Ο Γιάννης πιάστηκε... Κώτσος!

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον αφελή ρομαντισμό του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος συναίνεσε στη μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ και εκτέθηκε εκ του αποτελέσματος.

Ο Γιάννης πιάστηκε... Κώτσος!
INTIME SPORTS

Με τον ίδιο αφελή ρομαντισμό που περίμενε 50.000 μέλη στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" όταν ανέλαβε, ο Γιάννης Αλαφούζος συναίνεσε στη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, επενδύοντας περισσότερο συναισθηματικά στις καλές σχέσεις που οικοδομήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς κι επειδή το "δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού" τιμωρήθηκε πολύ σκληρά.

Εκτέθηκε εκ του αποτελέσματος και τώρα θα περιμένει να πληροφορηθεί την ποινή του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης", τα οποία πιθανότατα θα στερήσουν από τους "πράσινους" την έδρα τους και στο ξεκίνημα του επόμενου πρωταθλήματος.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί ο καθένας με την ίδια ευκολία να κατηγορήσει τους Γιάννη Αλαφούζο και Ιβάν Σαββίδη, γιατί ανέλαβαν το ρίσκο της συνύπαρξης των οπαδών των δύο ομάδων, αν κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν λάβει το μήνυμα από τον τελικό του κυπέλλου και να μην ξεγελαστούν από την αβροφροσύνη που ακολούθησε σε επίπεδο συλληφθέντων οπαδών.

Πιάστηκε... Κώτσος

Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟ, αν και Γιάννης πιάστηκε... Κώτσος, δίνοντας το ΟΚ για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, αν και γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταποδώσει φέτος, με δεδομένη την τιμωρία της έδρας του! Εκτός... Εκτός κι αν τα συγκεκριμένα επεισόδια δεν κρυφτούν κάτω από το χαλί με τη δικαιολογία της πρόκλησης εκ μέρους των οπαδών του ΠΑΟΚ που εισερχόμενοι στη Θύρα 6 άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες, και σταθούν αφορμή για καθαρές εξηγήσεις με τους οπαδούς της ομάδας του και για επιθετικό ξεσκαρτάρισμα.

Είναι όμως και κάτι ακόμη, που πρέπει να επισημανθεί. Εκτός των ανεγκεφάλων ένθεν κακείθεν, που δεν είναι πια γνωστοί άγνωστοι, δεν είναι καν άγνωστοι με γνωστές προθέσεις, θα πρέπει να περάσει από το μικροσκόπιο της ιστορικής καταγραφής και η πρωτοφανής απόφαση της Αστυνομίας να επιτρέψει την ανεξέλεγκτη είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στη θύρα 6, αντί αυτό να συμβεί συντεταγμένα, ακριβώς με τον τρόπο που επιλέχθηκε μετά τα επεισόδια, δηλαδή να εισέλθουν και να παραμείνουν περιστοιχισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Εκτός... Εκτός κι αν δεν ήταν επιλογή της Αστυνομίας, αλλά απαίτηση των ομάδων και δη του ΠΑΟΚ αν πίστεψε ότι μπορεί να τους ελέγξει. Τότε αλλάζει και συγγνώμη.

Όνειδος...

Το ότι φτάσαμε, το 2014, διηρημένοι κοινωνικά και εξαθλιωμένοι οικονομικά, να συζητάμε ΑΝ θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε μαζί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μία αθλητική δραστηριότητα εν πάση περιπτώσει, αποτελεί όνειδος και δεν συνιστά απλά ντροπή, όπως με υπερβολική επιείκεια υπογράμμισε ο Γιάννης Αναστασίου.

Κι επειδή η απάντηση είναι ΟΧΙ, ας σταματήσουν οι επικίνδυνοι -εκ των πραγμάτων- ρομαντισμοί και πειραματισμοί, όπως επίσης να εκλείψουν τα περί προσβολής της ανθρώπινης προσωπικότητας, κάθε φορά που η Αστυνομία απαντά με ωμή βία σε ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές.

Πολύ απλά, αυτό το ποδόσφαιρο επιτρέψαμε και αυτή την Αστυνομία αξίζουμε...

Υ.Γ.: Αργότερα θα τα πούμε και για το αγωνιστικό μέρος. Είχε και αυτό το ενδιαφέρον του...

Δείτε την εκπομπή Super BALL με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Θέμη Καίσαρη για το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Διαβάστε ακόμη:

Eπεισόδια στη Λεωφόρο (VIDEO)

Photostory: Τα επεισόδια της Λεωφόρου

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Σοβαρή απειλή τιμωρίας για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Μπουνιά Ινσαουράλδε σε Κουτρουμπή (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK