Εκ του ασφαλούς η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει για την πρόταση του Γιώργου Σαρρή για ξένο αρχιδιαιτητή, η οποία δεν πρόκειται να προχωρήσει και εξηγεί γιατί.

Εκ του ασφαλούς η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή!
INTIME SPORTS

Ενώ αρχικά υποστήριξε ότι φέτος είχαμε την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών, ο Γιώργος Σαρρής πρότεινε στη Γ.Σ. της ΕΠΟ να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής και να κάνει τους ορισμούς, γνωρίζοντας φυσικά ότι είναι μια πρόταση η οποία δεν πρόκειται να «περάσει» από πουθενά…

Την έλευση προσώπου από το εξωτερικό που θα ορίζει διαιτητές και παρατηρητές στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα πρότεινε ο Γιώργος Σαρρής στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όπως αναλυτικά την καταγράψαμε από νωρίς την Πέμπτη στο ρεπορτάζ.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πρόταση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη σε πρόσφατο Δ.Σ. της Super League, την οποία όπως φάνηκε υιοθετεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Βέβαια, η… παράνοια στο όλο θέμα, είναι πως πριν κάνει την πρόταση αυτή στη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνέλευση, ο κ. Σαρρής εκθείασε το έργο της ΚΕΔ: "Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας (σ.σ. εκτός πραγματικότητας αυτός ο ισχυρισμός). Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς σε διαιτητές και παρατηρητές στη Super League και στη Football League".

Τώρα, πώς γίνεται να είχαμε μια… σχεδόν άψογη διαιτητική χρονιά, αλλά την ίδια στιγμή να πρέπει να φέρουμε ξένο αρχιδιαιτητή, μόνο ο κ. Σαρρής μπορεί να το εξηγήσει…

Στη διάρκεια της Συνέλευσης, ακολούθησαν πολλοί ομιλητές-πρόεδροι Ενώσεων, όπου όλοι (μα όλοι όμως!) δήλωσαν αντίθετοι με την εν λόγω πρόταση.

Στην δευτερολογία του, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ επέμεινε: "Κι εγώ θεωρώ ικανή την ΚΕΔ και τους ανθρώπους της διαιτησίας στην Ελλάδα, αλλά δεν αντέχεται αυτό που γίνεται με τη διαιτησία κάθε Σαββατοκύριακο".

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σαρρής διευκρίνισε ότι θα παραπέμψει το θέμα σε Super League και Football League προκειμένου να αποφασίσουν. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά… "οι λίγκες θα αποφασίσουν αφού εκείνες θα πληρώνουν! Ας πάρουν όποιον θέλουν"…

Το όλο θέμα πάντως είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο: ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάνει αυτή την πρόταση εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας πως ούτε η ομοσπονδία, αλλά ούτε οι δύο επαγγελματικές λίγκες σκοπεύουν στην πραγματικότητα να προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση και να υλοποιήσουν την εν λόγω πρόταση.

Πρώτον, διότι υποκρίνονται και δεν το θέλουν, αφού με έναν ξένο αρχιδιαιτητή, ο χώρος της διαιτησίας δεν θα είναι πλέον τόσο… προσεγγίσιμος όσο τον έχουν συνηθίσει και τους αρέσει!

Δεύτερον, διότι δεν θα μπορούν να καλύψουν το κόστος ενός μεγάλου ξένου ονόματος και των συνεργατών που πιθανόν να θέλει να φέρει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα έχει ενδιαφέρον όταν το θέμα θα πάει στα Δ.Σ. των δύο λιγκών… Θέλετε την άποψη μας; Δεν θα πάει ποτέ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK