The end of PAOK as we know it

Ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι ίδιος μετά την "ιστορική" συνέντευξη Τύπου ου Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τράβηξε την περόνη και έριξε χειροβομβίδα, τα σημάδια της οποίας ο ΠΑΟΚ θα τα κουβαλάει για καιρό, όποια και αν θα είναι η απόφαση που θα παρθεί μετά το "ή εγώ ή κάποιοι παίκτες" που είπε δημόσια ο Ίβιτς.

The end of PAOK as we know it

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά την συνέντευξη Τύπου του Ίβιτς. Λίγα λεπτά πριν πάρει θέση μπροστά στα μικρόφωνα ο Σέρβος τεχνικός, το μυαλό ήταν σε όλα όσα έγιναν σε ένα ματς “θρυλερικό, χιτσκοκικό, γκρανγκινιολικό”, στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δυο φορές με δυο γκολ διαφορά και το έχασε μέσα από τα χέρια του, ή μάλλον μέσα από το χέρι του Κάνιας. Δεν ρίχνω όλο το ανάθεμα στον Ισπανό, αλλά ένας παίκτης με εμπειρία, με πολλά χιλιόμετρα μέσα στα γήπεδα, δεν μπορώ να καταλάβω το τι σκέφτηκε και έδιωξε τη μπάλα με το χέρι ενώ αυτή κατευθυνόταν στα δίχτυα.

Ότι δεν υπάρχει επιπρόσθετος και ο βοηθός δε θα τον δει; Ότι θα τη προλάβει με το κεφάλι και κατά λάθος βάζει το χέρι του; Τέτοια απόκρουση, όπως αυτή του Κάνιας, έχουμε κάνει οι περισσότεροι σε 5Χ5. Εγώ τουλάχιστον έχω κάνει, για να λέω στους φίλους μου ότι έκανα ότι μπορούσα και οτι “θυσιάστηκα” για να η δεχθεί η ομάδα γκολ. Δεν μιλάμε όμως για 5Χ5, μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Κάνιας αφήνει τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες και δίνει πέναλτι στον Ατρόμητο. Ο Κάνιας, από τον οποίο ο Ίβιτς δείχνει οτι τον εμπιστεύεται σε τέτοιο βαθμό που δεν τον βγάζει από τα ματς παρά μόνο αν δει ότι έχει παραδώσει πνεύμα. Ο Κάνιας κάνει ένα παιδαριώδες λάθος, και αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν το ματς έληγε 3-2. Ή και 3-1 αν ο Ούμπιντες αστοχούσε. Και ο Ατρόμητος το πιστεύει με τον ΠΑΟΚ να έχει χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις αλλά να μη μπορεί να το κάνει ορθόδοξα, ειδικά από τη στιγμή που οι τρεις του άξονα είχαν γίνει δυο με αποτέλεσμα ο Κουλούρης να είναι στη μεσαία γραμμή.

Η αλήθεια είναι πως την ώρα της συνέντευξη Τύπου του Βλάνταν Ίβιτς, είχα ξεκινήσει να βάζω σε μια τάξη όλο το ματς στο μυαλό του, και μόλις τελείωσε αυτή, έψαχνα, μαζί με όλους τους συναδέρφους μου στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας, να βρούμε τα στιγμιότυπα του ματς, και να δούμε τα γκολ για να μπούμε στο μυαλό του προπονητή του ΠΑΟΚ που “έδωσε” παίκτες του, αισθανόμενος οτι εκείνοι τον “έδωσαν” μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και να ψάχνουμε το τρόπο να αναλύσουμε καρέ καρέ τη κάθε φάση, να παλεύουμε να δούμε τι μπορούσε και τι δε μπορούσε να κάνει ο κάθε παίκτης. Παράνοια. Κανονική παράνοια. Να είμαστε πέντε - έξι άτομα μπροστά σε μια οθόνη, που για καλή μας τύχη πετύχαμε την ώρα που το συνδρομητικό έδειχνε τις φάσεις του ματς και να τις αναλύουμε, με τον καθένα να παρατηρεί και άλλον παίκτη, μπας και βγάλουμε άκρη.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι ίδιος μετά από αυτή την συνέντευξη Τύπου. Και να φύγει ο Ίβιτς, οι σκιές μένουν. Και να φύγουν παίκτες, τα αποδυτήρια δεν θα ηρεμήσουν. Και να φύγουν και κάποιοι παίκτες και ο Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ δεν θα γιατρευτεί. Και μέσα σε όλα, έχοντας σαν “φλασιές” περιστατικά των προηγούμενων 20 ημερών, στις οποίες αναφέρθηκε ο Ίβιτς, και αρχίζουν να ερμηνεύονται με άλλο τρόπο. Αρχίζουμε όλοι να ψάχνουμε τι είχε γίνει τελικά τότε. Παράνοια. Κανονική παράνοια.

Πριν καλά - καλά λυθεί το θέμα που σιγοκαίει τον ΠΑΟΚ με τον Στέφανο Αθανασιάδη, άναψε μια φωτιά που μπροστά της, αυτή του Κλάους είναι…σπίρτο. Σε ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ, νόμιζα οτι το έχασε από την αδυναμία του να διαχειριστεί την απουσία του Κάνιας, που κάνει τη βλακεία της χρονιάς. Και τώρα, δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Δεν πήρα χαμπάρι τι έγινε αλλά ο Ίβιτς το κατάλαβε; Είδα καλά και ο Ίβιτς βλέπει φαντάσματα; Παράνοια. Κανονική παράνοια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK