Υποσχέσεις για το κυρίως πιάτο

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει το "αντρίκειο" παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, που παρά το άσφαιρο 0-0 ενίσχυσε την προσμονή όλων για τις επόμενες συναντήσεις των δύο ομάδων.

Υποσχέσεις για το κυρίως πιάτο

Ο στόχος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι ήταν η νίκη. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για να αποκτήσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στη μοναδική ομάδα που στάθηκε αήττητη απέναντί του και την οποία θα ξαναβρεί μπροστά του στη διαδικασία των κατατακτήριων αγώνων.

Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος ήθελε να διατηρήσει το μικρό πλεονέκτημα που απέκτησε με τη νίκη στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και αν το επέτρεπε η εξέλιξη της αναμέτρησης να το “αυγατίσει”, μ' ένα γκολ σε προχωρημένο χρόνο που θα έμενε αναπάντητο από πλευράς πρασίνων.

Η παραδοχή αμφοτέρων ότι οι διαφορές τους είναι λεπτομέρειες, ο αμοιβαίος σεβασμός στις δυνατότητες του αντιπάλου και η πρόθεση ενός διαιτητή να μην φρενάρει τον ρυθμό σ' αυτό το ενενηντάλεπτο crash test, μας επέτρεψε να δούμε ένα αντρίκειο παιχνίδι, υψηλής έντασης και ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος του, που παρά το άσφαιρο 0-0, ενίσχυσε την προσμονή όλων για τα επόμενα δύο που έρχονται.

Με μία μόνο αμφισβητούμενη φάση -παρά τα δεκάδες προσωπικές μονομαχίες που εκτυλίχθηκαν σε όλες τις ζώνες του δημοτικού γηπέδου Περιστερίου- που ακόμη κι αν πεισθείς ότι υπάρχει παράβαση δικαιολογεί το ανθρώπινο λάθος εκ μέρους του ρέφερι, οι δύο ομάδες μπορεί να φοβήθηκαν την ήττα, αλλά κυνήγησαν τη νίκη και θα μπορούσαν αμφότερες να την κατακτήσουν.

Ο Γιώργος Παράσχος δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τη συνηθισμένη πρακτική της ενισχυμένης μεσαίας γραμμής και των μικρών αποστάσεων, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου τόνωσε την ανασταλτική λειτουργία, χωρίς να υπερφορτώσει το κέντρο μετά το στατιστικό πάθημα του Ηρακλείου.

Τα συνολικά 110 λάθη δεν συνιστούν υπερβολικό νούμερο, αφού στην πλειονότητά τους δεν ήταν φθηνά και αβίαστα, αλλά αποτέλεσμα της πίεσης στα 2/3 του γηπέδου που άσκησαν και οι δύο ομάδες και απλώς επιβεβαιώνουν την εικόνα που αποκομίσαμε της αλληλοεξουδετέρωσης.

Δύσκολα θα αλλάξει κάτι στα παιχνίδια των πλέι οφ. Και χθες οι δύο προπονητές έπαιξαν σκάκι, όχι τόσο στο πως παρέταξαν τις ομάδες τους, αλλά κυρίως με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τις αλλαγές τους, χωρίς όμως να προκύψει ουσιαστικό πλεονέκτημα από τις παρεμβάσεις τους. Παιχνίδια λεπτομερειών θα είναι και τα δύο επόμενα τετ α τετ και τη διαφορά θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο χορτάρι.

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα κριθούν περισσότερο στην ατομική ποιότητα και λιγότερο στο προπονητικό ρίσκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK