Ναι στην εξυγίανση, όχι στο Grexit

Ο Παναθηναϊκός στηρίζει τη "μετωπική" με FIFA και UEFA, το ερώτημα όμως είναι εάν τον βρίσκει σύμφωνο η άποψη με "οποιοδήποτε κόστος". Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τις αντιδράσεις των "πρασίνων" στις εξελίξεις στο μέτωπο του Υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή.

Ναι στην εξυγίανση, όχι στο Grexit
INTIME SPORTS

Δεν είναι βέβαιοι στον Παναθηναϊκό ότι η ευρωπαϊκή απομόνωση θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρακολουθούν χωρίς σχόλια εν θερμώ τις εξελίξεις στο μέτωπο του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές, ωστόσο έχουν ενστάσεις ως προς το ενδεχόμενο του αποκλεισμού και το εάν αυτό αποτελεί μονόδρομο για τη λύση.

Για την ακρίβεια, δεν λείπουν στην "πράσινη" ΠΑΕ οι φωνές που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, εφ' όσον "το κύκλωμα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αισθανθεί ότι έπαψε να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διεθνών Αρχών".

Όπως άλλωστε είχε επισημάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στην κουβέντα που είχε με τον Υφυπουργό, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποδυναμωθούν τα μέλη της "οργάνωσης" είναι να βρίσκονται διαρκώς υπό τους προβολείς της δημοσιότητας.

"Έχουν μάθει να ζουν στο σκοτάδι και το φως τους σκοτώνει" ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, με τα οποία ο κ. Κοντονής έδειξε να συμφωνεί.

Εξάλλου, η διοίκηση του "τριφυλλιού" επιμένει ότι βασικός πυλώνας στην λύση που επιθυμούν όλοι, είναι η δικαστική διερεύνηση και τιμωρία των εμπλεκομένων και κατά δεύτερον, η εκ βάθρων αναμόρφωση του τοπίου. "Αν οι πραγματικοί ένοχοι παραμείνουν ατιμώρητοι, τότε τίποτε απολύτως δεν μπορεί να αποθαρρύνει τη συνέχιση της ανομίας και του υφιστάμενου σκηνικού" είναι η κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων στα γραφεία της ΠΑΕ, στο Μαρούσι.

Στηρίζει μεν αλλά...

Επιθυμούσαν διακαώς να διαπιστώσουν την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να επιβάλλει την κάθαρση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χωρίς να κρύβουν τις ανησυχίες τους ότι μπορεί στο τέλος να κάνει πίσω μετά από τις πιέσεις που θα δεχτεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Εφ' όσον ο Υφυπουργός δεν κάνει πίσω και οι εμπλεκόμενοι στο κατηγορητήριο συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους, αντί να αποσυρθούν μέχρι διαλεύκανσης της υπόθεσης (ο Μποροβήλος αρνείται να εγκαταλείψει την καρέκλα του προέδρου της Superleague, ενώ οι εμπλεκόμενοι διαιτητές συνεχίζουν να ορίζονται στα παιχνίδια), ο Παναθηναϊκός στηρίζει τη "μετωπική" με FIFA και UEFA.

Το ερώτημα είναι αν τον βρίσκει σύμφωνο η άποψη με "οποιοδήποτε κόστος". Κι εκεί φαίνεται ότι ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί ένα μικρό αγκάθι. Βασικά με την αιτιολογία ότι έτσι εξομοιώνονται και υπόκεινται τις συνέπειες και θύτες και θύματα...

Διαβάστε ακόμη:

Οι επιπτώσεις του ποδοσφαιρικού... Grexit

Καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ο Κοντονής

Τι έλεγε το άρθρο 29 παρ. 12 που "συντηρούσε" το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Γιατί ο Κοντονής το καταργεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK