Dr.Tzekos και Mr.Hide

Dr.Tzekos και Mr.Hide

Μας την είχαν στημένη…

Oποιος το πιστεύει καλύτερα να αλλάξει πλευρό. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή. Ούτε στημένη μας την είχαν, όπως φέρεται να λέει ο Χρήστος Τζέκος, ούτε βέβαια έχει αποδειχθεί ότι οι Κεντέρης και Θάνου έχουν κάνει χρήση αναβολικών.

Οι ειδικοί λένε: «ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΟΝΤΡΟΛ», άρα ότι και να λέμε χωρίς στοιχεία και αποδείξεις είναι ανούσιο. Το Contra έχειπροσεγγίσσει το θέμα του ντόπινγκ και θα επιμείνει να το κάνει χωρίς να κρύβεται

Πάμε να αναλύσουμε την ιστορία που πρωταγωνιστούν τα πιο λαμπρά αστέρια του ελληνικού αθλητισμού γιατί υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ. Καταρχήν υπαίτιος είναι ο Χρήστος Τζέκος, ο άνθρωπος που έφτιαξε τον Κεντέρη και τη Θάνου και ο ίδιος που ίσως τους οδηγεί στην καταστροφή.

Ο Dr.Tzekos επέλεξε την τακτική του κρυφτού. H επιλογή του hide.

Πριν θυμηθούμε τι έχει πράξει στο παρελθόν ο προπονητής των δύο πρωταθλητών να προσπαθήσουμε να προβληματιστούμε με τα ερωτηματικά που εμφανίζονται στην ιστορία. Καταρχήν είναι τουλάχιστον αστείο λίγες ώρες – ή μήπως λίγα μόλις λεπτά; - μετά την είσοδο των δύο αθλητών στο Χωριό να φεύγουν για να φέρουν προσωπικά τους αντικείμενα και να τους ψάχνουν να τους βρουν χωρίς αποτέλεσμα.

Πως μπήκαν στο Χωριό χωρίς να έχουν μαζί τους αυτά που χρειάζονται; Πως γίνεται να μην τους βρίσκουν τη σήμερον ημέρα για να τους ειδοποιήσουν πως πρέπει να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ; Και εντάξει έφυγαν, με τι μέσο; Στο Χωριό απαγορεύεται να μπει κανείς με ιδιωτικό μέσο. Άρα κάποιος πέρασε και τους πήρε, ούτε εκείνος είχε κινητό τηλέφωνο;

Και πάμε στο ατύχημα. Είναι δυνατόν, όταν είναι πολλά τα παραδείγματα προπονητών που απαγορεύουν δια ροπάλου στους αθλητές τους να οδηγούν μοτοσικλέτα, ο Χρήστος Τζέκος να εμπιστεύεται τη δική του στον Κεντέρη και τη Θάνου λίγες ώρες πριν έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων;

Και μην βιαστεί να πει κανείς ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος για να πάνε γρήγορα στο Ολυμπιακό Χωριό. Δηλαδή εάν πήγαιναν με αυτοκίνητο από την Ολυμπιακή Λωρίδα υπήρχε πιθανότητα να τους σταματήσει τροχονόμος και να γράψει τον Κεντέρη; Και πάμε στον Τζέκο.

Ο άνθρωπος παρότι η προπονητική δεν ήταν η κύρια ασχολία του, κατάφερε να διαθέτει τους κορυφαίους σπρίντερ στον κόσμο, μαγκιά του. Χαρακτηριστικές είναι οι γραμμές από την επίσημη ιστοσελίδα του : «Παρά το ότι αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΦΑΑ), οι επιχειρηματικές δραστηριότητες απορρόφησαν το κύριο μέρος της δραστηριότητάς του τα επόμενα χρόνια, αφού ωστόσο βρέθηκε για διάστημα τριών ετών στις ΗΠΑ."

Με την επιστροφή του δημιούργησε μία εισαγωγική εταιρεία και ασχολήθηκε με συμπληρώματα διατροφής, τομέα στον οποίο σήμερα θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους στο χώρο». Όμως ορισμένες κινήσεις του στο παρελθόν, σίγουρα δεν αρμόζουν με το προφίλ που θέλει να περάσει. Καταρχήν οι εξαφανίσεις.

Πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει τόπο προπόνησης την Κρήτη και βρισκόταν με τους Έλληνες πρωταθλητές στο Κατάρ. Πριν λίγες μέρες ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης – αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής – δήλωνε ότι οι Κεντέρης και Θάνου ήταν εκτός Ευρώπης για προετοιμασία και όπως είδαμε όλοι στα δελτία ειδήσεων κάτοικοι της Κορινθίας έλεγαν ότι τους έβλεπαν να προπονούνται στο Εθνικό Στάδιο.

Ο προπονητής που παλιότερα είχε γίνει η αιτία να αλλάξει η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ και που απειλούσε κάθε τόσο ότι δεν θα διαθέσει τους αθλητές του στις σκυταλοδρομίες, πριν λίγα χρόνια είχε χτυπήσει στη Γερμανία «ιπτάμενο» της WADA - Διεθνή ομοσπονδία αντιντόπινγκ κοντρόλ που λειτουργεί για τη ΔΟΕ - για να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές του να εξαφανιστούν και να μην δώσουν δείγμα.

Είναι η αιτία που η WADA άλλαξε τον κανονισμό της, τον Απρίλιο του 2004. Όταν οι «ιπτάμενοι» δεν μπορούσαν σε ξαφνικούς ελέγχους να βρουν τους αθλητές του Τζέκου, η WADA αποφάσισε να θεσπίσει τον εξής κανόνα:

Κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να μην βρεθεί σε ξαφνικό έλεγχο μέχρι δύο φορές. Την τρίτη καίγεται και τιμωρείται…

Πόσες φορές άραγε να έχει τύχει στον Τζέκο και στους αθλητές του; Μήπως κάηκαν; Και όλα αυτά όταν δικαίως οι ξένοι την ψάχνουν με τους Έλληνες πρωταθλητές. Ο μύθος ότι μας κυνηγούν έπεσε. Όταν οι Αμερικάνοι βλέπουν τη Μάριον Τζόουνς, τον Μονγκόμερι και τους άλλους μεγάλους αστέρες να έχουν τραβήγματα με το ντόπινγκ δε μπορούν να δεχθούν ότι κάποιοι Έλληνες βρίσκονται στο απυρόβλητο. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι υπάρχουν πρωταθλητές που δείχνουν ανίκητοι στους μεγάλους αγώνες και είναι εξαφανισμένοι από τα διεθνή μίτινγκ…

Εάν δεν είχε συμβεί τίποτα από τα παραπάνω και να ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα δεν θα μπορούσαν. Άρα όταν δίνεις δικαίωμα, να είσαι έτοιμος να δεχθείς και κριτική και αφήνεις στην άκρη τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας ότι σε κυνηγούν. Το μοιραίο λάθος ήταν ότι ο Τζέκος είχε υπολογίσει να μπουν οι αθλητές του στο Χωριό, άρα να βρίσκονται και στη διάθεση των ανθρώπων της υγειονομικής επιτροπής της ΔΟΕ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αγωνιστούν και όχι την Πέμπτη 12 Αυγούστου.

Όμως για να συμμετάσχουν στην Τελετή Έναρξης και να ανάψει ο Κεντέρης τη φλόγα στο Στάδιο θα έπρεπε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ελληνική ομάδα. Αυτές οι λίγες ημέρες διαφοράς τους στοίχισε και τους έθεσε πρωταγωνιστές σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


News 24/7

24MEDIA NETWORK