Η εποχή Τάκη Φύσσα

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον ρόλο του Τάκη Φύσσα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή το Νο2 στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον δεύτερο και προτελευταίο λόγο σε ό,τι κινείται και εκτελείται.

Η εποχή Τάκη Φύσσα
INTIME SPORTS

Δεν ήταν μεταξύ των αγαπημένων της εξέδρας, γεύτηκε και αυτός στην πλάγια τελική γραμμή τη μουρμούρα της Λεωφόρου, αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησε κανείς το πάθος με το οποίο υπηρέτησε την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

Γι' αυτό άλλωστε, όσοι έντυσαν κάποτε "πράσινους χώρους" με φωτογραφίες, για τον Φύσσα προτιμούσαν πάντα εκείνη με τον ματωμένο επίδεσμο στο μέτωπο. Και δεν έπαψε ποτέ ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, με θητεία σε Πορτογαλία και Σκωτία, να είναι παιδί του Παναθηναϊκού. Ακόμη και την εποχή που υπηρέτησε την "κόκκινη" ΕΠΟ, παρέμεινε ο "Τάκαρος" με το αιματοβαμμένο ζυγωματικό της φωτογραφίας.

Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό σε διοικητικό πόστο συνοδεύτηκε από το θερμό καλωσόρισμα των φίλων του Παναθηναϊκού σε ιστοσελίδες και social media και κοινές εμφανίσεις με τον Νίκο Νταμπίζα, ώστε να κατευναστούν τα δημοσιεύματα που διέβλεψαν αποδυνάμωση του τότε τεχνικού διευθυντή και αντίστροφη μέτρηση στη συνεργασία του με το "τριφύλλι".

Και η αλήθεια είναι ότι ο Τάκης Φύσσας στο διοικητικό πεδίο, δεν είναι ο κομάντο του χορταριού. Δεν αρνείται την υψηλή εποπτεία ή τον συμβουλευτικό ρόλο, αλλά δεν θα έπαιρνε επ' ώμου τις ευθύνες ανασυγκρότησης μιας ομάδας με πενιχρά οικονομικά μέσα. Αλλιώς θα ήταν σήμερα ο νέος τεχνικός διευθυντής, αντί του Λεωνίδα Βόκολου, ασχέτως εάν πολλοί τον έχουν χρεώσει ήδη με τα σχετικά καθήκοντα και φορτώσει με το βάρος της επιτυχίας ή αποτυχίας των όποιων προσεχών επιλογών.

Η "εποχή Φύσσα" δεν τελειώνει στην επιλογή Βόκολου, ούτε είναι τυχαίο ότι κι άλλα ονόματα όπως του Κώστα Χαλκιά ήρθαν να προστεθούν στους υποψηφίους για ένταξη στα προπονητικά επιτελεία του Παναθηναϊκού. Για την ώρα βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν σχετικές συζητήσεις ή αναφορές, αλλά μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Και ούτε εξαντλούνται οι αρμοδιότητές του στη σύναψη μνημονίων συνεργασίας με μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Ο Τάκης Φύσσας είναι αυτή τη στιγμή το Νο2 στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον δεύτερο και προτελευταίο λόγο σε ό,τι κινείται και εκτελείται. Και με δεδομένη την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, μπορείς να το πεις και “πρώτο και τελευταίο λόγο”. Κανείς δεν θα ψάξει σε εντολή Φύσσα, να διαπιστώσει εάν ο πρόεδρος συμφωνεί (ναι, παλαιότερα έχουν συμβεί και αυτά)...

Ο τεχνικός διευθυντής

Τι ήταν να ανακοινωθεί τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό ο Λεωνίδας Βόκολος; Ξαφνικά η εθνική παίδων του 2011 και η εθνική Νέων του 2012 πλασαρίστηκαν στην δεκάδα των δημοσιογραφικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" έχει πληρέστατη εικόνα της τελευταίας ελληνικής ποδοσφαιρικής φουρνιάς, έστω κι αν την τελευταία τριετία 2011-2014 αφιερώθηκε στο πλευρό του Φερνάντο Σάντος. Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που έκανε το παιδομάζωμα του 2010, με παίκτες που στελέχωσαν την τότε εθνική Παίδων και αργότερα την εθνική ομάδα Νέων.

Ενδεικτικά η σύνθεση (18άδα) της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 του 2010: Καπίνο, Καλδέλης, Σταφυλίδης, Λαγός, Ποτουρίδης, Σταματόγιαννος, Μαυρίας, Κοτσαρίδης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Καρέλης, Μπούζας, Μαρινάκης, Διαμαντάκος, Ρουγκάλας, Κατίδης και Κολοβός.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η παραπάνω δεξαμενή δεν έχει πολλά να προσφέρει, με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι αγωνίζονται ήδη στον Παναθηναϊκό, ανήκουν στον Ολυμπιακό ή παίζουν στο εξωτερικό.. Ωστόσο υπάρχει μία ακόμη φουρνιά παραπίσω, την οποία προετοίμασε στο πλαίσιο των αναζητήσεών του ο Βόκολος, αλλά να είστε σίγουροι ότι στην παρούσα φάση άλλες είναι οι προτεραιότητες που θέτουν με τον Τάκη Φύσσα για την ενίσχυση της πρώτης ομάδας.

Ο προπονητής

Οι σχέσεις Φύσσα - Αναστασίου είναι εξόχως επαγγελματικές, πέραν του όποιου προσωπικού στοιχείου. Το προπονητικό επιτελείο συνιστά μία κόκκινη γραμμή στην ενασχόληση του Φύσσα με το ποδοσφαιρικό τμήμα και η συμπεριφορά του απέναντι στους καθ' ύλην αρμόδιους, διέπεται από σεβασμό.

Δεν συμμετείχε μέχρι σήμερα σε μίτινγκ αγωνιστικού χαρακτήρα και διαχείρισης έμψυχου δυναμικού και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Αν ποτέ συμβεί αυτό, τότε θα έχει έρθει η ώρα για να βγάλει ο νέος τεχνικός διευθυντής το κουστούμι και να φορέσει τη φόρμα.

Διαβάστε ακόμη:

To mail του Νταμπίζα, η αποπομπή και τα πλεονεκτήματα Φύσσα-Βόκολου λόγω της Εθνικής

Ο Βόκολος νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού

Οι λόγοι του διαζυγίου με τον Νταμπίζα

Τέλος ο Νταμπίζας από Παναθηναϊκό

Επιστροφή Χαλκιά στον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK