Αυτή τη στιγμή σημασία έχουν μόνον οι νίκες

Το διπλό του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη προήλθε όχι από καμιά σπουδαία εμφάνιση, αλλά κυρίως από τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. Στο πρόγραμμα – φωτιά που έχουν οι “ερυθρόλευκοι”, το ζητούμενο είναι οι νίκες και με μισό μηδέν, ενώ η επιστροφή του Φορτούνη είναι... βάλσαμο.

Αυτή τη στιγμή σημασία έχουν μόνον οι νίκες
olympiakos panigiriki ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είχε παγίδες η Πλατεία! Και αυτό το γνώριζαν πολύ καλά ο Μπέντο και οι συνεργάτες του. Φρόντισαν μάλιστα λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο πούλμαν για τη Νέα Σμύρνη, να το επισημάνουν στους ποδοσφαιριστές τόσο σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, όσο και μέσω βίντεο.

Το μότο του Πορτογάλου τεχνικού ήταν όχι το “μάζευε κι ας είναι ρώγες”, αλλά “μάζευε και να 'ναι παραπάνω από... ρώγες”! Ξέρει πολύ καλά ότιo Ολυμπιακός με αφετηρία το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έμπαινε σε ένα πρόγραμμα – φωτιά με ματσάρες ανά τρεις και τέσσερις μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είχε ποντάρει πολύ στις στατικές φάσεις ο Μπέντο. Από το σκάουτινγκ που έγινε για τον Πανιώνιο, είχε διαπιστωθεί ότι οι “κυανέρυθροι” αντιμετώπιζαν πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα. Δύο μέρες δούλεψε πολύ στο Ρέντη τόσο στα φάουλ, όσο και στα κόρνερ. Και να που δικαιώθηκε...

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να πει ότι το διπλό του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη προήλθε από καμιά σπουδαία εμφάνιση. Οι δύο σκόρερ Μποτία και Μιλιβόγεβιτς δεν ήταν κορυφαίοι των “ερυθρολεύκων” επειδή βρήκαν δίχτυα, αλλά λόγω της γενικότερης παρουσίας τους από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από μία ομάδα που έχει δείξει ειδικά τη φετινή σεζόν ότι μεσοεπιθετικά βγάζει... φωτιές. Ίσως να έφταιγε το γεγονός ότι απουσίαζε ο Μπεν; Ίσως να οφείλεται και στην καλή ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού; Η αλήθεια είναι ότι ο Καπίνο έβγαλε σχετικά ένα ξεκούραστο μεροκάματο χθες στη Νέα Σμύρνη.

Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε όμως και στάθηκε μάλιστα και ο Μπέντο, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε “συνέχεια στη δημιουργία φάσεων”. Αυτή την ατάκα είπε ο προπονητής και έχει δίκιο. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Μάριν ήταν εκτός αγώνα; Ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν πήραν βοήθειες από τους Σεμπά και Ελιουνούσι; Ότι ο Αντρέ Μαρτίνς κυμάνθηκε σε “ρηχά νερά”; Ότι ο Φορτούνης καθόταν στην εξέδρα; Μπορεί να έχει να κάνει και με τον Πανιώνιο, μία ομάδα που μόνο αμελητέα δύναμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Βεβαίως, ο Μπέντο έσπευσε να “χτυπήσει” καμπανάκια επειδή ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με Αστάνα και ΠΑΟΚ, εκεί όπου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός σε φάσεις για να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Πάει όμως, τελείωσε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Μπέντο και οι συνεργάτες του σίγουρα θα βάλουν κάτω το βίντεο της Νέας Σμύρνης για να δουν τι πρέπει να διορθώσουν ενόψει Αστάνα. Αυτό είναι που τον “καίει”. Οι πρωταθλητές Καζακστάν έρχονται με “άγριες διαθέσεις” στην Ελλάδα. Έχουν πάρει θάρρος από το διπλό του ΑΠΟΕΛ στο Καραϊσκάκη και μάλιστα, αυτό αναφέρεται τον τελευταίο καιρό σε διάφορα ρεπορτάζ στο Καζακστάν!

Σημαντικό είναι ότι γυρίζει ο Φορτούνης. Θα είναι εντάξει ο Τρικαλινός χαφ για το ματς τουEuropa Leagueκαι θα πάρει κανονικά φανέλα βασικού.Όλο το βάρος όμως θα πέσει τώρα στον Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι θα είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Και εδώ που τα λέμε, ο Ρέτσος το παλεύει, καταθέτει την ψυχή του, ώρες-ώρες παρασέρνεται και από τον ενθουσιασμό του, είναι το “next best thing”του Ολυμπιακού από την πιτσιρικαρία που έχει τώρα στο ρόστερ του, ωστόσο θα πρέπει να κατάλαβε για τα καλά χθες ο Μπέντο ένα πράγμα: Ότι αριστερός μπακ δεν είναι.

Ενδεχομένως να μην είναι και καλό το γεγονός ότι ο Ρέτσος παίζει σε μία θέση στην οποία φαίνεται ότι δεν αισθάνεται και τόσο βολικά. Ίσως θα έπρεπε να ξαναδοκιμάσει ο Μπέντο το ενδεχόμενο να περάσει αναγκαστικά τον Φιγκέιρας αριστερά και τον Ρέτσο δεξιά, από τη στιγμή είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει τον Τσιμίκα ούτε στις εναλλακτικές του επιλογές.

ΕΝΑ “ΜΠΡΑΒΟ” ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ

Μπορεί να μην έκανε καμιά ματσάρα στη Νέα Σμύρνη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι ο Ντιόγο Φιγκέιρας δεν έχει καμία σχέση με το “έκτρωμα” που βλέπαμε στα ματς με την Χάποελ Μπερ Σέβα και στα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Άκουσε σφυρίγματα, αποδοκιμασίες, ακόμα και “ουστ” από την εξέδρα. Ίσως να αξίζει και ένα “μπράβο” για το γεγονός ότι απόντος του Ελαμπντελαουί, έχει τραβήξει μεγάλο κουπί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η παρουσία του είναι αξιοπρεπέστατη από τον Σεπτέμβριο και μετά.

ΥΓ: Ο Μανουέλ Ντα Κόστα δεν ήταν φρέσκος στη Νέα Σμύρνη και φάνηκε στα τρεξίματά του. Αυτό οφείλεται φυσικά στην κούραση από τις υποχρεώσεις του με το Μαρόκο. Ωστόσο, κάποιοι παίκτες εντός Ρέντη θα πρέπει να παραδειγματιστούν από την “κάψα” που έδειξε ο 30χρονος στόπερ για να αγωνιστεί κόντρα στον Πανιώνιο. Ενώ είχε μπροστά του δύο πιο δελεαστικά ματς, με την Αστάνα και τον ΠΑΟΚ, είπε στον προπονητή του ότι αισθάνεται έτοιμος να αγωνιστεί στη Ν. Σμύρνη! Ρίσκαρε με λίγα λόγια, γιατί ο Ντα Κόστα πέρσι έβγαζε με το παραμικρό μυικούς τραυματισμούς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Μπέντο νίκησε με συνταγή... Σίλβα!
"Μας ζάλισαν για ένα οφ-σάιντ..."
Μπέντο: "Δεν ήμασταν κακοί σήμερα"
Πέρασε με 2-0 από την Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK