Διαφορά ποιότητας

Διαφορά ποιότητας
Ο Ολυμπιακός δικαιούται να τρίβει τα χέρια του γιατί – μόλις - μετά από πέντε αγωνιστικές έχει ξεφύγει αρκετά από τους βασικούς διώκτες του. Μάλιστα, αυτή η διαφορά έχει συνδυαστεί και με δύο εκτός έδρας νίκες στο ΟΑΚΑ κάνοντας πιο εύκολο το έργο του στη συνέχεια, αν και κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ ψωμί ακόμα.

Το ντέρμπι είχε ρυθμό και θα μπορούσε κάλλιστα να πάει και στην ΑΕΚ. Ο Σάντος εκμεταλλεύτηκε την αργή άμυνα του Ολυμπιακού και με κάθετες μπαλιές την άφησε πολλές φορές εκτεθειμένη. Οι ερυθρόλευκοι για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς έχουν πρόβλημα και η κατάσταση βελτιώθηκε και πάλι με την είσοδο του Καψή. Μετά το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να «τελειώσουν» τον αγώνα, όμως ο Σοάρες αστόχησε στο τετ α τετ με τον Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά έχει την πολυτέλεια να τον βγάζουν από τα δύσκολα οι παίκτες του με προσωπικές ενέργειες. Ο Οκκάς έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι και σε συνδυασμό με την μοναδική φάση που συμμετείχε ο Κωνσταντίνου οι πρωταθλητές ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ.

Μετά το 1-2, το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού αποδείχθηκε εύκολο, αφού η ΑΕΚ είχε παραδώσει πνεύμα.

Ο Σόλιντ προτίμησε να αφήσει έξω τον Στολτίδη και δικαιώθηκε με τον Οκκά. Παράλληλα ο Τουρέ δείχνει να έχει στο νου του την άμυνα και ελάχιστα το πώς θα βοηθήσει επιθετικά, πράγμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε δει στα φιλικά προετοιμασίας. Βέβαια είναι λογικό γιατί κάποιος πρέπει να καλύπτει τον Ριβάλντο.

Ο Σάντος πήγε καλά το παιχνίδι, αλλά δεν δικαιώθηκε από τους παίκτες του. Η αστοχία του Σοάρες του στοίχισε, όπως και η απουσία του Βιενλίσκι. Από ένα σημείο και μετά φάνηκε και η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Ο Σόλιντ έριχνε στο ματς τους Καψή, Μπαμπαγκίντα και Στολτίδη και ο Πορτογάλος τον Κρασσά.

Οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με πέρσι δείχνουν να παίρνουν εύκολα αγώνες που πριν μερικούς μήνες έχαναν βαθμούς. Εάν συνεχίσουν έτσι δεν θα δυσκολευτούν να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK