Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, μετά από έναν μήνα που η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας δεν συνάδει με την εικόνα των προηγούμενων μηνών. Ο Δημήτρης Χρισοφιδέλλης γράφει για τον αγώνα υψηλών απαιτήσεων, στον οποίο οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και διαφορετικοί.

Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι…

Σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων, με μεγάλο κίνητρο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και η κατάκτηση του νταμπλ, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και διαφορετικός. Μοναδική εξαίρεση μέσα στην περίοδο αποτέλεσε ο αγώνας ρεβάνς και ο αποκλεισμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League.

Τον τελευταίο ένα μήνα οι «ερυθρόλευκοι» δεν πατούν γερά στα πόδια τους. Η απόδοσή τους μετά τον πρώτο αγώνα με τη Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη στον οποίο εμφανίστηκαν πειστικοί αφήνοντας ελπίδες αισιοδοξίας, δεν συνάδει με την εικόνα των προηγούμενων μηνών. Δεν είναι τόσο οι ήττες, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης, πάθους και αποφασιστικότητας.

Κατώτεροι των προσδοκιών...

Στην αρχή ήταν το κίνητρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, οπότε οι ήττες από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών στο Μάντσεστερ. Εκείνοι που πριν από τρεις εβδομάδες είχαν κυριαρχήσει στο Καραϊσκάκης, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στη Γιουνάιτεντ, παρουσιάστηκαν αγνώριστοι και έπεσαν στην παγίδα των Άγγλων στο Όλντ Τράφορντ αδυνατώντας να υπερασπιστούν το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Πόσοι από τους παίκτες πήραν βαθμό πάνω από τη βάση για την απόδοσή τους στο Μάντσεστερ;

Στη συνέχεια ήταν το κίνητρο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, με συνέπεια η εμφάνιση και η ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη να περάσει στα ψιλά. Από τους παίκτες, όχι όμως και από τον Μίτσελ που τους έβαλε τις φωνές μετά το παιχνίδι, αλλά και στο Ρέντη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η κακή απόδοση των «ερυθρόλευκων» στον αγώνα με τον Άρη, αποτέλεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα, αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι πιο συχνές τον τελευταίο καιρό οι παρατηρήσεις του Ισπανού στους ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά...

Ο Ολυμπιακός σαφώς και μπορεί να παρουσιαστεί διαφορετικός την Τετάρτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο, όμως, είναι σε τι βαθμό. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Δεν υπάρχει κουμπί που το πατάς και αυτόματα εξαφανίζονται τα λάθη και μια ομάδα μπορεί να αλλάξει ταχύτητα και επίπεδο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Αν το καταφέρουν (και) αυτό οι Πειραιώτες, μαγκιά τους. Αν ήταν όντως το μυαλό τους στο ματς με τον «Δικέφαλο», κρατούσαν δυνάμεις και δεν είναι κάτι άλλο, θα φανεί μεθαύριο.

Θα πείτε, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι απαραίτητο να πιάσει απόδοση ανάλογη των αγώνων του με την Μάντσεστερ (εντός), την Μπενφίκα (εκτός) και την Παρί (εκτός) στο Champions League για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Ίσως… Ποιος αποκλείει όμως να χρειαστεί; Άλλωστε, στα παιχνίδια Κυπέλλου, εκτός από τη νίκη, μετράει το σκορ. Αν έχεις κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, πόσα γκολ έβαλες. Και τα λάθη κοστίζουν ακριβά. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια διόρθωσης του λάθους.

Το κίνητρο παικτών και Μίτσελ...

Το κίνητρο είναι δεδομένο, τόσο για τον Μίτσελ όσο και για τους παίκτες μετά την πρόσφατη ήττα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και τον τρόπο που αυτή ήρθε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλούς λόγους που θεωρούν την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ «κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι». Απομένει να αποδειχθεί όμως και στην πράξη, με την απαραίτητη συγκέντρωση, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Λόγοι που δεν περιορίζονται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μετά και τους πρόσφατους υψηλούς τόνους από πλευράς των δύο συλλόγων σε επίπεδο κορυφής…

Διαβάστε ακόμη:

Προπονήθηκαν Σαβιόλα και Φουστέρ

Μαρινάκης σε ποδοσφαιριστές: "Να ξεπλύνετε το 0-3 από τον Παναθηναϊκό"

Παπάζογλου: "Θέλουμε να πάμε στον τελικό"

Σαλίνο: "Με τον κόσμο για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ"

Ο Μαρινάκης και η δημαρχία του Πειραιά

News 24/7

24MEDIA NETWORK