Το Folha seca φάουλ του Χριστοδουλόπουλου

Ο Ευάγγελος Μίχος καταγράφει τα στοιχεία της τρελής, τρελής ανατροπής που έγινε στο ΟΑΚΑ. Για τον εκτελεστή Λάζαρο μείγμα Ντιντί – Ζουνίνιο - Κριστιάνο, για την “ελληνική εκδοχή”του πρωταθλητισμού για τα παιδιά του Μελισσανίδη που επικράτησαν εκείνων του Χάσι και για την ... βοήθεια του Κοσοβάρου στην άξια νικήτρια ΑΕΚ.

Το Folha seca φάουλ του Χριστοδουλόπουλου

Ήταν μια τρελή,τρελή ανατροπή αυτή που πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό. Βέβαια έχει δημιουργήσει παράδοση από τότε που επέστρεψε στηSuper Leagueνα τον κερδίζει στο ΟΑΚΑ, κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο. Ο χθεσινοβραδινός όμως, ήταν πραγματικά για... ψυχίατρο αλλά άξιος και δίκαιος!

Πρώτον, έρχεται σπανιότατα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η τελευταία φορά που γύρισε ντέρμπι μια από τις δύο ομάδες ενώ το έχανε στο ημίχρονο ήταν πριν από 12 χρόνια, πάλι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σεζόν 2005-2006, 1-0 η ΑΕΚ με γκολ του Αλεξόπουλου στο ημίχρονο, 1-3 τελικό με σκόρερ τους Τζόλε, Οκκά, Κωνσταντίνου. Λάτιν όπως και τώρα στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο (Σάντος), Βελγοαναθρεμένος στον “ερυθρόλευκο”(Σόλιντ). Παρεμπιπτόντως ήταν η πρώτη φορά, στο 19ο ματς της Ένωσης με τον Χιμένεθ, που κάνει ανατροπή ενώ βρέθηκε να χάνει 0-1. Στα τέσσερα προηγούμενα ο Ισπανός κόουτς είχε γνωρίσει την ήττα...

Δεύτερον, αρχικά πήγαν να το... καθαρίσουν για χάρη του Μπέσνικ Χάσι (και να τον ...σώσουν) τα “παιδιά” του, δηλαδή Οτζίτζα Οφόε, Μάριν και Ζιλέ. Τελικά όμως, τον τελευταίο λόγο τον είχε η ... ελληνική εκδοχή του να κάνεις πρωταθλητισμό, δηλαδή οι κορυφαίοι εκφραστές της, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Πέτρος Μάνταλος που τυγχάνουν και αγαπημένα “παιδιά” του Μελισσανίδη...

Τρίτον, η ΑΕΚ ξεκινάει...φουριόζα - παθιασμένη - διαβασμένη, φορτώνοντας - σημαδεύοντας την αδύνατη αριστερή πλευρά του αντιπάλου της και θα μπορούσε να τον αιφνιδιάσει με ένα και δύο γκολ αφού βρισκόταν...εκτός ΟΑΚΑ. Δεν τα κατάφερε κι από την στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ (0-1) σχεδόν... εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Την ξαναβάζουν ο Λάζαρος, ο Καπίνο (από αλάνθαστος μέχρι το 64΄ “πνίγει” σαν ...κουνέλι το 1-2), ο Λιβάγια (στην επανορθωτική αλλαγή του Χιμένεθ αντί του ανύπαρκτου Κλωναρίδη) και με την ... βοήθεια του απερίγραπτου Χάσι ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να εξαφανιστεί από τον αγωνιστικό χώρο!!

Τέταρτον, ο... ωραίος τρελός και παικτούρα Λάζαρος (συνέχισε να εκ θέτεις τον Σκίμπε και το...μάτι του) ισοφαρίζει με μια σπάνιας εκτέλεσης φάουλ. Με το λεγόμενοFolha seca,βραζιλιάνικης έμπνευσης αφού ο πρώτος που το... λάνσαρε ήταν ο τεράστιος ο Βαλντίρ “Ντιντί” Περέιρα στα 50s.Την εκτέλεση “ξηρό φύλλο” - επειδή η μπάλα από εκεί που έχει πάρει ύψος ξαφνικά πέφτει κάτω σαν φύλλο – την έκανε... διάσημη στην Ευρώπη ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνου. Τον αντέγραψε από τους... σύγχρονους ο Κριστιάνο Ρονάλντο και από χθες βράδυ ο Χριστοδουλόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK