"Ψάχνει" ακόμα τον Μάτος του 2016

Οι Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Πέντρο Ενρίκε έχουν δώσει το κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ μέσα στο 2017, με τον Βλάνταν Ίβιτς να βρίσκει στα πρόσωπά τους τους παίκτες που του “έλειπαν” στο πρώτο μισό της σεζόν. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ "ψάχνει" ακόμα τον Μάτος του 2016.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÓÁËÊÅ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SCHALKE (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÓÁËÊÅ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SCHALKE (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Λεονάρντο Μάτος έγραψε 22 συμμετοχές, με 5 γκολ και μια ασίστ, επιδόσεις που ξέφευγαν κατά πολύ από το μέσο όρο ενός δεξιού μπακ στα "πεπραγμένα" μιας ομάδας. Βέβαια, κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ο Λούμπος Μίχελ όταν πριν ακριβώς από ένα χρόνο είχε ξεκινήσει το "ψηστήρι" στον Βραζιλιάνο, ο οποίος άκουσε την λέξη ΠΑΟΚ από το στόμα του Σλοβάκου (τότε) προέδρου, που άρχισε να του μιλάει για την προοπτική μετακίνησης στην Ελλάδα, σε μια εποχή που το οικοδόμημα της Ντνίπρο είχε αρχίσει να καταρρέει.

Μέσα στο 2017, ο Μάτος μετράει δυο γκολ και μια ασίστ σε 13 παιχνίδια, με τους αριθμούς να είναι θετικοί για την θέση που παίζει, αλλά... Σε αυτή τη περίπτωση, το "αλλά" είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμένη αγωνιστική του προσφορά, με βάση τους αριθμούς, να φαντάζει δυσανάλογη με αυτά που μέχρι τώρα έχει δώσει.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ

Από τη μια υπάρχει το βάρος που έχουν ρίξει αρκετοί προπονητές πάνω του, με πολλές από τις ομάδες τις οποίες αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο να "στοχεύουν" εκεί ακριβώς, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να τον εξουδετερώσουν.

Από την άλλη, ο Μάτος, έχει δείξει σε αρκετά παιχνίδια, ειδικά τον τελευταίο 1.5 μήνα, δείγματα εκνευρισμού κατά την διάρκεια του αγώνα, που οδηγούν σε σκληρά μαρκαρίσματα και κινήσεις και τα οποία δεν έχουν σχέση με τον προ εξαμήνου Μάτος.

Όλα αυτά έχουν συζητηθεί εσωτερικά, σε μια σεζόν στην οποία ο Μάτος έχει κάνει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη τα τελευταία δέκα χρόνια. Η πιο "γεμάτη" του σεζόν ήταν το 2012-13, όταν και με την φανέλα της Τσερνομόρετς είχε γράψει 32 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και τώρα, με την σεζό για τον ΠΑΟΚ να έχει άλλα 14 ή 15 παιχνίδια, έχει ήδη 35 συμμετοχές.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΠΑΟΚ βγήκε από μια πιεστική περίοδο γεμάτη μεσοβδόμαδα παιχνίδια και το γεγονός ότι πλέον υπάρχει ένα δίμηνο με πιο απαιτητικές μεν αλλά λιγότερες αναμετρήσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, κάνει τους "ασπρόμαυρους" να ευελπιστούν πως ο Μάτος θα βρει ξανά τον εαυτό του και θα δώσει αυτά που απέδειξε πως μπορεί, στο πρώτο μισό της σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK