Φερνάντο Σάντος, ένας αυθεντικός... Έλληνας

Ο Γιάννης Ντάλλας αποθεώνει τον άνθρωπο Φερνάντο Σάντος. Αυτόν που άγγιξε την ψυχή των Ελλήνων, που μίλησε στη γλώσσα τους και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό φεύγοντας.

Φερνάντο Σάντος, ένας αυθεντικός... Έλληνας

Όπως πάντα, μίλησε με την καρδιά του. Οι στιγμές που ύψωσε το αριστερό του χέρι και το ακούμπησε στην καρδιά του, ήταν συγκεκριμένες. Το έκανε όταν μίλησε για την Ελλάδα, το έκανε όταν η συζήτηση πήγε στο "αντίο" που θα πει στη Βραζιλία, το έβαλε και όταν απάντησε για τους λόγους που φεύγει.

Ο Φερνάντο Σάντος αυτά τα τέσσερα χρόνια που είναι στην Εθνική ομάδα έδωσε όσα ακριβώς περίμεναν οι άνθρωποι που τον επέλεξαν. Δουλειά, μέθοδο, πίστη, αποτέλεσμα. Όμως στην Εθνική αναδείχθηκε και εξελίχθηκε και ακόμη μία πλευρά του χαρακτήρα του Σάντος. Αυτή του ανθρώπου με συναισθήματα, με καρδιά, με πάθος.

Ο Πορτογάλος άγγιξε την ψυχή όλων των Ελλήνων με τον τρόπο που υπερασπίστηκε την περηφάνια, τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας στις συνεντεύξεις Τύπου του Euro της Πολωνίας.

Αυθόρμητος, σωστός Έλληνας

Αυτός ο Σάντος, ο αυθεντικός άνθρωπος, μας μίλησε για ακόμη μία φορά χωρίς να κρυφτεί. Χωρίς διπλωματία και χωρίς λόγο δημοσίων σχέσεων. Μίλησε αυθόρμητα για όλα τα ζητήματα που θέσαμε ο Παντελής και εγώ. Τόσο για το πολυσυζητημένο επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη, όσο και για το βασικό λόγο που αποχωρεί από την Εθνική. Δεν δίστασε να αποθεώσει Αναστασίου και Παναθηναϊκό και δεν κρύφτηκε στην απάντηση για όσους θα τον κατηγορήσουν ότι φεύγει για οικονομικούς λόγους.

Ο Φερνάντο Σάντος έγινε ένας σωστός Έλληνας όλα αυτά τα χρόνια, η Εθνική ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του και μας κάνει να νιώθουμε ήδη το κενό που θα αφήσει σε όλα τα επίπεδα μετά την αποχώρηση του.

Ο Πορτογάλος έβαλε ψηλά τον πήχη, προπονητικά και ο διάδοχος του θα αναλάβει την δύσκολη αποστολή που αφήνει το μεγάλο έργο του Σάντος στο θεσμό που λέγεται Εθνική ομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέντευξη Φερνάντο Σάντος στο Contra.gr

Το backstage της συνέντευξης Σάντος στο Contra.gr (photos)

Σχόλιο Παντελής Βλαχόπουλος: Δεν πουλάει οπαδιλίκι

Οι διάδοχοι του Φερνάντο Σάντος

News 24/7

24MEDIA NETWORK