O Nίνης, ο Ταυλαρίδης και η τρίτη μεταγραφή

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον καλό προγραμματισμό του Παναθηναϊκού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για το τι θα προσφέρουν Νίνης και Ταυλαρίδης και για το ποια θα είναι η τρίτη προσθήκη που θα ακολουθήσει.

O Nίνης, ο Ταυλαρίδης και η τρίτη μεταγραφή
INTIME SPORTS

"Κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε", έλεγε το σλόγκαν για τα σοκολατάκια της διαφήμισης και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, που ήδη έχει ισοφαρίσει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τις δύο προσθήκες του καλοκαιριού (οι Μπούι, Μπερίσα περνούν στην κατηγορία "ως μη γενόμενες" - είναι ούτως ή άλλως δανεισμοί), με τους Νίνη, Ταυλαρίδη, έχει προαναγγείλει δύο ακόμη για το προσεχές καλοκαίρι (Καλτσάς και οσονούπω Γκαλίτσιος) και... απειλεί και με τρίτη άμεσης ισχύος!

Και όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη διοικητική πιστοποίηση (στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων της), ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει την προσπάθειά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν υπερεκτίμησε αρχικά τη δυνατότητα να το πετύχει χωρίς ενίσχυση, απλώς διαπίστωσε με καθυστέρηση τις ευκαιρίες που θα της πρόσφεραν οι άμεσοι ανταγωνιστές και τώρα τρέχει, για να μην μείνουν αναξιοποίητα τα "δώρα".

"Κάλυψε" δύο μεγάλες τρύπες τις οποίες γνώριζε (και όφειλε να καλύψει) από το καλοκαίρι. Αν τις "έκλεισε", θα φανεί από την ανταποδοτικότητα των επιλογών, την προσφορά δηλαδή των δύο αποκτημάτων. Έκανε, όμως, την κίνησή της και μάλιστα με πρόσωπα που ήταν μεταξύ των προτάσεων-επιλογών των σχολιαστών-φίλων του συλλόγου, στα μεταγραφικά ρεπορτάζ Ιουνίου-Ιουλίου.

Και ο Νίνης διατήρησε τους θαυμαστές του εντός του Παναθηναϊκού παρά την ελεύθερη πτώση της μετοχής του στο Καμπιονάτο και ο Ταυλαρίδης (μαζί με Φυτανίδη) ήταν από τα ονόματα που έπαιξαν πολύ ως ελληνική λύση για τα μετόπισθεν, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Και πλέον φορούν την πράσινη φανέλα, με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, που και για τους δύο φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Οι κεφαλιές και το "γλυκό" πόδι

Το τι περιμένουν οι "πράσινοι" είναι πασιφανές. Από τον Ταυλαρίδη θέλουν περισσότερο ύψος και καλύτερο έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή τους και μεγαλύτερο βαθμό αξιοποίησης στις στημένες μπάλες έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Και τα δύο ανήκουν στον "βασικό εξοπλισμό" του μοντέλου που εμπιστεύτηκαν και είναι εξαιρετικά περιορισμένο το ενδεχόμενο αστοχίας.

Από τον Νίνη θέλουν το "γλυκό" πόδι του, λίγο πριν από την τελική προσπάθεια των Μπεργκ και Καρέλη, αλλά και στη μεταφορά του παιχνιδιού, χωρίς τα αβίαστα λάθη που παρατηρούνται κατά δεκάδες σε κάθε αγώνα και πολλές φορές προσφέρουν ξεκούραστες κόντρα επιθέσεις στον αντίπαλο.

Δεν ξέρω αν θα του εμπιστευτούν και στημένες μπάλες και δούμε καμιά φάση "φάουλ Νίνη, κεφαλιά Ταυλαρίδη και γκολ". Ξέρω ότι προσλαμβάνει διαστάσεις εμπάθειας αυτό με τις στημένες μπάλες, αλλά αυτή η μονομανία με τον Νάνο έχει αρχίσει να ενοχλεί εξίσου με το φαινόμενο που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν πίσω από κάθε στημένη μπάλα έβλεπες 3-4 "πράσινους" (και στην περιοχή κανέναν), λες και είχαμε μπροστά μας τη Ρεάλ των Μπέκαμ, Φίγκο, Ζιντάν και Ρομπέρτο Κάρλος...

Αυτή θα είναι η τρίτη μεταγραφή

Θα υπάρξει και τρίτη άμεση προσθήκη; Το ρεπορτάζ λέει ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Και αυτή στο κέντρο άμυνας και ασφαλώς έχει να κάνει μ' έναν εκ των Σίλντενφελντ ή Κουτρουμπή. Για τον Κροάτη μοιάζει, πλέον, βέβαιη η αποχώρησή του το καλοκαίρι, λόγω αδιαπραγμάτευτα υψηλών οικονομικών απαιτήσεων, οπότε ίσως παραστεί η ανάγκη να γίνει αυτό γρηγορότερα εφόσον υπάρξει ικανοποιητική πρόταση για την Ντιναμό Μόσχας αλλά και τον ίδιο μέσα στον Γενάρη.

Για τον Κουτρουμπή, λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε χειροπιαστή πρόταση, ωστόσο η ομάδα οφείλει να είναι σε ετοιμότητα. Αν, βέβαια, δεν προκύψει ανάγκη αποχώρησης, παύει να είναι πιεστική (άμεσα) η περαιτέρω ενίσχυση στο κέντρο άμυνας. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να δείχνει εκ νέου σημάδια εγκλωβισμού α λα Αμπέντ στην υπόθεση Ροντρίγκες και να περιμένει τις επιλογές του τεχνικού και τις αποφάσεις της διοίκησης της Βερόνα, ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχει το μαξιλαράκι-Ταυλαρίδης, για παν ενδεχόμενο.

Συμπερασματικά, ο κύβος ερρίφθη. Επαναλαμβάνουμε, στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων. Χωρίς -για την ώρα- υπερβάσεις. Και η αλήθεια είναι ότι στο εξωτερικό πολύ δύσκολα έβρισκες Ταυλαρίδη, με τα λεφτά του Ταυλαρίδη. Και γενικά είναι δύσκολο να βρεις αντι-Σίλντενφελντ με μπάτζετ 150.000 ευρώ. Εκτός κι αν συνδυάζει τον δανεισμό, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Γιατί το καλοκαίρι (και μετά από τον οικονομικό έλεγχο του Μαρτίου) θα είναι σίγουρα περισσότερα τα διαθέσιμα χρήματα.

Διαβάστε ακόμη

Πάει Γιάννενα ο Ταυλαρίδης

Με Καπίνο, χωρίς τρεις η προπόνηση του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK