No τελική πάσα, no εύκολο γκολ

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την δύσκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Καλλονής με 1-0 και σχολιάζει πως οι "πράσινοι" παρά τα θετικά αποτελέσματα δεν βρίσκονται σε... καλό φεγγάρι αφού υπάρχει πρόβλημα στην τελική πάσα.

No τελική πάσα, no εύκολο γκολ
INTIME SPORTS

Ήταν το έβδομο παιχνίδι μέσα σε 19 ημέρες και είχε όλα τα συμπτώματα αυτής της αγωνιστικής επιβάρυνσης. Ανεξαρτήτως του rotation που επιχείρησαν στο μεσοδιάστημα ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα και κυρίως δεν είχε το απαραίτητο καθαρό μυαλό στο δημιουργικό κομμάτι.

Ναι, δεν έχει και την απαιτούμενη ποιότητα στο κεφάλαιο της δημιουργίας και κυρίως στην τελική πάσα ή μάλλον πιο σωστά, τα ξεχωριστά τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν εκείνες τις "πάρε-βάλε" πάσες που τόσο λείπουν. Αυτά που ως ένα βαθμό μπορεί να δώσει ο Σωτήρης Νίνης, αλλά είναι στα... πιτς, αυτά που διαθέτει σε μεγαλύτερο βαθμό, αλλά δεν μπορεί πια να εξαργυρώσει ο Μπαϊράμι.

Όταν όμως έχει τρεις παίκτες στα όρια της μεγάλης περιοχής του Χογκ και τους ψάχνει όχι με πάσα και διάθεση περαιτέρω συνεργασίας, αλλά με γεμίσματα των Μπούρμπου και Χουχούμη, επιζητώντας γκολ της μιας επαφής, δεν είναι αυστηρά θέμα έλλειψης ποιότητας. Ούτε βεβαίως διεκδικεί όσκαρ συνέπειας και υπομονής το γεγονός ότι δεν άλλαξε τακτική μέχρι τελικά να βρει μπροστά του τη λύση ο Μάρκους Μπεργκ.

Υστερούν οι παίκτες - κλειδιά

Δεν είναι σε καλό φεγγάρι οι "πράσινοι" και το περιγράφουν ανάγλυφα οι μόλις 3 νίκες και 4 ισοπαλίες που μετρούν στα επτά τελευταία παιχνίδια. Αφ' ενός μεν η αγωνιστική επιβάρυνση, αφ' ετέρου δε το γεγονός ότι παίκτες-κλειδιά μέχρι σήμερα, όπως ο Νάνο, ο Καρέλης, ο Πέτριτς ο Ζέκα (που παρ' όλα αυτά έτρεξε για όλους τους υπόλοιπους μαζί), ακόμη και ο Μπεργκ, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Κι ένα στοιχείο που συνδέει όλες αυτές τις περιπτώσεις μεταξύ τους, είναι το γεγονός ότι πρόσφατα αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα τραυματισμών που τους κράτησαν από δέκα μέρες έως και τρεις βδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Δεν μπαίνει θέμα αποθεραπείας, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα υποτροπών, δεν μπαίνει θέμα συνεργασίας τεχνικής ηγεσίας και ιατρικής ομάδας για το λόγο ότι δεν πρόκειται για τραυματισμούς που απαιτούν τη συμμετοχή του γιατρού στο κομμάτι της επανένταξης (δεν είναι χιαστός ή βαριές θλάσεις του ενός-ενάμιση μήνα, για τα οποία ο παίκτης θα δουλέψει με τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή για 10-15 μέρες).

Προφανώς είναι θέμα υστέρησης (υποχώρησης) κάποιων βασικών δεικτών φυσικής κατάστασης, το γεγονός ότι δεν επανήλθαν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν αποσυρθούν στα... πιτς. Γιατί το physical game που επιλέγει ο Παναθηναϊκός εξαρτάται πολύ από το 100% της ετοιμότητας (όχι αποκλειστικά της αγωνιστικής).

Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι είναι αλλεπάλληλα τα παιχνίδια και μικρός ο χρόνος αποθεραπείας-ανάνηψης μεταξύ των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά είναι εξίσου βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται βασικά γρανάζια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, όταν μάλιστα ούτως ή άλλως δυσκολεύεται στην τελική πάσα.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Καλλονή 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK