Δεν "καθάρισε" και το... κούρασε!

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το 1-0 επί του Λεβαδειακού, την απόφαση του Αναστασίου να μην φρεσκάρει την 11άδα και το στόχο του 7/7 πριν από την επίσκεψη στο Ηράκλειο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δεν "καθάρισε" και το... κούρασε!

Αυτός που ανακάλυψε τον όρο "επαγγελματική νίκη", ασφαλώς και έψαχνε έναν εύσχημο τρόπο για να δικαιολογήσει όσα παρακολούθησε και δεν ανταποκρίνονταν στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Και πιθανότατα θα το ακούσουμε και θα το διαβάσουμε να περιγράφει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Βοηθάει το ισχνό και εύθραυστο -μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης- 1-0, βοηθάει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ, ενώ ενίσχυσε και την ανασταλτική του λειτουργία όσο κυλούσε ο χρόνος.

Δεν βοηθάει το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός συνέχισε και μετά το 1-0 να θεωρεί ρίσκο τη διεκδίκηση του τέρματος της ισοφάρισης και να παίζει με μοναδικό προωθημένο τον Μάντζιο και τον Αναστασίου να έχει την πολυτέλεια να εναλλάσσει στο μαρκάρισμά του τους Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδη, προκειμένου να τους αποφορτίζει από τον εκνευρισμό που πυροδοτούσαν οι προσωπικές μονομαχίες με τον πάλαι ποτέ "πράσινο".

Χωρίς φρεσκάρισμα

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε να αρκείται σε "επαγγελματική νίκη", λόγω της κόπωσης μετά το 70', αφού η προπονητική ομάδα αποφάσισε να μην φρεσκάρει το αρχικό σχήμα σε περισσότερες από δύο περιπτώσεις και μάλιστα η μία υποχρεωτικά.

Αντί του τραυματία Μπούρμπου αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τριανταφυλλόπουλος και αντί του Τάσου Λαγού έπαιξε ο Νταβίντ Μέντες, ο οποίος έδειξε σαφή σημάδια της αποχής του. Με την συμπλήρωση περίπου μιας ώρας, πέρασε στο γήπεδο και ο 10ος από τους 11 της Κυριακής (Λαγός αντί Μέντες), ενώ λίγο αργότερα επαναλήφθηκε στον ίδιο περίπου χρόνο με την Κυριακή (75ο αντί 73ο λεπτό) και η αλλαγή του Καρέλη αντί του Πέτριτς.

Μοναδικό νέο πρόσωπο ο Κάρλος Ζέκα που πήρε 25 λεπτά συμμετοχής (αντί του Κλωναρίδη), επιστρέφοντας μετά τον τραυματισμό του. Γεγονός επίσης είναι ότι ο μοναδικός διαθέσιμος για να φρεσκάρει τη μεσαία του (μεσοεπιθετική για τη ακρίβεια) γραμμή ήταν ο Θανάσης Ντίνας, αφού απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους οι Δώνης (τραυματίας) και Μπούι (τιμωρημένος).

Θα μπορούσε ίσως να υπάρξει συμπαθέστερη διαχείριση φυσικών δυνάμεων στη γραμμή πυρός, με δεδομένο μάλιστα ότι σε τρεις ημέρες υπάρχει ματς στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα απέναντι σ' έναν ξεκούραστο Πανιώνιο, αφού αναβλήθηκε το παιχνίδι του με τον Εργοτέλη για λόγους ασφαλείας στο Παγκρήτιο.

Ο Μπεργκ έπαιξε δεύτερο 90λεπτο μέσα σε τέσσερις μέρες και είναι ερωτηματικό το εάν θα ξεκινήσει και τρίτο το Σάββατο, ενώ Κλωναρίδης και Πέτριτς έπαιξαν και πάλι 65 και 75 λεπτά, όπως και την Κυριακή, με τον Καρέλη να παίρνει ένα σκάρτο εικοσάλεπτο με τα χασομέρια.

Μηδέν στην άμυνα και 7/7

Βεβαίως και το θετικό είναι η νίκη (έστω και με 1-0). Θετικό είναι πάλι ότι για τέταρτο παιχνίδι πρωταθλήματος (τρίτο εντός έδρας) ο Παναθηναϊκός διατήρησε το μηδέν στην άμυνα. Έκανε το 2/2 μετά το 0-0 στα Ιωάννινα και θα ψάξει το 3/3 στη Νέα Σμύρνη στο δρόμο για εκείνο το 7/7 που ονειρεύεται έως ότου έρθει η επίσκεψη στο Ηράκλειο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κι επειδή στην ουσία μιλάμε για τρία εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Καλλονή, Ξάνθη και Πλατανιά, ενώ μεσολαβεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου που δεν θα γίνει ποτέ, αντιλαμβάνεται ο καθένας το πόσο κομβικό είναι το ματς του Σαββάτου.

Το 5-0 του πρώτου ημιχρόνου βοήθησε να γίνει ουσιαστική συντήρηση δυνάμεων την Κυριακή. Το χθεσινό 1-0 δεν επέτρεψε πολλά πράγματα. Και σε τρεις μέρες θα γνωρίζουμε αν θα κοστίσει, έστω και με χρονοκαθυστέρηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK