Ο ευυπόληπτος Κάρλος Ζέκα

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει την ανανέωση του Ζέκα με τον Παναθηναϊκό η οποία αποτελεί δικαίωση των κόπων του Πορτογάλου αρχηγού σε μία δύσκολη περίοδο για το "τριφύλλι".

Ο ευυπόληπτος Κάρλος Ζέκα
INTIME SPORTS

Παίζοντας μπάλα από τα δέκα του χρόνια, στα τμήματα υποδομής της Casa Pia AC, το μόνο πράγμα που δεν έχει πια είναι αυταπάτες ως προς το "τι γουστάρει στο ποδόσφαιρο", αλλά και "τι θέλει να κερδίσει από αυτό". Ο Ζοζέ Κάρλος Κονσάλβες Ροντρίγκες ή πιο απλά "Ζέκα" έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό εδώ και δέκα ημέρες και αυτό που απέμενε ήταν να αποστείλει υπογεγραμμένο το νέο, τριετές, συμβόλαιο συνεργασίας τους, που θα τον κρατήσει στην Αθήνα έως το καλοκαίρι του 2017.

Και το έκανε χθες. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα ως προς την πρόταση του Παναθηναϊκού, ούτε τη χρησιμοποίησε στο μεσοδιάστημα για να κερδίσει κάτι εκτός Ελλάδας.

Στα 25 χρόνια θα αναζητούσε την περιπέτεια για κάτι που πραγματικά θα άξιζε και κάτι τέτοιο, ούτε είχε στα χέρια του ούτε περιμένει άμεσα.

Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν όχι να "εξαργυρώσει" την... πλάτη που έβαλε ως επαγγελματίας και μάλιστα ως αρχηγός των επαγγελματιών παικτών που βρίσκονται στο Κορωπί, αλλά να εισπράξει από τον σύλλογο αναγνώριση της μέχρι σήμερα προσφοράς του και να αισθανθεί απαραίτητος στην επόμενη μέρα του συλλόγου. Αυτό κι έγινε.

Ξέρει τι κέρδισε και τι θα κερδίσει

Όχι, δεν έχει "φτιάξει" τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του. Είναι μόλις το τρίτο επαγγελματικό του συμβόλαιο από το 2010 μέχρι σήμερα και εκείνο με την Βιτόρια Σετούμπαλ (2010-2011) δεν το λες και ιδιαίτερα επικερδές. Ενώ και στον Παναθηναϊκό δεν πρόλαβε εποχές ανθηρές. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Παιανία ακόμη, χρήματα δεν έχασε, αλλά θυμάται τις καθυστερήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς ορατή ημερομηνία εξόφλησης.

Βρήκε όμως ισχυρό διεθνές brand name, ευυπόληπτη θέση στη στήλη των πορτογαλικών ΜΜΕ για τους επώνυμους ποδοσφαιρικούς μετανάστες και έγινε δέκτης ακόμη και προτάσεων επαναπατρισμού, που μέχρι τότε, έμοιαζαν όνειρο μακρινό. Ξέρει λοιπόν τι κέρδισε και ξέρει τι έχει ακόμη να κερδίσει μέσα από τον Παναθηναϊκό.

Στους πιο ακριβοπληρωμένους

Άλλωστε, τώρα που "πέρασαν τα δύσκολα", όπως χαρακτηριστικά είπε σε συμπατριώτη του υποψήφιο μεταγραφικό στόχο, όταν ο τελευταίος τον προσέγγισε για να συλλέξει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό, μπορεί να απολαύσει και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (και να καρπωθεί τα οφέλη), χωρίς να τον ενοχλούν οι συμπαίκτες του και αυτός με τη σειρά του να ενοχλεί τη διοίκηση, για την "επίλυση οικονομικών διαφορών".

Επιπλέον, το νέο συμβόλαιό του, με ετήσιες απολαβές που πλησιάζουν και ίσως ξεπεράσουν με την επίτευξη κάποιων συλλογικών στόχων, τις 400.000 ευρώ, τον φέρνει στην πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του "τριφυλλιού" και θα του δώσει πλέον την ευκαιρία, μετά από τρία καλοκαίρια, στα 28 του, να αναζητήσει με πολύ καλύτερο οικονομικό υπόβαθρο άλλες προκλήσεις και ποδοσφαιρικές περιπέτειες.

Η υπέρβαση Νταμπίζα κι η μεταγραφή

Ο Νίκος Νταμπίζας, που σε άλλες περιπτώσεις δοκίμασε τις αντοχές της σχέσης του με ποδοσφαιριστές -όπως ο Ορέστης Καρνέζης ή ο Χάρης Μαυρίας- σε ακροτελεύτια σύνορα, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε -και με προτροπή των υπολοίπων- υπερβάσεις. Περισσότερο συναισθηματικές και λιγότερο οικονομικές, αλλά υπερβάσεις.

Ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" εξέπεμπε σιγουριά για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από τη απολογιστική συνέντευξη Τύπου κιόλας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν περίμενε πάνω από το τηλέφωνο την οριστική απάντηση του Πορτογάλου. Και μόλις την πήρε, την ανακοίνωσε στο γραφείο ενημέρωσης Τύπου και κοινού και σήκωσε τα μανίκια για να ανταποκριθεί και στην προεδρική προτροπή για επίσπευση του μεταγραφικού του έργου.

Θα έρθει ο πρώτος πριν από την Τετάρτη;

Διαβάστε ακόμη

Ανανέωσε ο Ζέκα

Μπεργκ: "Μου έδειξαν εμπιστοσύνη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK