"Ψήλωσαν" και τα "θέλω" τους

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει όσα είπε ο Νίκος Νταμπίζας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πλέον τα "θέλω" του Παναθηναϊκού "ψήλωσαν".

"Ψήλωσαν" και τα "θέλω" τους

Υπάρχουν πράγματα που εύκολα λέγονται, αλλά δύσκολα γίνονται. Υπάρχουν και “θέλω” που δεν συμβαδίζουν απαραίτητα με τα “μπορώ”. Όταν για παράδειγμα λέμε ότι φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε υπέρβαση, αλλά κατά τα άλλα συμπληρώνουμε ότι του χρόνου να πετύχει το “κάτι παραπάνω”...

Εύλογη η απορία: “αν και του χρόνου ολοκληρώσει την χρονιά με αυτά που φέτος ήταν υπέρβαση, δηλαδή Τσάμπιονς Λιγκ και κύπελλο, δεν θα είναι εξίσου μεγάλη επιτυχία”; Στην απάντησή του ο Νίκος Νταμπίζας ήταν κατηγορηματικός: “Να πετύχουμε τουλάχιστον αυτά που πετύχαμε φέτος”.

Ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων, είχε την ευκαιρία να κρατήσει χαμηλά τον πήχη και φέτος και όχι μόνο το απέφυγε, αλλά ονόμασε ως πάτωμα το περσινό ταβάνι! Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα πάει για πρωτάθλημα; Αποφεύγοντας τα κλισέ τύπου “ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα”, πάμε να βάλουμε κάτω τα πραγματικά δεδομένα.

"Ψήλωσαν" και τα "θέλω" τους
INTIME SPORTS

Οι βασικοί του αντίπαλοι στην διεκδίκηση των πρωτείων, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, πιθανότατα θα ενισχυθούν (και) φέτος, ίσως και με διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων ευρώ, στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να κινηθούν για την απόκτηση παικτών, πληρώνοντας την ομάδα τους, πράγμα που σημαίνει ότι εστιάζει για μία ακόμη φορά στη αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών ή δανεικών αναλαμβάνοντας το κόστος όλου ή μέρους του συμβολαίου τους.

Και μπορεί φέτος να κατέγραψαν υψηλότατο ποσοστό “επαλήθευσης” στις μεταγραφές του περσινού καλοκαιριού, ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ποσοστά επιτυχίας, σαν κι αυτά που λάμβανε στις ιρανικές “εκλογές” ο Σαντάμ Χουσεΐν. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μας πληροφορούσε ότι “όταν κάνεις μεταγραφές με ψίχουλα, θα πάρεις δέκα παίκτες για να βγουν οι δύο κι αν είσαι πολύ τυχερός οι τρεις”...

Το πιθανότερο είναι ότι η τεχνική ομάδα των πρασίνων έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν υπέρβαση η επίτευξη των συγκεκριμένων αγωνιστικών στόχων. Περίπου έτσι το είπε και ο Νίκος Νταμπίζας όταν υπογράμμισε ότι “δεν κάναμε κάτι το εξωπραγματικό”. Ίσως να υπάρχει μία βεβαιότητα στο μέτωπο της μεταγραφικής ενίσχυσης, ώστε κι αν ακόμη ήταν υπέρβαση όσα πέτυχε φέτος, δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό της επόμενης χρονιάς.

"Ψήλωσαν" και τα "θέλω" τους
INTIME SPORTS

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά και μένει να το διαπιστώσουμε στην πορεία.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός φέτος έμαθε να διαχειρίζεται τις ήττες του, του χρόνου θα πρέπει να αποδείξει ότι το ίδιο επιτυχημένα μπορεί να διαχειριστεί και τις νίκες του και τις προσδοκίες που αυτές καλλιεργούν. Έδωσε ένα θετικό δείγμα γραφής με τη συνέπειά του στη διαδικασία των πλέι οφ, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, θα χρειαστεί να δώσει ένα πιο αξιόπιστο στη διάρκεια της νέας χρονιάς, ξεκινώντας με μίνιμουμ στόχο τη συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αν η υπέρβαση του 2015 δεν θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος (τι άλλο;), θα πρέπει να είναι ο συνδυασμός εγχώριων και διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων χωρίς βαθμολογικούς κραδασμούς και αποπροσανατολισμούς. Στο αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για βελτίωση σε μια σειρά από τομείς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK