Φαβορί

Φαβορί
Χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος την τελευταία εβδομάδα υπάρχει η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός πηγαίνει στον τελικό ως φαβορί. Οι περισσότεροι οπαδοί του είναι υπεραισιόδοξοι, οι ξένοι bookmakers του δίνουν προβάδισμα στα προγνωστικά και οι ουδέτεροι φίλαθλοι ποντάρουν στο κόκκινο.
Η ευνοϊκή παράδοση στα ντέρμπι της τελευταίας επταετίας, ο χαρακτήρας που έδειξε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Λεωφόρου πριν από τρεις εβδομάδες και η διάθεση των παικτών του να αποδείξουν στον κόσμο πως είναι οι καλύτεροι, δίνουν το ψυχολογικό προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Αλέφαντου.
Η αναστάτωση των τελευταίων ημερών στην Παιανία με το επεισόδιο Γκούμα-Σουμ και οι απουσίες των Ολισαντέμπε, Ντεμπά που στερούν από τον Παναθηναϊκό την πολυτέλεια των αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο, είναι ίσως δύο ακόμη λόγοι που δίνουν στον Ολυμπιακό τον τίτλο του φαβορί.

Υπάρχει και ο αντίλογος που λέει πως ο Παναθηναϊκός είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα και έχει λιγότερο άγχος να αποδείξει κάτι και πως ο Ολυμπιακός μετράει μία ισοπαλία και δύο ήττες στα ντέρμπι που έδωσε μέσα στο 2004.
Ωστόσο όλα αυτά σε έναν τελικό μεταξύ ουσιαστικά ισοδύναμων ομάδων είναι ψιλά γράμματα. Οι αγωνιστικές διαφορές είναι τόσο μικρές που δεν είναι ικανές να κρίνουν το αποτέλεσμα του αγώνα.
Οπως μας έχει διδάξει το παρελθόν ένα ατομικό λάθος, ένα ανάποδο σφύριγμα ή ένα γρήγορο γκολ μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, από όλα όσα μπορούν να προβλέψουν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις τακτικής και ψυχολογίας που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό για τον τελικό.



News 24/7

24MEDIA NETWORK