"Αυτούς έχω, αυτούς εμπιστεύομαι..."

"Αυτούς έχω, αυτούς εμπιστεύομαι..."
"... Αυτούς έχω, πλέον. Εχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά", είχε τονίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον πρώτο αγώνα για τους "32" του Κυπέλλου UEFA με αντίπαλο την Σοσό στο στάδιο "Καραϊσκάκη". Οι παίκτες που έδωσαν το παρόν στο γήπεδο φρόντισαν να τον δικαιώσουν...

Ο Ολυμπιακός παρά τις σημαντικές απουσίες σε όλες τις γραμμές, έδειξε το καλό του ευρωπαϊκό πρόσωπο, αντίστοιχο με τους εντός έδρας αγώνες στο Champions League, παίρνοντας αυτό που ήθελε. Μία καθαρή νίκη που του δίνει προβάδιμσα για την πρόκριση στους "16" του θεσμού.

60 λεπτά παιχνιδιού ήταν αρκετά για τους "ερυθρόλευκους", που ίσως να είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν το σκορ, αν μετά από αυτή τη χρονική στιγμή δεν οπισθοχωρούσαν και δεν έδιναν γήπεδο στους Γάλλους.

Τα στοιχεία που είχε ο Ολυμπιακός ήταν αυτά που ήθελε και είχε ζητήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πειθαρχία στο παιχνίδι, πάθος, πείσμα, πολύ καλή αμυντική λειτουργία η οποία ξεκινούσε από ψηλά με πρέσινγκ από τους επιθετικούς. Ισως γι' άλλη μία φορά να του έλειπε η διάρκεια στο παιχνίδι του. Το σημαντικό, όμως, ήταν ότι μετά από πολύ καιρό είχε την υποστήριξη και την ώθηση του κόσμου του.

Σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο και από τη νίκη, είναι ότι ο Ολυμπιακός κατάλαβε χθες ότι δεν έχει μόνο 12-13 παίκτες. Ο MVP του χθεσινού ματς, Θανάσης Κωστούλας ήταν συγκλονιστικός. Εδειξε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς γι' ακόμη μία φορά ότι κακώς δεν τον είχε στα πλάνα του τόσο καιρό. Ο Σπύρος Βάλλας κι αυτός μετά από καιρό, έδειξε τα στοιχεία εκείνα που τον είχαν κάνει βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων αλλά και "μήλο της έριδος" όταν έπαιζε στην Ξάνθη.

Ηταν πολύ σημαντική η προσφορά του Μίλος Μάριτς, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έτρεξε αμέτρητα χιλιόμετρα, πρεσάροντας από ψηλά τους αμυντικούς της Σοσό και έκανε πολύ καλή δουλειά κυρίως ανασταλτικά.

Πρέπει να σταθούμε στη εντυπωσιακή εμφάνιση του Ριβάλντο. Ισως η καλύτερη παρουσία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να μην σκόραρε, ήταν αυτός που από τα πόδια του ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στην κατάλληλη στιγμή στον Γιαννάκη Οκκά δείχνοντας τη μεγάλη κλάση και εμπειρία του. Όποτε χρειαζόταν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια και ηρεμούσε το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων". Ισως να είναι και ο Ριβάλντο που θα 'θελε να βλέπει σε κάθε αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα αυτή τη νίκη. Το 1-0 απλά του δίνει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά δεν του εξασφαλίζει τίποτα. Μένουν ακόμη 90 λεπτά (ίσως και παραπάνω), τα οποία μπορεί οι Πειραιώτες να έχουν, ίσως, και ευκολότερο έργο απ' ότι χθες στο "Καραϊσκάκη". Οι Γάλλοι παρουσιάζουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο όταν αγωνίζονται στην έδρα τους, όμως, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επαναπαυθεί σε αυτό.

Θα πρέπει να ψάξει ένα γκολ, θα πρέπει να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος και να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος. Πρώτον, να μην επαναλάβει το κακό πρώτο 20λεπτο του Μονακό και δεύτερον να μην επαναλάβει το εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο του "Ανφιλντ". Οι επιστροφές των Γκαμπριέλ Σούρερ και Γιώργου Ανατολάκη σίγουρα προσφέρουν περισσότερες λύσεις στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και έναν επιπλέον "πονοκέφαλο".

Χθες κατάλαβε ότι, πλέον, έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολύ περισσότερες επιλογές. Ο ίδιος θα πρέπει να βρει τη κατάλληλη χημεία, ώστε η ομάδα να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK