Οι καμπάνες χτυπάνε για τον Χάσι

Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Κοσοβάρο τεχνικό που...έφτιαξε ομάδα για να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έμεινε σε αυτό αλλά και για την αναγκαιότητα να γίνει μια σοβαρή συζήτηση στον Οργανισμό Ολυμπιακός μαζί του για το αν μπορεί να αλλάξει την ποδοσφαιρική του προσέγγιση και διαχείριση.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός βρίσκεται σε κατάσταση... ύπνωσης. Για την ακρίβεια έχει μείνει στα ματς με την Ριέκα, με την ομάδα να σου δίνει την εντύπωση πως αισθάνεται οτι έκανε το καθήκον της επειδή προκρίθηκε στους “χρυσοφόρους” ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ή το χειρότερο: λες και είπαν στον Χάσι φτιάξε ομάδα μόνο για αυτό!!

Το αποτέλεσμα το είδαν όλοι τόσο την Τρίτη, όσο και χθες στο "Καραϊσκάκη". Με την Σπόρτινγκ γλίτωσε το διασυρμό στο πρώτο ημίχρονο βασικά ελέω Καπίνο. Με τον Αστέρα πάλι ο διεθνής κίπερ τον έσωσε: έβγαλε 2 εντυπωσιακά STOP σε ισάριθμα τετ-α-τετ, απέτρεψε δηλαδή δις το 0-2 και έδωσε τη δυνατότητα στον Τζούρτζεβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός έσωσε τουλάχιστον το βαθμό και διατήρησε το (ψυχολογικό) εντός έδρας αήττητο, στην πραγματικότητα όμως, “έκλεψε” την ισοπαλία από τον αντίπαλό του, που ήταν υποδειγματικά στημένος από τον Σάββα Παντελίδη.

Στο ντεμπούτο του ο MVP των πάγκων της περσινής Super League είχε διαβάσει μέχρι και το... κόμμα της ομάδας του Χάσι ενώ πήρε άριστα και στο κοουτσάρισμα του : πρώτα κοίμισε τον Ολυμπιακό πηγαίνοντας το ματς σε αργό τέμπο ενώ όταν ο Αστέρας μπήκε μπροστά το σκορ με τον “ερυθρόλευκο” προπονητή να προχωράει σε...προσωπική τακτική υπέρβαση(τρομάρα του), ρισκάροντας με δυο φορ και τον Εμενίκε άμεσα να γίνεται απειλητικός (δοκάρι), ο Παντελίδης τράβηξε τον Ιγκλέσιας πίσω, έπαιξε 5άδα στην άμυνα με τρία στόπερ και “κλείδωσε” την περιοχή του Αθανασιάδη. Είναι ενδεικτικό πως πέρασαν 20 λεπτά για να απειλήσει ξανά ο Ολυμπιακός, συγκεκριμένα στο 83΄, σε φάση που προήλθε από κόρνερ και ήταν η 1η απόκρουση του κίπερ του Αστέρα στο ματς!!

Σίγουρα δεν είναι ποδόσφαιρο να παίζεις κεκλεισμένων των θυρών, το ατμοσφαιρικό "Καραϊσκάκης" είναι άλλο γήπεδο για τον Ολυμπιακό όταν έχει κόσμο(που μπορεί να τον... ξυπνήσει – σπρώξει όταν κολλάει, όπως χθες) αλλά... τέρμα οι δικαιολογίες όταν το πράγμα πάει να χαλάσει ανεπανόρθωτα μετά από μια σεντονάτη 3άρα και δυο πρωταθληματικές ισοπαλίες - γκέλες στο κεφάλι. Γιατί αυτός ο τεράστιος κίνδυνος ελοχεύει για τους “ερυθρόλευκους” στην "επόμενη ημέρα" ενός απογοητευτικού – οδυνηρού – προβληματικού 8ημέρου. Να χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια σε μια σεζόν που έδειξε να ξεκινάει ιδανικά...

Δεν χρειαζόταν πάνω από 20λεπτο για να καταλάβεις πως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν σχεδόν καθόλου ενέργεια... Όπως δεν χρειαζόντουσαν περισσότερα από τρία,τέσσερα λάθη για να μείνουν από... κουράγιο κι ψυχολογία, κάτι που έκανε μπαμ άλλωστε και στα πρόσωπά τους. Με τον Μπέσνικ Χάσι να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ξανά και επί της ουσίας να τους αφήνει αβοήθητους.

Ο Κοσοβάρος τεχνικός είναι εμφανές πως “δούλεψε” έναν Ολυμπιακό για να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έναν Ολυμπιακό όμως, που δεν έχει ...λύσεις, εναλλακτικό πλάνο και επιθετική πυξίδα όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να διασπάσει καλά οργανωμένες – ταμπουρωμένες ομάδες.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΑΜΙΑ

Το είδαμε στο β΄ ημίχρονο της Ξάνθης όταν ο Ράσταβατς με προίκα το 1-1 τράβηξε την ομάδα του πίσω, είδαμε πόσο εύκολα τον μπλόκαρε ο Παντελίδαρος μέχρι και η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ του έβαλε σοβαρά ζητήματα. Κόντρα στον Αστέρα ο βασικός σου φορ (Τζούρτζεβιτς) μέχρι το 70΄δεν είχε τελική!Ακόμη και το 4-4-2 που επιτέλους ... φόρεσε χθες στον Ολυμπιακό ο Χάσι, ήταν εμφανές πως αποτέλεσε έμπνευση απόγνωσης και όχι προετοιμασίας. Απόδειξη ο διαγωνισμός από - ως επί το πλείστον- αποτυχημένες σέντρες ...

Επίσης,ο Μπέσνικ Χάσι έχει θέμα στην διαχείριση του ρόστερ του: αγωνιστική και ψυχολογική! Δεν είναι δυνατόν να μην ξεκινάει ο Πάρντο, ο... καρυδάτος “ήρωας” των “ερυθρόλευκων” στην ντροπιαστική ευρωπαϊκή βραδιά που προηγήθηκε. Δεν είναι δυνατόν ο 34άρης Ζιλέ, που... ξεπατώθηκε να τρέχει κόντρα στην Σπόρτινγκ να ξεκινάει ως δεξιός μπακ. Εκτός του οτι από τότε που ήρθε ο Ζιλέ δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο ενώ ο έτερος “δικός του παίκτης” Μάριν μόνο με την Λάρισα (στο εκτεταμένο όντως ροτέισον) έμεινε εκτός ενδεκάδας.

Στο δια ταύτα: δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεσα ένα... σοκ για να συνέλθει πριν να είναι αργά, παρότι μιλάμε ακόμη για την 4η αγωνιστική. Έχοντας μάλιστα κατά πολλούς από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της εποχής Μαρινάκη. Τα αρχικά καμπανάκια όμως, έγιναν πλέον...καμπάνες που χτυπάνε για τον Χάσι και ο Οργανισμός Ολυμπιακός δεν μπορεί να κλείνει εκτός από τα... μάτια και τα αυτιά του.

Το θέμα με τον Κοσοβάρο τεχνικό από εδώ και πέρα, ο οποίος ομολογουμένως έκανε ιδανικά την... δουλειά που του ζητήθηκε με το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αν μπορεί να τροποποιήσει την ποδοσφαιρική του προσέγγισή και διαχείριση.. Κι αυτό είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση που πρέπει να γίνει μεταξύ του Χάσι και των ανθρώπων του κλαμπ.

ΥΓ.1 Το να διώξεις τον Χάσι είναι μια κουβέντα που θέλει δεύτερη και τρίτη ανάλυση. Πόσο μάλλον όταν έχει “φορτώσει” με τόσους δικούς του, βασικούς, παίκτες το ρόστερ...

ΥΓ.2 Ο Χάσι έχει πειστεί πλέον πως αξίζει να είναι στο πάγκο του Ολυμπιακού (να θυμηθούμε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Βέλγιο);

ΥΓ. 3 Τώρα που ο Φορτούνης έμεινε στον πάγκο, σε ποιόν θα τα φορτώσουν όλα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK