Σαν πολλές μαζεύτηκαν...

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει την ισοπαλία στους "Ζωσιμάδες" και δη τις συνεχόμενες απώλειες του Παναθηναϊκού που τον απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από τον τίτλο.

Σαν πολλές μαζεύτηκαν...
INTIME SPORTS

Υπήρχε μια ευκαιρία στην Τρίπολη, να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός την εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και την εντός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το τελικό 1-1 του επέτρεψε απλά να "ροκανίσει" κατά ένα βαθμό την απόσταση από την κορυφή.

Υπήρχε ξανά μια ευκαιρία στην Ξάνθη, να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός την εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα, αλλά η ήττα με 4-2 από την Skoda Ξάνθη, επέτρεψε κιόλας στον Ολυμπιακό (νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο) να αυξήσει τη διαφορά του ως δεύτερος από το "τριφύλλι".

Στα Ιωάννινα, οι "πράσινοι" είχαν την ευκαιρία να βάλουν στον "κουμπαρά" τους ένα τρίποντο από μία ομάδα που νίκησε στο ίδιο γήπεδο τον ΠΑΟΚ, ενώ απέσπασε και ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". "Τρίτωσε" το κακό, αφού το τελικό 0-0 όχι μόνο δεν έκανε την διαφορά υπέρ Παναθηναϊκού έναντι των άμεσων ανταγωνιστών του (νίκησαν και οι δύο), αλλά τον απομάκρυνε κιόλας άλλους δύο βαθμούς από την κορυφή της Superleague (από τους 5 στους 7).

Σαν πολλές χαμένες ευκαιρίες δεν μαζεύονται; Την διαφορά σ' ένα κυνήγι τίτλου την κάνει η δυνατότητά σου να εκμεταλλεύεσαι τα λάθη και τις απώλειες των αντιπάλων σου. Πόσο μάλλον όταν δεν είσαι στο κεφάλι της κούρσας, αλλά κυνηγάς τους προπορευόμενους.

Σαν πολλές μαζεύτηκαν...
INTIME SPORTS

Το "αίτιο" που δεν είναι αιτία

Η ισοπαλία (αλλά όχι το 0-0) ήταν ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά όχι καλό για τον Παναθηναϊκό. Το "μη χείρον, βέλτιστον" βεβαίως, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει και ηττημένος από τους "Ζωσιμάδες". Αλλά καλό αποτέλεσμα δεν είναι αυτή η ισοπαλία, παρ' ότι -επαναλαμβάνουμε- ήταν κόντρα σε αντίπαλο που στέρησε βαθμούς και από τους δύο άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Το να αναζητήσεις "αίτια" γι' αυτή την ισοπαλία, δείχνει έλλειψη σεβασμού για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Γιατί ο βασικότερος λόγος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η αγωνιστική του παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλωστε πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε ποτέ...

Και αυτό θα μπορούσε να είναι "αίτιο", αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα η συνολική διαχείριση της συγκεκριμένης αναμέτρησης είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων και της ανικανότητας να διοργανωθεί ένα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο (και ενιαίο) σαρανταπεντάλεπτο έδειξε στην πράξη πόσο αδίκησε και τις δύο ομάδες και ο αρχικός προγραμματισμός του παιχνιδιού αργά το απόγευμα, αλλά και η ιλαροτραγωδία που εξελίχθηκε τη Κυριακή με το ημίχρονο τεσσάρων δόσεων. Αν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να εικάσουμε ποιος αδικήθηκε περισσότερο, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε πως αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, ως ομάδα που επιλέγει το ποδόσφαιρο κατοχής και κόπωσης του αντιπάλου (που κυνηγά τη μπάλα) ποντάροντας στην καλή του φυσική του κατάσταση.

Σαν πολλές μαζεύτηκαν...
INTIME SPORTS

Δικαιολογίες και υστερόγραφα

Και σ' εκείνο το σκάρτο 25λεπτο που παίχθηκε σε τρεις δόσεις την Κυριακή ο Παναθηναϊκός είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (25-75), με τους γηπεδούχους να κάνουν μιάμιση φορά περισσότερα χιλιόμετρα, για να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη. Δεν είχαν λοιπόν το πλεονέκτημα του "τεστ αντοχής" οι φιλοξενούμενοι και όχι μόνο αυτό, αλλά το πλεονέκτημα που προσπάθησαν να αποκτήσουν με την πάροδο του χρόνου ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, επιλέγοντας τρεχαλατζήδες στον χώρο της μεσαία γραμμής (Μπούι, Ατζαγκούν), έγινε μειονέκτημα με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι, διότι οι παραπάνω δεν είχαν (δεν έχουν ούτως ή άλλως) τον δημιουργικό οίστρο που απαιτούσε πλέον η διάνοιξη του ξεκούραστου διπλού αμυντικού τείχους που υπήρχε απέναντί τους.

Είναι και η παρουσία-απουσία του Μπεργκ, που πάνω που επανήλθε έπεσε θύμα ίωσης που επιβάρυνε και πάλι τους δείκτες ετοιμότητάς του, είναι και οι ενοχλήσεις που κατέστησαν μη διαθέσιμο τον Πέτριτς, είναι ο μικρός χρόνος συμμετοχής του Κλωναρίδη (παρά τα παραπάνω) που θα προσθέσει και ο Θέμης (και δίκιο θα έχει) και όλα μαζί είναι υπεραρκετά για να δικαιολογηθούν οι δύο χαμένοι βαθμοί για τον Παναθηναϊκό που είχε αρκετές και καλές ευκαιρίες να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.

Υ.Γ.: Έστω και τώρα, οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της Superleague ας λάβουν μία μέριμνα για τα γήπεδα των Ιωαννίνων και λιγότερο της Ξάνθης που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στη βαρυχειμωνιά κι ας μην τα επιλέγουν στην τελευταία τηλεοπτική ζώνη (19:30). Επειδή απαιτούν κιόλας σεβασμό από όλους τους υπόλοιπους στο "προϊόν" τους.

Υ.Γ.1: Η αποχώρηση του Λίλα έδωσε χώρο στον νεαρό Χαρίση και είδαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από μεριάς του. Μακάρι να αξιοποιήσει στο έπακρον τις ευκαιρίες που θα έχει...

Υ.Γ.2: Οι ζημιές στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων" θα αποκατασταθούν, διαβεβαιώνει ο Παναθηναϊκός. Γιατί στην Ελλάδα πρέπει να καταγράφουμε και το αυτονόητο...

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0 (VIDEO)

Οριστική διακοπή στο ΠΑΣ-Παναθηναϊκός λόγω ομίχλης (VIDEO+PHOTOS)

Οι ζημιές στους Ζωσιμάδες (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK