'Eχουμε και λέμε...

'Eχουμε και λέμε...
Η παρουσία του Παναθηναϊκού στο φάιναλ-φορ της Μόσχας είναι επιτυχία. Αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα η όποια πορεία που θα έκαναν οι «πράσινοι» στα ημιτελικά θα ήταν καλοδεχούμενη, όσο κι αν αυτό ίσως να ακούγεται μεμψίμοιρη άποψη.

Η ήττα από τη Μακάμπι συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες από τη νίκη των «πράσινων». Το 91-82 είναι το φυσικό επακόλουθο της ανωτερότητας των Ισραηλινών, του ταλέντου που είχαν να αντιπαρατάξουν απέναντι στην ελληνική ομάδα και φυσικά της νιότης και της δίψας για μία ευρωπαϊκή διάκριση.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και αμέσως μετά τον αγώνα της Παρασκευής, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επανέλαβε πως η είσοδος του Παναθηναϊκού στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα είναι μία τεράστια επιτυχία. Και αυτή δεν μειώνεται από τον αποκλεισμό από τον τελικό. Δείτε τι έπαθε και η οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ και κατά πολλούς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας όντας προσγειωμένος παραδέχθηκε την ανωτερότητα των Ισραηλινών δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά και την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μία πρόκριση που ίσως να αποτελούσε έκπληξη για μερικούς βάσει της δυναμικότητας των υπόλοιπων, αλλά και της εικόνας του Παναθηναϊκού που έδειχνε σαν μία ομάδα που θέλει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορεί.

Αντίθετα με τον Ομπράντοβιτς, οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι προτίμησαν την ευθεία επίθεση στον Κώστα Ρήγα και κατ’επέκταση την διαιτησία του ημιτελικού. Με χαρακτηρισμούς που σίγουρα έγιναν εν βρασμώ ψυχής και ίσως με τον μανδύα του «βαμμένου Παναθηναϊκού», οι παράγοντες της ΚΑΕ προτίμησαν να ασχοληθούν με τους «κυρίους με τα γκρι», χωρίς όμως να παραλείψουν να δώσουν συγχαρητήρια στην Μακάμπι για την δίκαιη νίκη της.

Αυτό είναι σίγουρα το συνηθισμένο ελληνικό φαινόμενο, μία αντίδραση της στιγμής που θα ξεχαστεί και θα αλλάξει όταν το σύννεφο της σκόνης πέσει και καταλαγιάσουν τα πνεύματα. Γιατί από εδώ και στο εξής, οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να σχεδιάσουν τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου, τον Παναθηναϊκό εκείνο που θα προκριθεί στη Πράγα με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Με δεδομένη την παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τη νέα περίοδο (αν και ο ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του), οι Γιαννακόπουλοι καλούνται να αποφύγουν τις βιαστικές κινήσεις και να δημιουργήσουν την ομάδα εκείνη που θα διατηρήσει τα διαφαινόμενα πρωτεία στην Ελλάδα και θα επιχειρήσει με αξιώσεις να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK