Balkan League

Balkan League
Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα στη Λεωφόρο, μία νεαρή Γαλλίδα έλυνε σταυρόλεξο για να σκοτώσει την ώρα της. Δίπλα της ένα ζευγάρι συμπατριώτες της είχαν ένα τρυφερό τετ α τετ και λίγες θέσεις πιο κάτω ένας παππούς που έμοιαζε στον Αστερίξ με σκούφο της Οσέρ γελούσε με τον εγγονό του.
Είναι εικόνες από την εξέδρα των λιγοστών Γάλλων φιλάθλων - στη συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα - που ακολούθησαν την αποστολή στην Αθήνα και κάθησαν ακριβώς κάτω από τις θέσεις των δημοσιογράφων περικυκλωμένοι από ειδικές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, ένας τύπος που καθόταν στις θέσεις των δημοσιογράφων σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να χτυπά με μανία με γροθιές στο πρόσωπο έναν "Stewart" της ασφάλειας του γηπέδου, γιατί του ζήτησε το λόγο για τη θέση στην οποία καθόταν.
Ο μεσήλικας άνδρας δέχθηκε τις μπουνιές του νεαρού χωρίς να προλάβει να αντιδράσει μπροστά στα μάτια 3-4 συναδέλφων του και δεκάδων αστυνομικών που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής και μπήκαν στη μέση για να τον σώσουν.
Οταν το επεισόδιο έληξε, ο τύπος ξανακάθησε στη θέση του - στα δημοσιογραφικά - για να παρακολουθήσει σαν κύριος τον αγώνα που ήταν έτοιμος να αρχίσει. Κανένας αστυνομικός ή υπέυθυνος ασφαλείας του γηπέδου δεν τον συνέλαβε ή έστω τον απομάκρυνε από την εξέδρα.

Η Γαλλίδα που έλυνε το σταυρόλεξο, είχε γουρλώσει τα μάτια βλέποντας το περιστατικό. Γύρισε και με ρώτησε αν κινδυνεύουν. Την καθυσήχασα όσο μπόρεσα, αν και δεν ήμουν καθόλου σίγουρος.
"Φοβάμαι πολύ εδώ" μου είπε. Δευτερόλεπτα αργότερα η ανησυχία της αποδείχθηκε δικαιολογημένη.
Η Οσέρ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο παππούς-Aστερίξ σηκώθηκε για να χειροκροτήσει τους παίκτες της ομάδας του φωνάζοντας "Allez Auxerre". Οι κάφροι που κάθονταν λίγες θέσεις πιό κάτω γύρισαν προς το μέρος του και άρχισαν να τον βρίζουν και να απειλούν, ενώ ένας τύπος που είχε μάθει λίγες λέξεις στα γαλλικά επιχείρησε με τον ίδιο τρόπο να του θυμίσει ότι εδώ είναι Βαλκάνια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK