Τον περιμένουν στη γωνία...

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή... Ξέρω, γελάς, μη νομίζεις ότι επειδή δε σε βλέπω, δεν ξέρω τι κάνεις ακούγοντας αυτό το κλισέ, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα 99 στις 100 φορές. Αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που χάνεται ο μπούσουλας, καλό είναι να ξεκινάς απο τα βασικά.

24/05/2017 Panionios Vs PAOK for Superleague Greece Play offs season 2016-17, in Panionios Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/05/2017 Panionios Vs PAOK for Superleague Greece Play offs season 2016-17, in Panionios Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography 24/05/2017 PANIONIOS VS PAOK FOR SUPERLEAGUE GREECE PLAY OFFS SEASON 2016-17, IN PANIONIOS STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Έχει, λοιπόν, δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ΟΛΟΙ στη Τούμπα πηγαίνουν με τον φόβο ότι θα βρεθεί "ένας βλαμμένος που θα κάνει τη ζημιά". Μη σας πω ότι σε πολλούς υπάρχει μέσα τους ακόμα και η σιγουριά ότι θα συμβεί αυτό. Και συνοδεύεται με το (με θεσσαλονικιώτικη προφορά) "έλα μωρέ, τώρα, αφού τα ξέρεις τώρα, δύσκολο είναι κανα μπερδεμένο, που λέει και ο Άγγελος, να ρίξει ξέρω 'γω κανένα, στραγάλι και να κάνουν οι άλλοι τους ψόφιους κοριούς;"

Και η φάση, ξέρετε ποια είναι; Ότι η πλειοψηφία εκείνων που το λέει, δε θα θεωρεί τον ΠΑΟΚ υπεύθυνο για ό,τι και αν συμβεί στην Τούμπα, αλλά "τα ράδια", "την ατμόσφαιρα", "τους άλλους που θέλουν να μας κάνουν το ίδιο". Μήπως, αυτοί δεν έμειναν να πηγαίνουν στα γήπεδα τα τελευταία χρόνια; Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε, αυτοί θα πηγαίνουν. Βέβαια, στον ΠΑΟΚ, όταν επί Ζαγοράκη ο Δικέφαλος του βορρά είχε 21.000 εισιτήρια "δεν ήταν Τούμπα τότε, ο ΠΑΟΚ είχε γίνει μόδα και γέμισε γκόμενες και κινητά τηλέφωνα"... Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, είναι γιορτή στην οποία κερδίζει η ομάδα μας. Και έτσι κλείνει ο κύκλος της γιορτής.

Ο ΠΑΟΚ, απόψε, στη Τούμπα, έχει απέναντί του, όλους εκείνους που τον περιμένουν στη γωνία. Όλους εκείνους που τον βλέπουν να μεγαλώνει, να θέλει να μπει σε μια εποχή που θα κάνει το ποδόσφαιρο "γιορτή" όπως ακριβώς την περιέγραψα λίγο νωρίτερα, και έχει ήδη ετοιμάσει την κασέτα με το "πήρανε παιχνίδι στα χαρτιά αλλά και αυτοί ίδιοι είναι". Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, αν θέλει να κάνει "γιορτές", θα πρέπει να διώξει πρώτα τους "θλιμμένους" όπως έλεγαν και οι "Τρύπες". Δύσκολο; Ναι, είναι δύσκολο διότι αυτό περιλαμβάνει και ρήξη. Ακατόρθωτο; Όχι δα.

Δεν έχει σημασία αν ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία των πλέι οφ. Το παιχνίδι της κερκίδας είναι πολύ πιο σημαντικό από το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Και, για μια ακόμα φορά, μέση δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ, ή θα βγει μάγκας αν δεν γίνει τίποτα στην κερκίδα, ή θα βγει... χειρότερος, διότι πολλοί του κούνησαν το δάκτυλο και του είπαν "αφού θίγεσαι όταν αυτά γίνονται στα ματς που παίζεις εκτός έδρας, πρέπει να δείξεις ότι δεν γίνονται στο γήπεδό σου".

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ισχύει ό,τι και από τη πρώτη μέρα των πλέι οφ, στα οποία ο ΠΑΟΚ μπήκε ως φαβορί για αρκετούς λόγους, και ένας από τους κυριότερους είχε να κάνει με το βάθος του πάγκου του. Με εξαίρεση το κέντρο της άμυνας, εκεί που εξ αρχής υπήρχε θέμα, στις υπόλοιπες θέσεις, ο ΠΑΟΚ έχει ελλείψεις αλλά και πάλι εκείνοι που είναι διαθέσιμοι δεν είναι τόσο "δεύτερες" λύσεις όσο οι αντίστοιχες δεύτερες των υπόλοιπων ομάδων.

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει πιθανότητα, όταν ξεκινήσει το παιχνίδι, στις 8:30 το βράδυ, ο ΠΑΟΚ να μην είναι πρώτος στην βαθμολογία. Κάτι που μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα, και να μεγαλώσει τον βαθμό απαίτησης συγκέντρωσης από όλους όσους βρεθούν στην Τούμπα. Η απόφαση της ΕΠΟ για τα επεισόδια αναμένεται χωρίς να έχει δοθεί στίγμα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK