε άλλον αγώνα. Σε αυτόν που ξεκίνησε (και) ο ίδιος και σε ό,τι καταπιάνεται αποκλειστικά εκείνος, δεν σηκώνει ήττες. Το παίρνει προσωπικά.

Γι' αυτό και επαναφέρω το ερώτημα περί ουσίας. Διότι από μπλα μπλα, όλοι μας χορτάσαμε. Είναι σίγουρο πως αυτή τη φορά γίνεται ο μεγαλύτερος "θόρυβος" από κάθε άλλη φορά, κάτι που κάνει και τη προσμονή της ουσίας ακόμα μεγαλύτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έξαλλος Σαββίδης: "Να διακοπεί το πρωτάθλημα, πλέον είμαι και Ρωσοπόντιος!"

Κυριάκος για Ολυμπιακό: "Βλακεία ή πανικός;"

Σάββας Θεοδωρίδης: "Ο Σαββίδης μού είπε ότι θα φύγει ο Τούντορ!"

Οι "καυτοί" διάλογοι από τη κλειστή σύσκεψη ιδιοκτητών ΠΑΕ Super League

News 24/7

24MEDIA NETWORK