Κάθε πέρυσι και χειρότερα να λέμε...

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα τωρινά δεδομένα στον Παναθηναϊκό μετά τις μεταγραφές του καλοκαιριού και κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις με την προ διετίας κατάσταση.

Κάθε πέρυσι και χειρότερα να λέμε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ιστορία φροντίζει πάντα να σε διδάσκει, φτάνει να μην την αγνοείς. Να τη διαβάζεις να την κάνεις κτήμα σου και να πορεύεσαι με τα διδάγματά της.

Ο Παναθηναϊκός δύο χρόνια μετά την περίοδο του ελληνοποιημένου και low budget έμψυχου δυναμικού, με το οποίο παραταύτα κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, έχει ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων, έχει μεταμορφωθεί σε ομάδα που μπορεί πλέον να οδηγήσει τις αγωνιστικές εξελίξεις με την ποιότητα και τον πλούτο επιλογών που διαθέτει.

Τότε παρακαλούσε Νιούκαστλ και Αμπέντ για τρεις συναπτές μεταγραφικούς περιόδους, αναδεικνύοντας τον Γαλλοαλγερινό ως τον κορυφαίο μεταγραφικό του στόχο και τώρα τον αφήνει ελεύθερο να μεταγραφεί στη Ντιζόν, διατηρώντας απλά ποσοστό μεταπώλησης και απαλλασσόμενος από τις τελευταίες δόσεις της συμφωνίας αγοράς από τον αγγλικό σύλλογο.

Τότε παρακαλούσε Σάντερλαντ και Μαυρία δύο καλοκαίρια για να τον φέρει ως δανεικό με (ή χωρίς) οψιόν αγοράς και τώρα ο νεαρός διεθνής διαπραγματεύεται ως ελεύθερος τη μεταγραφή του (παρ' ότι είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο) και αναζητεί στέγη στο δεύτερο πρωτάθλημα της Γερμανίας, με τον Παναθηναϊκό να σφυρίζει αδιάφορα.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ

Μπορεί εκ των υστέρων να διαπιστώνουμε την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ που επιτεύχθηκε τον τελευταίο χρόνο και σε μόλις δύο μεταγραφικές περιόδους (τις 19 μεταγραφές έφτασε ο Αντρέα Στραματσόνι και οδεύει προς την 20ή), αλλά είναι πάντα χρήσιμο να έχουμε κατά νου το προηγούμενο επίπεδο στο οποίο βρέθηκε.

Πρώτον, για να αντιληφθούμε ότι δεν ήταν ούτε υστερικοί, ούτε εχθροί του συλλόγου όσοι τότε έλεγαν ότι έχει χαμηλώσει πολύ ο πήχης των απαιτήσεων και των προσδοκιών.

Δεύτερον, για να καταλάβουν όλοι που "στράβωσε" η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Αναστασίου, έναν φέρελπι Έλληνα τεχνικό που πρόσφερε πολλά στο βρεφονηπιακό στάδιο που βρέθηκε η ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Και τρίτον, γιατί και τώρα θα απολαύσει τις υπηρεσίες των Ιμπάρμπο, Εμποκού, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι οψιόν αγοράς μπορεί να μην είναι απαγορευτικές, ωστόσο τα 5 και 4 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται αντίστοιχα είναι τέτοια και τόσα που ήδη κάποιοι στοιχηματίζουν ότι "ένας στους δύο κερδίζει"!

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το χέρι στη φωτιά δεν το βάζει βέβαια κανείς, γιατί εσχάτως ο Παναθηναϊκός διαψεύδει και τους πιο αισιόδοξους, τόσο με τις προσθήκες, όσο και με τις αποχωρήσεις (Αμπέντ, Κλωναρίδης, ενώ έχει "τελειώσει" και το θέμα του Εσιέν).

Και έρχεται και ο Γενάρης, όπου δεν αποκλείεται να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για 1-2 θέσεις, τις οποίες άφησε σε αυτή τη φάση σε εκκρεμότητα, προκειμένου να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το ρόστερ και παίκτες που μπορούν να προσφέρουν σε περισσότερες της μιας θέσεις.

Όχι όμως και κάτω από τα γκολπόστ...

Υ.Γ.: Και τα λιγότερα έδωσε και άδεια πήρε και δεν κλείστηκε τρία μερόνυχτα στη Γ.Γ.Ε.Ε. Αν μη τι άλλο, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε πρόγραμμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H λίστα του Παναθηναϊκού για το Europa League

News 24/7

24MEDIA NETWORK