Δεύτερη ευκαιρία

Δεύτερη ευκαιρία
Η ΑΕΚ έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από τα αγωνιστικά. Οικονομικά, διοικητικά, γηπεδικό και ένα σωρό άλλα δεν επιτρέπουν όνειρα και μακρόπνοα σχέδια. Δεν επιτρέπουν καν τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο που φυσιολογικά έπρεπε να είχε ήδη αρχίσει, εφόσον η σεζόν ολοκληρώνεται και η ομάδα βρίσκεται έξω από τους περισσότερους στόχους της. Ακόμη κι αν η ΑΕΚ αποφύγει το ορατό - και ενδεχομένως λυτρωτικό - σενάριο του υποβιβασμού στην Δ' κατηγορία, είναι σίγουρο πως θα κάνει κάποια χρόνια για να ορθοποδήσει.
Μετά την απογοητευτική χρονιά και με αρκετούς από τους παίκτες να έχουν περάσει τα 30, η ανανέωση είναι μονόδρομος. Το είχε επισημάνει και ο Μπάγεβιτς πριν φύγει, ωστόσο δεν υπήρχαν τα χρήματα για να την κάνει.
Με τα χρέη να πνίγουν την ΠΑΕ, τα χρήματα δεν πρόκειται να βρεθούν στο άμεσο μέλλον και η ΑΕΚ φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος. Με πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό, η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να επενδύσει σε φτηνές λύσεις και να προσπαθήσει να χτίσει από την αρχή και όχι να "αγοράσει" την ομάδα της για τα επόμενα χρόνια.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται πάνω απ' όλα ρεαλισμός, υπομονή και κυρίως ένας ικανός προπονητής, με πίστωση χρόνου και στήριξη από όλους στις δύσκολες στιγμές. Ο Μπάγεβιτς είναι ιδανικός για τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά απορρίπτεται για ευνόητους λόγους. Ο Σάντος θα ήταν καλή περίπτωση, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να αφήσει τη Σπόρτινγκ για να αναλάβει την ΑΕΚ με αυτές τις συνθήκες.
Ο Ιλιε Νουμιτρέσκου, που ανέλαβε στη μέση της χρονιάς μία διαλυμένη ομάδα χωρίς ηθικό και κατάφερε να την μεταμορφώσει σε ένα αξιοπρεπές σύνολο με καλή ψυχολογία ίσως αξίζει μία ακόμη ευκαιρία.
Ο Ρουμάνος αντιμετωπίστηκε εξ' αρχής με δυσπιστία, κρίθηκε πολύ αυστηρά για τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών, χλευάστηκε για τις περίεργες τακτικές του (μουσική στα αποδυτήρια, ρεπό παραμονές ντέρμπι), αμφισβητήθηκε για τις επιλογές του, αλλά απαντά με το έργο του.
Ενας φιλόδοξος άνθρωπος που ανέλαβε μιά χαμένη υπόθεση, χωρίς να ζητήσει χρήματα και με μοναδικό όπλο την αυτοπεποίθησή του, δικαιούται μία ευκαιρία να δείξει με καλύτερες συνθήκες τη δουλειά που μπορεί να κάνει. Οχι μόνο γιατί κέρδισε αυτή την ευκαιρία, αλλά γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα πιο αξιόπιστη και προσιτή λύση.




News 24/7

24MEDIA NETWORK