Κλείνει κι έρχεται το καλοκαίρι!

“Ραντεβού το καλοκαίρι” ήταν η απόφαση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κορωπί. Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το μεταγραφικό σκεπτικό των πρασίνων.

Κλείνει κι έρχεται το καλοκαίρι!
INTIME SPORTS

Οι κύριοι Αλαφούζος, Φύσσας, Βόκολος, Σαραβάκος και Αναστασίου συζήτησαν επί μακρόν το θέμα περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης, ωστόσο οι εφικτές περιπτώσεις που έπεσαν στο τραπέζι δεν συγκέντρωσαν ούτε την σχετική θετική πλειοψηφία και απορρίφθηκαν άνευ καν επαίνων.

Οι πιο πολλές ήταν περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. “Αυτοί ψάχνουν την πόρτα της εξόδου, αλλά εμείς δεν ψάχνουμε για... στοιχήματα. Θέλουμε παίκτη με εμπειρία και αγωνιστικό ρυθμό” ήταν η τοποθέτηση του εισηγητή της κουβέντας, που συνάντησε την, χωρίς αναστολές, σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Αναστασίου.

Κι όταν ανάμεσά τους υπάρχουν περιπτώσεις, όπως η μόλις προχθές προβληθείσα ως σοβαρή υποψηφιότητα (από το tuttomercatoweb) του Μαροκινού Ζουχαΐρ Φεντάλ, δεν είναι δα και δύσκολο να οδηγηθείς στο μεγαλοπρεπέστατο “ΟΧΙ”. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάποιο άσχημο παιχνίδι της μοίρας ή συνωμοσία του σύμπαντος (!), όταν βλέπεις παίκτη που τα μοναδικά του παιχνίδια ήταν οι 5 φετινές ήττες της Παλέρμο, ενώ από την ημέρα που αποσύρθηκε στον πάγκο οι “Αετοί” τρέχουν ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, με τι ψυχή να πατήσεις το ENTER;

Είπαμε ότι δεν υπάρχει πακτωλός χρημάτων για την τρίτη μεταγραφή του Γενάρη, αλλά μέχρι του σημείου να αποστέλλονται προτάσεις με μοναδικά στοιχεία τα 190 εκατοστά και το αριστερό πόδι, δεν υπάρχει μόνο απόσταση, αλλά και διαφορά. Κι επειδή το μικρό μπάτζετ παρέχει μία πολύ καλή δικαιολογία για την αποτυχία (ας μην ξεχνάμε και την ατάκα του Φερέιρα, ότι “στις φθηνές μεταγραφές, αν είσαι τυχερός θα σου βγουν 1-2 στις 7-8!”, είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να αναλάβουν το επικοινωνιακό κόστος της μη μεταγραφής, από το να βαδίσουν τον εύκολο δρόμο της “μεταγραφής με ελαφρυντικά”.

Για να τα λέμε όλα βεβαίως, έπαιξε τον ρόλο του και το γεγονός ότι δύο στόπερ που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναζήτησης, βρέθηκαν, διερευνήθηκαν οι προθέσεις τους, ανεπισήμως προσεγγίστηκαν και οι ομάδες τους (τα συμβόλαιά τους εκπνέουν το καλοκαίρι) και δεν υπήρξε πρόσφορο έδαφος για τώρα. Σχεδόν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της άμεσης αποχώρησης και χωρίς να μπει ποτέ η συζήτηση στο οικονομικό.

Βεβαιότητα για μία περίπτωση

Αλλά τουλάχιστον στη μία περίπτωση, υπάρχει ως και βεβαιότητα, ότι και αύριο το πρωί “κλείνει κι έρχεται το καλοκαίρι”.

Οι πληροφορίες λένε ότι προέρχεται από την Ιβηρική και έχει αρκετά και ένσημα και εύσημα. Και οι “πράσινοι” εισέπραξαν με τον δέοντα σεβασμό, το ότι δεν θέλει να “κρεμάσει” την προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του τη δεδομένη στιγμή. Άλλωστε τέτοια στοιχεία χαρακτήρα, είτε τα γεύεσαι, είτε τα λούζεσαι στην πορεία, γι' αυτό έχουν την ξεχωριστή τους σημασία.

Και η δεύτερη περίπτωση είναι από την Ιβηρική, αλλά δεν αγωνίζεται στην ομάδα του. Φέτος έχει ελάχιστα παιχνίδια και δεν μπορεί να γίνει επιλογή από περσινά και προπέρσινα DVD.

Προτιμούν να κάνουν τον απολογισμό της μεταγραφικής περιόδου μ' ένα σκορ 2-2 (Νίνης, Ταυλαρίδης / Καλτσάς, στόπερ), από ένα αμφίβολης ποιότητας και απόδοσης 3-1 για τα μάτια του κόσμου. Όταν μάλιστα υπάρχει πλέον το μαξιλαράκι που λέγεται Ταυλαρίδης και ήρθε να προστεθεί δίπλα σε Σίλντεφελντ, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο. Και θα το διαπιστώσει σύντομα και ο κόσμος...

Υ.Γ.: Είπαμε ότι έχει μεγάλη σημασία ο οικονομικός έλεγχος του προσεχούς Μαρτίου και δεν επιτρέπει παρεκτροπές. Το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά, θέλουν όλοι να πιστεύουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK