Αυτογκόλ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Αυτογκόλ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Όταν υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος για 2 εβδομάδες και ταυτόχρονα η Εθνική Ελλάδος δίνει έναν εύκολο θεωρητικά αγώνα, είναι πολύ δύσκολο για τις αθλητικές εφημερίδες να συντηρήσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών τους. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και φροντίζουν να βγάζουν ειδήσεις. Με το που τελείωσε το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής, ο Ριβάλντο φρόντισε να βάλει φωτιά στις τάξεις της ομάδας του και έκανε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες πρέπει να χαρακτηριστούν το λιγότερο ως αιχμή κατά του προπονητή του.

Πριν προλάβει καλά-καλά να πνίξει το θέμα ο Κόκκαλης και να συμφιλιώσει τον Μπάγεβιτς με τον Ριβάλντο, ήρθε ο Ζάετς να ταράξει τα ήρεμα νερά της Παιανίας με την αιφνίδια απομάκρυνσή του. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Το θέμα δεν είναι ότι άνοιξαν μέτωπα στις τάξεις των δύο ομάδων. Το θέμα είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν κάλλιστα λυθεί πριν φτάσουν να εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα.

Για να εξηγούμαστε: Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Μπάγεβιτς είχε πάντα πρόβλημα με τις βεντέτες. Από μια άποψη, καλά κάνει. Σε μια ομάδα δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πάνω από τον προπονητή. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι μεγάλοι εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο Ριβάλντο και να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Γιατί: Κατ΄αρχήν γιατί με τις εμφανίσεις του δεν έχει μέχρι στιγμής πείσει ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του ώστε και να δικαιούται να αναλαμβάνει - έστω κακώς - το ρόλο της βεντέτας στην ομάδα.

Κατά δεύτερον και κυριότερο, γιατί αν είσαι πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής πρέπει να θέλεις το καλό της ομάδας σου και όχι της πάρτης σου. Όταν βγαίνεις και κάνεις τέτοιες δηλώσεις, σημαίνει ότι βάζεις πρώτα τον εαυτό σου (και ίσως τους κολλητούς σου) και μετά την ομάδα. Πως το σκέφτηκε δηλαδή ο Ριβάλντο; Με αυτές τις δηλώσεις πως ήταν δυνατόν να βοηθήσει την ομάδα του; Περίμενε - με αυτόν τον τρόπο - να τον ακούσει ο Μπάγεβιτς και να αλλάξει το στιλ της ομάδας του; Ή μήπως ήθελε να στρέψει τον κόσμο εις βάρος του προπονητή του; Το ζήτημα τώρα είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Θα ανατραπεί το υπάρχον κλίμα ή ο θα είναι υποχρεωμένος ο Μπάγεβιτς να δίνει εξετάσεις σε κάθε αγώνα;

Και πάμε στον Παναθηναϊκό. Τι θα πει τώρα πως η απομάκρυνση του Ζάετς ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη στο πράσινο στρατόπεδο; Αν ήταν αναμενόμενη, γιατί κανείς δεν είχε υποψιαστεί τίποτα νωρίτερα; Γιατί δεν είχαν αφήσει οι δύο πλευρές (Ζάετς και διοίκηση Παναθηναϊκού) να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτή η απομάκρυνση θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα; Μου φαίνεται ότι μάλλον κάτι άλλο συνέβη και εντελώς ξαφνικά αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Βέβαια για να είμαστε και ειλικρινείς, δεν καταλαβαίνω δύο πράγματα. Πρώτον πως είναι δυνατόν να αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ζάετς πάει προς Πόρτσμουθ και οι αρμόδιοι της Πόρτσμουθ να δηλώνουν άγνοια και δεύτερον τον προπονητή της Πόρτσμουθ τον ρώτησε κανείς; Η Αγγλία δεν είναι Ελλάδα που ο κάθε προπονητής καπελώνεται από τον πρόεδρο της ομάδας. Αν ο Ρέντναπ δεν συμφωνήσει με την πρόσληψη του Ζάετς, ο Ζάετς τεχνικός διευθυντής δεν γίνεται. Εκτός αν η Πόρτσμουθ έχει συμφωνήσει σε όλα και δεν παραδέχεται τίποτα δημοσίως. Με αυτά και με αυτά, οι δύο μεγάλοι φρόντισαν να βάλουν σκοτούρες στο κεφάλι τους.

Ας πρόσεχαν..........


News 24/7

24MEDIA NETWORK