Το μεγάλο κεφάλαιο Αραβίδης και η ήττα που βγάζει υγεία

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο που βγάζει... υγεία και το μεγάλο κεφάλαιο για την Ένωση που ακούει στο όνομα: Χρήστος Αραβίδης.

Το μεγάλο κεφάλαιο Αραβίδης και η ήττα που βγάζει υγεία
INTIME SPORTS

Μεγάλο κεφάλαιο ο Αραβίδης

Πέρα από την ήττα και τις συνέπειες της για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω, θέλω να σταθώ για ακόμη μια φορά στον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος απέναντι στον Ηρακλή, αν και δεν σχολιάστηκε λόγω της ήττας, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο 28χρονος επιθετικός της ΑΕΚ ενέπνεε σιγουριά κάθε φορά που η μπάλα ερχόταν στα πόδια του. Είχε απόλυτη ηρεμία στο παιχνίδι του, έσπαγε σωστά την μπάλα και πάντα έβρισκε έναν πολύ απλό τρόπο για να απαλλαχτεί από τον εκάστοτε αντίπαλό του. Ομολογώ πως στην αρχή της σεζόν δεν πίστευα ότι ο Αραβίδης μπορεί να εξελιχθεί σε ένα τόσο μεγάλο κεφάλαιο για τους κιτρινόμαυρους. Πλέον με πείθει ολοένα και περισσότερο ότι η παρουσία του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ήττα που βγάζει υγεία

Πάμε στα του αγώνα τώρα. Η ΑΕΚ ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ομολογουμένως τον πιο ισχυρό μετά την ίδια στην κατηγορία. Και το αποτέλεσμα αυτό έχω την πεποίθηση πως μόνο υγεία βγάζει. Είναι φυσιολογικό για μια ομάδα να χάνει, να προβληματίζεται και να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Το αφύσικο είναι να κερδίζει μόνο, είτε είναι καλή είτε όχι και με αυτή τη λογική, η ήττα στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη για τον Τραϊανό Δέλλα και τους παίκτες του. Μόνο καλό θα τους κάνει για τη συνέχεια.

Με τρεις νίκες τελειώνει

Πάντως, κακά τα ψέμματα, η ΑΕΚ παρά την ήττα της στην πρεμιέρα των πλέι οφ, στο πιο δύσκολο παιχνίδι που είχε να δώσει στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγώνων, δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο σχετικά με τον προβιβασμό της. Λογικά η Ένωση και με 3 νίκες μόνο στα υπόλοιπα 9 παιχνίδια, θα έχει εξασφαλίσει την άνοδο. Βλέπετε θεωρώ πολύ δύσκολο κάποια από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων και Παναχαϊκή) να φτάσει τους 19 βαθμούς.

Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτόν τον Ηρακλή

Ο Ηρακλής έλειψε καιρό από τη μεγάλη κατηγορία και η απουσία του έχει γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή. Χθες στο Καυτανζόγλειο βρέθηκαν περίπου 20.000 φίλαθλοι και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη της ομάδας τους. Ποια άλλη ομάδα, πέρα από τις 3 πρώτες της Super League μπορεί να φέρει τόσο κόσμο στο γήπεδο. ΚΑΜΙΑ.

Το μεγάλο κεφάλαιο Αραβίδης και η ήττα που βγάζει υγεία
INTIME SPORTS

Γι αυτό και είναι ανάγκη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να βρίσκονται στην μεγάλη κατηγορία ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Άρης και προφανώς η ΑΕΚ. Ομάδες που έχουν πολύ κόσμο πίσω τους και μπορούν να καταστήσουν ξανά το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Θα πρέπει βέβαια και για τα τρία παραδείγματα που προανέφερα να υπάρχει μία κοινή και αδιαπραγμάτευτη βάση, η οικονομική υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1 (VIDEO)

Σχόλιο του Άκη Γεωργίου: Ίσως να της έκανε και καλό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK