Κι όμως κινείται!

O Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Παναθηναϊκό που... κινείται τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Κι όμως κινείται!

Ο Γαλιλαίος ταλαιπωρήθηκε για πάρα πολλά χρόνια και κινδύνεψε και με πυρά. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού χρειάστηκαν μόλις δέκα ημέρες και κινδύνεψαν με εγκεφαλικά, για να αναφωνήσουν ακριβώς το ίδιο: "Κι όμως κινείται"!

Δεν αναφέρονταν βέβαια στο ίδιο πράγμα, αλλά ήταν εξίσου σοκαριστικό. Και γι αυτούς που άκουσαν ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο, ενώ μέχρι τότε πίστευαν ότι ήταν ακίνητη και κινούνταν ο Ήλιος και η Σελήνη γύρω της, αλλά και για εκείνους που ανακάλυψαν ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού κινούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μέχρι τώρα ήταν βέβαιοι ότι κινούταν μόνο αυτός που είχε τη μπάλα και μάταια έψαχνε να την ξεφορτωθεί.

Ε ναι, λοιπόν, ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. Κι όταν κινούνται δίνουν και επιλογές στον κάτοχο της μπάλας, ο οποίος με τη σειρά του και αναλόγως με την οξυδέρκεια και την ικανότητά του, αξιοποιεί την καλύτερη κίνηση και τότε ένα μακρόσυρτο "ααα"... ντύνει τα τσιμέντα της Λεωφόρου. Έρχονται οι φάσεις, έρχονται και τα γκολ και παιχνίδια σαν αυτό με τον Λεβαδειακό περαιώνονται με συνοπτικές διαδικασίες, όπως ακριβώς υπόσχονταν πριν την έναρξη τα ονόματα των δύο αντιπάλων.

Στη Λεωφόρο είναι αλλιώς

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ο φόβος φυλάει τα έρμα. Δεν θα είναι το ίδιο αναίμακτη μία γκέλα εκεί, σε σχέση με τη Νέα Σμύρνη ή όπου αλλού μακριά από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ίσως να είναι και έτσι. Πάντως, έτσι ή αλλιώς, μόνοι τους οι παίκτες απέδειξαν, ότι όταν υπάρχει διάθεση, ανακτάται και η αυτοπεποίθηση, πλασάρεται από δίπλα και η τύχη που σχεδόν πάντα ευνοεί τους πρόθυμους να την διεκδικήσουν και να την καρπωθούν.

Το σκορ άνοιξε από ένα γκολ-δώρο του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, το οποίο όμως έψαξαν με κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ οι "πράσινοι". Έχει σκοράρει και πάλι με τον ίδιο τρόπο ο Νάνο, στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Αμπέντ να του πατάει τη μπάλα. Μόνο που έκτοτε, να το ξαναδοκίμασαν 1-2 φορές, δεν είναι παραπάνω...

Κι επειδή ένα γκολ δεν είναι αρκετό (ιδίως με τον φετινό Παναθηναϊκό), ήρθε το δεύτερο από τον Καρέλη (από ασίστ του Νάνο και το τρίτο από τον Ατζαγκούν, που έχουμε ξαναπεί ότι πατάει περιοχή, αλλά δεν το έχει το ρημάδι. Το απόγευμα της Τετάρτης το έβαλε.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς, "αγόρασε" -για πολλοστή φορά στην τριετία- χρόνο, μέχρι το επόμενο (και πάλι εντός έδρας) παιχνίδι με τον Πλατανιά. Και μετά αρχίζουν τα πιο δύσκολα. Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί και αυτό με τους Χανιώτες μόνο εύκολο δεν είναι...

Της κίνησης, γίνεται...

Κι η διοίκηση όμως κινείται! Κι όπως στηρίζει τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά διερευνά πλέον και εναλλακτικές προτάσεις δια παν ενδεχόμενο, έτσι στηρίζει και το ιατρικό τιμ, αλλά βολιδοσκοπεί και κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Όπως για παράδειγμα, τον Χρήστο Καρβουνίδη, που δεν είναι πλέον στην εθνική ομάδα, όπου συνεργάστηκε (όπως και στον Παναθηναϊκό παλαιότερα) με τον Τάκη Φύσσα. Με τη διαφορά ότι η απάντηση του δημοφιλούς φυσιοθεραπευτή έπεσε σαν κεραμίδα!

Ζήτησε την αποχώρηση όλης της ομάδας, από προϊστάμενο ιατρό μέχρι φυσιοθεραπευτές και μασέρ, ώστε να τον πλαισιώσει ένα δικό του τιμ, συμπεριλαμβανομένου και γιατρού, όπως δηλαδή συνεργάστηκε και με την ΑΕΚ παλαιότερα, όπου ο ίδιος ήταν επικεφαλής της ιατρικής ομάδας.

Απάντηση δεν πήρε, αλλά -εδώ που τα λέμε- ήξερε ότι ζητούσε τον ουρανό με τ' άστρα. Κι όταν λέμε, δεν πήρε, τουλάχιστον ως τώρα...

Διαβάστε ακόμη

Αναστασίου: "Στεναχωρήσαμε όσους πίστεψαν ότι η ομάδα έχει δυνατότητες"

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK