Στο "Μακεδονία Παλάς" έσφιξαν οι….

Το αν όντως έπαιξε ρόλο ή όχι, το ξέρουν μόνο οι παίκτες και το προπονητικό τιμ, αλλά από τη μέρα που άπαντες έμειναν σε “στρατιωτικές” συνθήκες σε ξενοδοχείο, μετά από τα γιαούρτια και τα αυγά που… τους περίμεναν στην είσοδο, οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει. Βγαίνουν στο γήπεδο και απαιτούν. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Έχω την εντύπωση πως το “μάντρωμα” στο “Μακεδονία Παλάς”, που κράτησε τέσσερις ημέρες, θα το μνημονεύουμε για καιρό. Το αν όντως έπαιξε ρόλο ή όχι, το ξέρουν μόνο οι παίκτες και το προπονητικό τιμ, αλλά από τη μέρα που άπαντες έμειναν σε “στρατιωτικές” συνθήκες σε ξενοδοχείο, μετά από τα γιαούρτια και τα αυγά που… τους περίμεναν στην είσοδο, και τους ξένους του ΠΑΟΚ να κοιτιούνται, να απορούν και να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έζησαν, οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει. Βγαίνουν στο γήπεδο και απαιτούν.

Και το κάνουν με τέτοιο τρόπο που το κερδίζουν, και ας χρειάζονται και πάλι ένα σωρό φάσεις για να βγάλουν γκολ, κάτι που δεν λέει να αλλάξει.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ

Στην Κέρκυρα, αν το πρώτο ημίχρονο έληγε…0-6, δε θα έκανε εντύπωση σε κανέναν. Για τόσα ήταν η Κέρκυρα, η οποία από την αυτογκολάρα του Αδρεόπουλου στα 48’’, λες και…. κατέβασε γενικό. Δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε μια πάσα, έκανε τη πρώτη της τελική προσπάθεια (ο…Θεός να τη κάνει, καθώς ούτε καν αγχώθηκε ο Γλύκος) λίγο μετά το 0-2, και έχανε τη μπάλα πιο εύκολα από ότι ο Πενελευσινιακός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Και ο Δικέφαλος από την πλευρά του, έμπαινε με όποιο τρόπο ήθελε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι Τζάλμα και Αθανασιάδης συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με τον Κλάους να προσθέτει στη λίστα του και χαμένο πέναλτι, και τον Ανγκολέζο, να σκοράρει με τη τρίτη στο ματς.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν σοκαριστικός. Καταιγιστικός. Απόλυτος. Σε βαθμό που να…στεναχωριέται για την διακοπή που έρχεται, καθώς με τις τρεις σερί νίκες (δε βάζω αυτή με τον Πανελευσιανιακό) δείχνει να έχει βάλει το πόδι στο γκάζι. Ο Τζάλμα, παρά τις χαμένες ευκαιρίες, είναι πιο συμμετοχικός από ποτέ το τελευταίο διάστημα, ο Μπίσεσβαρ μοιάζει να κατάλαβε όλα αυτά που του έλεγε ο Ίβιτς το τελευταίο διάστημα, ενώ έβλεπε και τον Πέλκα να… τον περιμένει στη γωνία, ο Ροντρίγκες έχει αποδείξει πως είναι στα πάνω του τελευταία, και όλα αυτά, με τον Αθανασιάδη να ψάχνει τη λύτρωση.

Ο ΙΒΙΤΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ

Ο Ίβιτς έλεγε και ξανάλεγε αυτό το “τώρα, είμαστε καλά στα αποδυτήρια, πιστέψτε με” και, είναι από τις περιπτώσεις που για να πιστείς, πρέπει να το… δεις στον αγωνιστικό χώρο. Και πρώτος από όλους ο ίδιος, διότι έχει δει ξανά τον ΠΑΟΚ να κάνει φάσεις και να μη βρίσκει το γκολ.

Στο κάτω - κάτω της γραφής, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τους πάντες δύσπιστους, και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Κέρκυρας, το πήγε στο άλλο άκρο, καθώς έκανε πολλούς να... μη πιστεύουν αυτό που έβλεπαν.

ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ

Το πλέον θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως στη…σούμα των αγώνων που έδωσε από την διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, η αναμέτρηση στη Λεωφόρο, εκεί που ο ΠΑΟΚ ήταν άχρωμος και άγευστος, ήταν μια παρένθεση. Ή έτσι αποδείχθηκε.

Ο Δικέφαλος του βορρά μέτρησε τρία γκολ κόντρα στην Φιορεντίνα, τρία γκολ κόντρα στον Ατρόμητο μέχρι να μείνει με δέκα παίκτες, είχε την “παρένθεση” με τον Παναθηναϊκό, έριξε άλλη μια τριάρα, αυτή τη φορά στον Πλατανιά, έκανε την… προπόνηση με τον Πανελευσινιακό πετυχαίνοντας επτά γκολ, και πήγε στην Κέρκυρα όπου και είχε πετύχει τρία γκολ μέχρι το 33’, και δεν είχε καμία διάθεση να σταματήσει.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ… ΕΚΤΟΣ

Τέτοιες εμφανίσεις, τέτοια τρίποντα, κάνουν τις παλιές “πληγές” να πονάνε ακόμα περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ σκόρπισε τον Πλατανιά και την Κέρκυρα και είναι… έκτος. Τώρα, αρχίζουν και φαίνονται οι συνολικά επτά χαμένοι βαθμοί στα παιχνίδια με Ξάνθη, Βέροια και Πανιώνιο, στα οποία έκανε φάσεις και δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ.

Δεν μπαίνω στην διαδικασία του “αν είχε αυτούς τους βαθμούς” διότι σε αυτό το σενάριο, θα είχε διαφορετική πίεση, όχι αυτή να ξεκολλήσει από την ενδέκατη θέση του βρέθηκε, αλλά να παραμένει στις δυο πρώτες θέσεις που θα βρισκόταν με αυτούς τους βαθμούς, οπότε, δεν έχει κανένα νόημα.

ΟΛΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΟΥΣ

Εχασε και πέναλτι… Ο Αθανασιάδης δεν λέει να πάρει το όπλο του, και πλέον είναι δεδομένο οτι δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας. Δεν του πάει τίποτα. Για Κλαους, το να βγάζει πρώτο μισό το πρωταθλήματος χωρίς γκολ είναι… χωρίς λόγια.

Τι να πεις γι’ αυτό; Έχουν γίνει τόσα πολλά, που είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης που έχει ανάγκη όσο κανείς άλλος την διακοπή για τις γιορτές, μπας και… ξελαμπικάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Πυροβολεί" χωρίς έλεος ο ΠΑΟΚ, διέλυσε με πεντάρα την Κέρκυρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK