"Ρεφάρει" και επιστρέφει

Ο Δημήτρης Κριτής εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός φιγουράρει ξανά σε προτάσεις που περιέχουν τη λέξη "τίτλος", αναλύει την συγκομιδή στο τέλος ενός δύσκολου προγράμματος και σημειώνει ότι η νίκη στην Τούμπα ήταν απολύτως δίκαιη.

"Ρεφάρει" και επιστρέφει
INTIME

Η λέξη "τίτλος" με πράσινα γράμματα ξανακρεμάστηκε στα μανταλάκια. Είτε ως ενισχυμένη προοπτική είτε ως "επιθετικός προσδιορισμός" για το διπλό της Τούμπας, μοιράστηκε στα πρωτοσέλιδα με τα πάσης φύσης λογοπαίγνια περί τούμπας. Βέβαια, οι "πράσινοι" έχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να στέκονται αγέρωχοι στις προθήκες των περιπτέρων και να τα καμαρώνουν.

Χωρίς αμφιβολία, πέτυχαν μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη, επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, που τους επέτρεψε να μειώσουν στους έξι βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή του πίνακα. Άντε, για εκείνους που θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντέξει ως το τέλος την κούρσα πρωταθλητισμού, μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Είναι λοιπόν σε πολύ καλύτερη θέση από εκείνη που βρίσκονταν πριν από το παιχνίδι και πολύ περισσότερο από εκείνη που θα βρίσκονταν ακόμη κι αν είχαν φύγει από την Τούμπα με το θετικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Δεν τη λες και "θέση ισχύος", ούτε μπήκαν οδηγοί στο καραβάνι της δόξας. Έστω κι αν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, έχουν και τα δύο ντέρμπι με τους άμεσους ανταγωνιστές στη Λεωφόρο.

Ανέλπιστη συγκομιδή στα δύσκολα

Αυτό όμως που έχει σημασία και για τους φίλους τους, αλλά κυρίως για τα αποδυτήρια στο Κορωπί, είναι ότι υπενθύμισαν την παρουσία και την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν τουλάχιστον να εξελιχθεί και το φετινό πρωτάθλημα σε σπριντ, αλλά σε κούρσα αντοχής.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε και το δεύτερο μέρος του βαρύτατου προγράμματος που του επιφύλαξαν οι κληρώσεις της Super League και του Europa League, με συγκομιδή ανέλπιστη, για όσους έβλεπαν τα παιχνίδια με Αϊντχόφεν, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ως επίφοβα για βαριά ήττα, έχοντας στην ουσία υψηλή ανταπόκριση στα δύσκολα, αλλά και μοιρασμένα κέρδη - ζημιές στα εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Με τα "αν" δεν παίζεται το ποδόσφαιρο, απλά κουβεντιάζεται. Όμως, αν δεν υπήρχαν η γκέλα της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ, η ήττα στη Μυτιλήνη και το σοκ με τον ΟΦΗ, κάποιες διαιτητικές συμπεριφορές και αποφάσεις που συνέβαλαν στα συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενδεχομένως η κουβέντα να ήταν διαφορετική. Τώρα μιλάμε υποχρεωτικά για σεμνό και ταπεινό "ρεφάρισμα" αναπάντεχων απωλειών, που κρατάει το "τριφύλλι" μέσα στο κόλπο.

Απόλυτα δίκαιο

Η χθεσινή νίκη στη Θεσσαλονίκη ήταν μία νίκη της ομάδας. Δεν είναι 80% νίκη του πάγκου, όπως ήταν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά μία μοιρασμένη συμμετοχή όσων έπαιξαν και όσων στάθηκαν παράλληλα με την πλάγια τελική γραμμή. Οι απ' έξω προετοίμασαν το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο, αλλά οι εντός των γραμμών ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους ζητήθηκαν με τον καλύτερο.

Ίσως, μάλιστα, τα ποσοστά 40%-60% να περιγράφουν ακριβέστερα τα μερίδια ευθύνης για το τελικό αποτέλεσμα, που μπορεί να αδικεί την προσπάθεια του ΠΑΟΚ (ως συνολική εικόνα στην αναμέτρηση), αλλά είναι απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα εφ' όσον -για πρώτη φορά ίσως- ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες που δημιούργησε με σχέδιο και επιμέλεια.

Υ.Γ.: Θα τα πούμε πάλι το απόγευμα. "Ζωντανά" αυτή τη φορά.

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Κεφαλογιάννης: Το βάρος της φανέλας

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (VIDEOS)

Αναστασίου: "Δώσαμε χαρά σ' εμάς και στους οπαδούς μας"

Συγχαρητήρια από τον Αλαφούζο

News 24/7

24MEDIA NETWORK