Ο Καραγκούνης αποφασίζει!

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την περίπτωση επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό και που θα κριθεί αυτή.

Ο Καραγκούνης αποφασίζει!

Ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι πολύ δύσκολα θα επιβιβαστεί νέο πρόσωπο στην πτήση της αναχώρησης για το Γκνιέβινο της Πολωνίας και το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, το ενδιαφέρον όπως είναι φυσικό εστιάζεται στην περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη, που για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο στον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, αποχωριζόμενος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά από μια ονειρεμένη καριέρα, επικεντρώνεται πλέον στις 1-2 σεζόν της ποδοσφαιρικής του υστεροφημίας, με τη βεβαιότητα ότι μπορεί ακόμη να προσφέρει ως μονάδα πρώτης γραμμής και όχι συμπληρωματικός κρίκος της αγωνιστικής αλυσίδας.

Και αυτό, είτε αρέσει, είτε όχι, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, γνωρίζει ο καθένας ότι μπορεί να το βρει ακόμη και στα 37 του και μάλιστα μ' ένα πολύ καλό οικονομικά συμβόλαιο, σε πατρίδες με πολύ ισχυρή ελληνική ομογένεια, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία ή σε μέρη που το χρήμα αναβλύζει από τη γη (τα λεγόμενα πετροδόλλαρα)...

Ο Καραγκούνης αποφασίζει!
INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό τον περιμένουν με την ελπίδα ότι ο χρόνος που απομένει έως ότου κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, είναι συνυφασμένος στο μυαλό του με την ομάδα που τον ανέδειξε και όχι με τις οικονομικές παραμέτρους μιας συμφωνίας. Άλλωστε αυτό με λέγεται στη διάρκεια των τηλεφωνικών επαφών Παναθηναϊκού και Καραγκούνη, είναι ότι η συζήτηση δεν έχει φτάσει ακόμη στο οικονομικό!

Δύο φορές με τον Νίκο Νταμπίζα (και όσο βρισκόταν στη Βραζιλία ο “Κάρα”) και μία με τον Γιάννη Αναστασίου (από την Ολλανδία που ήταν ο τεχνικός των “πρασίνων”) έχουν συζητήσει τα πάντα εκτός από τα μηδενικά του συμβολαίου που θα υπογράψει. Και αυτό θα συμβεί και με την επιστροφή του στην Αθήνα, πριν αναχωρήσει για τις θερινές του διακοπές.

Θα τεθούν επί τάπητος όλα τα υπόλοιπα κι αν υπάρξει πλήρης ταύτιση απόψεων και προθέσεων, τότε -και μόνο τότε- θα περάσουν και σο οικονομικό.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, ακριβώς γιατί ο διεθνής σεβασμός στην προσωπικότητα “Γιώργος Καραγκούνης” έκανε ένα ακόμη peak και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να εξαργυρώσουν εμπορικά παρουσία του στο ρόστερ.

Ο Καραγκούνης αποφασίζει!
INTIME SPORTS

Δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, αλλά για οικονομικά “μεγαθήρια” που ψάχνουν εξονυχιστικά και τα “ανταποδοτικά τέλη” των μεταγραφών τους. Και ο “τυπάρας” είναι για όλους αυτούς τη δεδομένη στιγμή, η “κότα με τα χρυσά αυγά”. Και πού ελπίζουν οι “πράσινοι”; Στην πεποίθηση ότι όταν έρθει η ώρα της ζυγαριάς, θα μετρήσει το ανταγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης, τα “ευρωπαϊκά σαλόνια” και το περήφανο “αντίο” με τη φανέλα που πρωτοπερπάτησε σ' αυτά.

Το ενδεχόμενο να ζητήσει χρόνο, περί το πέρας των διακοπών του, για να απαντήσει, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, εκτός από τον Παναθηναϊκό. Αλλά πώς αυτό συμβιβάζεται με μια ανταγωνιστική θέση στα σχέδια του προπονητή και όχι διακοσμητική παρουσία στο ρόστερ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK