Προδιαγραφές και εμπορικότητα

O Δημήτρης Κριτής επισημαίνει ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν.

Προδιαγραφές και εμπορικότητα

Υποθέτω ότι εισπράττουν την αποδοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού για το συστηματικό έργο τους, αλλά κυρίως τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Αυτό για το οποίο δεν είμαι βέβαιος, είναι αν κατανοούν το μέγεθος της εμπιστοσύνης, με την οποία πλέον τους περιβάλλει. Και μπορώ με σιγουριά να πω στους κυρίους Νταμπίζα και Αναστασίου, ότι ξεπερνά με διαφορά κάθε προηγούμενο.

Για τα χρόνια που ασχολούμαι με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και δεν είναι και λίγα πανάθεμα τα (φτάσαμε αισίως στα 18), είναι σίγουρα πρωτόγνωρο. Είναι πρωτόγνωρο να ανοίγεις τον μεταγραφικό λογαριασμό, με το δρομολογημένο ενδιαφέρον για τον Χρήστο Μπούρμπο και 7 στους 10, να είναι είτε θετικά διακείμενοι, είτε επιφυλακτικοί αλλά να κλείνουν την τοποθέτησή τους με τη φράση, "αλλά οι Νταμπίζας, Αναστασίου ξέρουν καλύτερα, οπότε ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους και κάνουμε στο τέλος λογαριασμό".

Προσωπικά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο, ούτε καν κάτι που να πλησιάζει έστω αυτή την εικόνα. Ακόμη και στα πρώτα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας, που η αμφισβήτηση και η εσωστρέφεια είχαν εκ των πραγμάτων υποχωρήσει, δεν μπορώ να θυμηθώ ανάλογα σχόλια στις μεταγραφές του Χριστοδουλόπουλου ή του Κλέιτον που προέρχονταν από πολύ καλές χρονιές και ήταν "μήλον της έριδος" για τους "μεγάλους" της Superleague.

Προδιαγραφές και εμπορικότητα
INTIME SPORTS

Θα πει κάποιος "ναι, αλλά τότε υπήρχαν χρήματα με ουρά και ήταν διαφορετικές οι απαιτήσεις, ενώ τώρα υπάρχει επίγνωση των δυσκολιών και προσαρμογή στα νέα δεδομένα". Σεβαστή άποψη, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Γιατί και τώρα υπάρχουν και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα πρέπει να δαπανηθεί ένα σεβαστό μέρος τα προσδοκώμενων χρημάτων από την ευρωπαϊκή συμμετοχή, προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα, τώρα που θα ψάξει την κατοχύρωση των κεκτημένων και το... κάτι παραπάνω.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς να είναι αντίθετος σε αυτή λογική, παρά μόνο να κάνει κατά το δοκούν κάποια ποσοστιαία έκπτωση στα χρήματα που μπορεί ο Παναθηναϊκός να δαπανήσει, ώστε παράλληλα να συνεχίσει να είναι συνεπής στις διακανονισμένες υποχρεώσεις του. Και φαντάζομαι ότι αυτό το αντιλαμβάνονται οι δύο επικεφαλής του μεταγραφικού σχεδιασμού, όπως και το ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στους φίλους του Παναθηναϊκού την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν, με τις καλύτερες δυνατές επιλογές, συνδυάζοντας κατά το δυνατόν τα στοιχεία που εκτιμούν ως απαραίτητα με την εμπορικότητα του ονόματος.

Προδιαγραφές και εμπορικότητα

Και ο Γερμανός Κιρχ και ο Ολλανδός Μπάους είναι ποδοσφαιριστές από αυτούς που δεν περισσεύουν στη Superleague, αλλά ο Αργεντινός Αρμεντέρος για παράδειγμα είναι από εκείνους που κάνουν τη διαφορά. Για να το κάνω πιο κατανοητό, οι Κιρχ (ανανέωσε με την Ντόρτμουντ) και Μπάους μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις στην Ελλάδα, αλλά ο Αργεντινός τις κερδίζει με το... καλημέρα, πριν πατήσει χορτάρι.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η πρόσφατη και πολύ δυσάρεστη περιπέτεια για τον Νίκο Νταμπίζα, δεν του επιτρέπει τη δεδομένη στιγμή, ούτε να συγκεντρωθεί 100%, ούτε και να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του, ωστόσο η προεργασία που έχει ήδη γίνει, με κοινωνούς τους άμεσους συνεργάτες του στην ΠΑΕ, είναι αρκετή για να προχωρήσουν κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα η προχωρημένη μεταγραφική υπόθεση από τον χώρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες συνδυάζει τις προδιαγραφές προσφοράς, με το ελκυστικό ονοματεπώνυμο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο νωρίτερα του αναμενόμενου, θα υπάρχουν εξελίξεις...

Διαβάστε ακόμη:

Συνέντευξη Μιχάλη Κωνσταντίνου στο Contra.gr

Σχόλιο Δ. Κριτή Κωνσταντίνου: Πρωταγωνιστής, διπλωμάτης

Παράλληλο Σύμπαν: Αν ο Σαραβάκος πήγαινε στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK