Χαρμολύπη vs Τραγέλαφου

Χαρμολύπη vs Τραγέλαφου
Η αγωνία για το πρωτάθλημα και τις θέσεις στο Champions’ League ξεκίνησε πριν μερικές αγωνιστικές και συνεχίζεται μέχρι το τέλος, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε νωρίς στον δεύτερο γύρο να το «καθαρίσει», η ΑΕΚ με αγωνιστική αξιοπιστία ακολουθεί αλλά φαίνεται να διστάζει την ώρα της υπέρβασης, ενώ τα δύο τελευταία ντέρμπι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα «βαριά» για τον Παναθηναϊκό.

Ο τελευταίος πλήρωσε την περυσινήνίκη στην Τούμπα και την παραφιλολογία που ακολούθησε, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα αποφασισμένος να μην χάσει το φετινό παιχνίδι (αποφασιστικότητα που δεν είχε, φάνηκε, με την Καλαμαριά) και –όπως και ο Ολυμπιακός – τις κενές εξέδρες στη Λεωφόρο ενάντια στην ΑΕΚ.

Οι τριφυλλοφόροι φάνηκαν νευρικοί και αγχωμένοι, όπως και ο προπονητής τους που εγκατέλειψε το σχήμα με τους τρεις επιθετικούς για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Σίγουρα μια γεμάτη Λεωφόρος θα βοηθούσε περισσότερο τους γηπεδούχους σε αυτό το παιχνίδι-τίτλο, αλλά η ισοπαλία τους αφήνει πίσω από τον Ολυμπιακό και σκιάζει τα όνειρα που έκαναν για repeat. Αν μάλιστα ο κος. Βασσάρας είχε το σθένος να δώσει το πέναλτυ στον Μπούρμπο, ακόμα και το Champions’ League θα ήταν μακρινός πόθος.

Η ΑΕΚ με το αγχολυτικό της χρονιάς («Πάμε για το καλύτερο που μπορούμε») επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και αξιοπιστία για άλλη μια φορά σε ντέρμπυ. Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα δεν βολεύει ούτε αυτήν, ούτε τους πράσινους, αλλά σε έναν αγώνα με απαιτήσεις από όλους, η ισομοιρασιά δεν είναι απίθανη.

Η αγωνία δεν σταματά όμως σε αυτό το συναρπαστικό σε εξέλιξη πρωτάθλημα, αφού η τρίτη πλέον ΑΕΚ έχει την ευκολότερη αποστολή στην τελευταία αγωνιστική απέναντι σε μια Καλαμαριά που σώθηκε (αν δεν τιμωρηθεί ο Αρης θα είναι σκάνδαλο). Αντίθετα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί απέναντι στον πολύ καλό Ηρακλή που, προς μεγάλη τιμή του, δεν δείχνει να χαρίζει βαθμούς αν και αδιάφορος βαθμολογικά. Ο Παναθηναϊκός –και ας μην παρεξηγηθώ- λογικά θα περάσει από το Ηράκλειο αφού και ο ΟΦΗ φαίνεται να σώζεται και πέρα από την παρασκηνιολογία θα είναι αδιάφορος την τελευταία αγωνιστική.

Η κορυφή είναι λοιπόν μέχρι τέλους ανοιχτή και αυτό είναι ιδαίτερα ευχάριστο για τους φίλους του αθλήματος, η ευρωπαϊκή έξοδος ξεκαθάρισε, όπως και η μάχη της ουράς. Η τελευταία όχι με τις καλύτερες εικόνες.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει μια αναφορά στο δρόμο του τραγέλαφου που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ορισμένοι οπαδοί του Αρη, αποφασισμένοι να πάρουν μόνοι την ομάδα τους και να την οδηγήσουν στη Β’ Εθνική. Το κείμενο αυτό γράφεται μισή ώρα αφού έχουν τελειώσει οι αγώνες και ενώ το Ηρακλής-Αρης (1-2) είναι ακόμα στο πρώτο (!) ημίχρονο αφού οι οπαδοί μιας ιστορικής ομάδας που παλέυει για την ιστορία της διέκοψαν δύο φορές το παιχνίδι. Γράφω πιο πάνω ότι θα είναι σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί ο Άρης. Δεν είναι ότι το θέλω, είναι ότι πρέπει κάποιοι να βάλουν μυαλό.

Στα ρεπορτάζ άκουσα ότι τα αποδυτήρια του Ηρακλή ήταν γεμάτα καπνογόνα πριν τον αγώνα, ότι ελάμβαναν απειλητικά μυνήματα οι παράγοντες του Ηρακλή όλη την εβδομάδα. Μια λέξη υπάρχει για όλα αυτά και αυτή είναι «Ντροπή». Ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν ο Άρης θα αγωνιστεί στη Ευρώπη του χρόνου, αλλά δυστυχώς θα είναι από τη Β’ Εθνική. Ντροπή.

Συγχαρητήρια στις ομάδες που τήρησαν το «ευ αγωνίζεσθαι» την προτελευταία αγωνιστική, ντροπή σε αυτές που δεν το έκαναν, συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που κρατούν την αγωνία μας σε υψηλά επίπεδα μέχρι τέλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK